Onze reis naar Sri Lanka en Malediven van 24 februari tot 13 maart 2018.

We hebben weer een onvergetelijke rondreis door Sri Lanka gemaakt met een paar "relax"dagen tot slot op Bandos Island Resort op de Malediven.

Na diverse keren heen en weer gemaild te hebben met Singha voor diverse aanpassingen aan onze tour, deze tenslotte definitief gemaakt. Van dit besluit hebben we geen moment spijt gehad. Aangezien we helaas niet al te veel tijd hadden en toch zo veel mogelijk wilden zien, werd het een behoorlijk vol programma. Vermoeiend? Ja, maar dat wisten we van tevoren en we zijn blij dat we dit toch zo gedaan hebben. Wat er tijdens onze tour uitsprong was het verblijf in Polwathta Eco Lodge. Een oase van rust, midden in de jungle. Geen uitgebreide menukaart maar keuze uit vis of vlees, helemaal goed! Ook de wandeling met een aardige gids door de jungle en langs rijstvelden leverde briljante foto's op, zo uit een natuurdocumentaire, werkelijk schitterend. Als afsluiting een lunch bij een lokale boerenfamilie, heerlijk. Ook de treinreis van Nuwara Eliya naar Ella was heel mooi, ondanks de regen het laatste uur. In Tangalle verbleven wij in het Eva Lanka Hotel, direct aan de kust. Heel mooi. Het Pedlar62 Guesthouse was een schitterend kleinschalig guesthouse met een ontzettend aardige eigenaar wiens vrouw en moeder ons een heerlijke diner en 's-ochtends een uitgebreid ontbijt voorschotelden. De ligging, in Galle midden in het oude Fort, was ook prima. Een lokale gids heeft ons fijn rondgeleid met veel tekst en uitleg over Galle en het Fort. Een heel aardige man.

Alle andere hotels waar wij verbleven voldeden ruimschoots aan onze verwachtingen behalve het Sampath Rest Guesthouse in Nuwara Eliya. Klein, oud, niet al te aardige bediening en een slecht diner. [Singha Reizen: Wat jammer om te horen dat Sampath Rest is tegen gevallen. Het is een veel gebruikt hotel in onze budget tours waar we niet eerder een klacht over hebben gekregen. We nemen je opmerking mee en zullen het hotel toevoegen aan onze volgende hotel inspectiereis] Een must see is ook het Tsunami museum, klein maar indrukwekkend, we werden er allemaal stil van. De slotdagen op de Malediven zullen we niet gauw vergeten. Wat mooi! Een waar paradijs. We hadden huisjes, mooi, schoon en compleet ingericht, direct aan de oceaan. Dat is pas lekker wakker worden. Snorkelen was ook een belevenis op zich, je zwemt echt in een aquarium. Op de Malediven moet je echter wel een aardig gevulde portemonnee hebben want de prijzen voor lunch en drankjes, ook niet alcoholische, zijn erg hoog. Maar ook hiervoor geldt weer: dat wisten we. Let op dat je geen alcoholische drank mag invoeren. Deze blijft achter op het vliegveld en krijg je terug als je het eiland verlaat.

Was alles zo, zo als we verwacht hadden? Nee, een paar zaken die een beetje tegenvielen: De enorme mensenmassa op de Sigirya Lion Rock, in file naar boven en beneden. In vergelijking met onze voorgaande reizen was het nu veel drukker. De jeepsafari in Yala wildpark: we hebben ruim een half uur in de file met heel veel andere jeeps gestaan voordat we het park in konden. Met al die vele lawaaiige en stinkende jeeps zullen veel dieren zich ongetwijfeld schuil gehouden hebben. Vreemd dat de regering dit toestaat maar het zal wel een kwestie van geld zijn, jammer. Ook hier vonden we het in 2003 veel rustiger. Het bezoek aan het schildpadden-opvangcentrum was niet onze smaak, heel kort rondgekeken in een oud en slecht onderhouden centrum. Al met al kijken we terug op een (altijd te korte) prachtige vakantie, prima door Singha geregeld en zeker voor herhaling vatbaar.

Groeten,
Marcel, Elly, Leon en Marritt.

Singha Reizen 8.5 10