Geachte team van Singha reizen,

Vorige week zaterdag zijn wij teruggekomen van onze 4-weekse rondreis door Sri Lanka. Als eerste willen wij een groot compliment geven aan onze chauffeur Sam. Een geweldige man. Ontzettend aardig, bekwaam, professioneel en correct. Zagen hem meer als een prettige reisgenoot dan als chauffeur/gids. Hij kwam af en toe met suggesties om iets te zien/doen mocht dat nodig zijn. Hebben de reis met hem als zeer prettig ervaren. Wij hopen dat jullie dit zo door kunnen geven aan de organisatie in Sri Lanka.

Verder complimenten aan jullie allemaal. De reis was zeer goed en mooi. Alles liep perfect. De hotels waren prima. Iets minder vonden wij Jaffna. Het hotel daar was schitterend, niets op aan te merken maar het lag midden in de stad waar verder niet zo'n interessante dingen voor toeristen zijn. De stad heeft natuurlijk een beladen geschiedenis maar is verder niet zo interessant. Verder hebben wij daar de tocht naar Delft Island overgeslagen. Sinds een paar weken waaide het daar zo hard dat de overtocht per boot niet zo'n pretje zou zijn. Natuurlijk heeft Delft Island ook een geschiedenis maar daar houd het verder op. Dit is echter geen kritiek maar onze persoonlijk mening. Van de 3 nachten die we hier zouden blijven hebben we ter plekke 1 nacht afgehaald en hebben ons strandverblijf in Trincomalee met 1 nacht verlengd. Sam heeft dit voor ons geregeld.

Het hotel in Nuwara Eliya was ook prima maar je komt daar wat later aan en je zit te ver van de stad om even rond te lopen. Vlak voor Nuwara Eliya hebben we geluncht in het Ramboda Falls hotel. Dit hotel ligt echt schitterend en kijkt over een vallei met een waterval uit. Hier heb je een prima groot restaurant en je kunt er overal buiten zitten. Dit hotel leek ons meer geschikt omdat het wat levendiger is. Je zou hier kunnen overnachten en de volgende dag naar Nuware Eliya kunnen gaan om wat rond te kijken.

Helaas hebben we de treinreis moeten missen. Uitgerekend op de dag dat we met de trein zouden gaan lag in Sri Lanka het gehele treinverkeer stil vanwege een landelijk staking. Jammer maar helaas.

De wandeling door een dorpje met gids Kumara was ook een hele belevenis. Een ontzettend aardige man die heel begaan was met het lot van de mensen daar en veel kon vertellen. Bijgaand een foto (als die goed doorkomt) van het bezoekje aan een woning waar een aantal zussen wonen die geestelijk niet helemaal in orde zijn en geholpen worden om te blijven wonen waar ze nu wonen. Ze vonden het geweldig dat we een kijkje kwamen nemen. Petje af voor Kumara. Bedank voor de goede zorgen, organisatie en alles wat er geregeld is.

Wij hebben het als uitermate prettig ervaren.

Singha Reizen 8.5 10