Met zijn 5-en (één volwassene, drie puberdochters en een zoon van 9) hebben we een heerlijke vakantie gehad op Sri Lanka. Een aantal van ons kende Sri Lanka al, voor 2 was het ook helemaal nieuw. We hebben veel gezien: van olifanten in het olifanten weeshuis in Pinnawella tot echte luipaarden in Yala, één van de wildparken die Sri Lanka rijk is. We hebben gezwommen en gesnorkeld in de oceaan; een prachtige reis gemaakt met de trein; de Kandy perehera meegemaakt en genoten van deze prachtige optocht. Het strand was heerlijk, de meeste hotels/guesthouses goed geregeld. En op het moment dat er wel iets aan de hand was (geen water bijvoorbeeld) werd meestal onmiddellijk actie ondernomen.

Reizen op Sri Lanka is vermoeiend door de warmte en de soms slechte wegen en alle indrukken. Gelukkig hadden we een prima chauffeur die alle aandacht had voor onze wensen van soms uitrusten, even wat drinken langs de kant van de weg, een 'echt' toilet nodig hebben i.p.v. een hurk wc enz. De chauffeur had ook prima ideeën als alternatief voor de toeristische plekken. Helaas ontbrak het ons aan tijd en geld maar het is zeker de moeite waard om die plekken een volgende keer te bezoeken. Met ons heeft de chauffeur zich soms boos gemaakt over de vele hoge entree prijzen voor buitenlanders. Het verschil tussen de prijzen voor locals en toeristen is extreem, wel een minpunt voor Sri Lanka. We begrijpen dat er wat extra inkomsten via toeristen welkom zijn, dat prijzen voor toeristen 3 of 4 keer hoger zijn is ook best maar 20 keer meer moeten betalen is niet redelijk.

Maar goed, we hebben het goed gehad, we zijn blij dat we via Singha-reizen deze vakantie op maat hebben kunnen boeken en kijken met elkaar terug op een fijne tijd.

Singha Reizen