Beste Team van Singha Reizen,

Bedankt voor jullie welkomstmail. Helaas moesten wij onze reis i.v.m. het coronavirus eerder afbreken, maar wij hebben een goede en rustige terugvlucht gehad en zijn veilig thuisgekomen.

Wij willen jullie bedanken voor het omboeken van onze tickets en voor het boeken van de laatste overnachtingen in het hotel Lavinia in Negombo. Voor de terugvlucht hebben we nog een paar dagen in dit hotel kunnen verblijven en dat was heel prettig.

We kijken terug op een heel mooie rondreis. We hebben veel gezien en vooral ook Sri Lanka in al zijn facetten ervaren. De ervaringen die we hebben opgedaan is mede te danken aan onze chauffeur die ons veel heeft verteld over Sri Lanka en ons ook heeft meegenomen naar speciale eetgelegenheden.

In de historische plaatsen heeft hij ook voor een goede gids gezorgd en hij heeft ons veilig door het hectische verkeer geloodst!

Sri Lanka is een prachtig en veelzijdig land met een heel vriendelijke, toegankelijke bevolking en een rijke geschiedenis. Tijdens deze reis hebben we dit zeker ervaren en gezien!

We zijn onder de indruk geraakt van de levenswijze van de Sri Lankanen en met name de manier waarop het boeddhisme een plaats heeft in het dagelijks leven en de wijze van omgang met elkaar.

Wij hebben onze reis kunnen maken tot en met het verblijf in Kandy. Vanaf ons verblijf in Kandy werd onze reis beïnvloed door het Coronavirus. We hadden zelf al besloten om de treinreis naar Ella te cancelen, maar later bleek al snel dat we de rest van ons programma niet konden doen, omdat de overheid had besloten om Sri Lanka verder op slot te doen. Via onze chauffeur hebben we contact met jullie gezocht en is zoals gezegd onze terugreis prima geregeld.

Tijdens onze reis hebben we heel goede en mooie accommodaties gehad en dat was heel prettig. Zo konden we ’s avonds tot rust komen.

We hebben alleen over twee accommodaties een tip/opmerking.

In Trincomalee verbleven we in JKAB beach resort. Volgens de beschrijving die we van jullie hebben ontvangen kregen we de indruk dat dit hotel aan Nilaveli beach ligt, en dat je vanuit dit hotel zo Nilaveli beach oploopt. Maar JKAB Beach Resort ligt aan de Uppevili Beach. Nilaveli Beach ligt nog 15 km verder.

We dachten even dat we in het verkeerde hotel waren…

In Nuwara Eliya verbleven we in Mandaram Eco Resort, gelegen in de groene bergen, tussen de theeplantages. Dat is inderdaad heel mooi, maar de reis er naar toe is heel pittig. Vanuit Nuwara Eliya rijd je eerst met de auto over smalle steile wegen (een uur rijden?)naar een ontmoetingspunt in een dorpje en van daaruit moet je met een jeep over een zeer slechte, rotsige weg nog 1,5 uur naar boven! Het is heel avontuurlijk, maar we willen het jullie wel laten weten, omdat we ons afvragen of elke Singha reiziger dit prettig zal vinden. Het resort ligt prachtig, maar de kamer/villa die we hadden was een beetje muf/vochtig en niet echt schoon.

Ondanks het feit dat we eerder moesten terugkeren zijn we toch heel blij dat we deze reis hebben kunnen maken en we kijken er met veel plezier op terug.

Nogmaals bedankt voor jullie hulp bij de voorbereiding, de organisatie en de begeleiding.

En wellicht tot een volgende keer!

Met vriendelijke groet,

Lies en Han Kamman

Singha Reizen 9.5 10