We hadden geboekt voor een rondreis van een week langs de hoogtepunten van het land. Maar eerst een goede nachtrust in Negombo. Daar kunnen we wennen aan het warme klimaat (overdag 32 graden en ´s nachts 28 graden). We overnachten in het Paradise Beach. Een prachtig hotel met een goed restaurant.

Zaterdag vertrokken we met onze chauffeur Michael naar hotel Lion Rock in Sigiriya. We reden dwars door het prachtige groene land langs veel rijstvelden, bossen en vergezichten. Onderweg stopten we regelmatig voor een mooie foto. Hotel Lion Rock is een zeer modern hotel met huisjes in plaats van kamers in een gebouw. We hadden een huisje met een open douche onder de sterrenhemel. Omdat het overdag te warm was, gingen we tegen de avond naar de berg Sigiriya. Bovenop deze berg zijn de ruines te vinden van een groot paleis. Je moet heel wat trappen omhoog klimmen om er te komen, maar dan heb je ook wel wat. Bovenop de berg waan je je soms net in een scene van "the Junglebook".

De volgende dag gaan we eerst naar de oude stad Polonnaruwa. Dit is een oude koningsstad, waar prachtige ruines zijn overgebleven. Maar ook zijn er op diverse plekken prachtige (overblijfselen) te zien van oude boeddhistische tempels. ´s Middags gaan we op safari. We maken een rondrit op een olifant en gaan vervolgens op weg naar een wildpark. Tegen de avond komen daar de olifanten bij het meer samen om te drinken en te baden. Onderweg krijgen we nog een lekke band, net op de plek waar de olifanten het pad kruisen. De ranger, die mee was op safari, vond het maar niets dat we juist daar uit de auto moesten stappen. Voor ons was het wat extra spannend, maar we zagen dan ook minder het gevaar. Bij het meer komen we een hele kudde olifanten tegen. Opnieuw hebben we weer heel veel foto´s gemaakt. Dat maak je niet gauw nog een keer mee.

Op maandag gaan we naar Kandy. Deze oude plaats midden in het land ligt hoog in de bergen. Het is weer een hele rit, maar alleen al de weg er naar toe is een hele belevenis. Michael is de hele week onze chauffeur en weet als een echte gids ons te vertellen wat we allemaal zien. We slapen de komende twee nachten in het prachtige oude hotel Suisse.

Op woensdag vertrekken we naar ons laatste hotel. ´s Avonds kwamen we aan in het hotel Kallabongo in Hikkaduwa. De weg er naar toe is slecht, maar het hotel fantastisch. Een modern hotel in een oase van rust aan de lagune.

Donderdag en vrijdag stonden in het teken van een schoolproject. In de buurt van Hikkaduwa liggen de plaatsen Boossa en Galle. In Boossa brengen we een bezoek aan de Boossaschool, waar we een skype-verbinding gaan opzetten met een school in Nederland. De bedoeling is dat we beide groepen kinderen leren dat we in de wereld kunnen communiceren met elkaar en daardoor begrip leren opbrengen voor elkaar. Bovendien helpen beide groepen elkaar door de Engelse taal beter beheerst wordt. Zo geven we hulp aan anderen, zonder dat het geld kost. Aan het einde van de vakantie hebben we zo´n 500 foto´s gemaakt. Mooie herinneringen aan een fantastische vakantie.

Singha Reizen