Sri Lanka heeft qua natuurschoon veel te bieden. Wij hebben genoten van de diverse landschappen de de mooie dieren die daar leven. Tijdens één van onze safari's (wildpark Minneriya) zagen wij deze groep olifanten. Prachtige dieren in de vrije natuur.

Samen met een gids hebben wij op de fiets Negombo doorkruist. Een jongeman heeft ons vol enthousiasme door deze stad geleid en heeft veel informatie gedeeld over de plaatsen die wij bezochten. Wij begonnen bij het door Nederlanders gegraven kanaal (88km lang) voor het vervoeren van de kruiden en kaneel tijdens de VOC-tijd, een Boedhatempel, de Portugese Katholieke kerk, de groentemarkt en wij eindigden bij de haven en de vismarkt. Een bijzondere ervaring en je ziet dan hoe het leven in Sri Lanka er heel anders uitziet dan in ons eigen land.

Onderweg van Kandy naar de theeplantages van Nawara Eliya hebben wij deze mooie waterval gezien. Indrukwekkend.

Samen met onze zonen hebben wij genoten van dit mooie land met zijn bijzondere cultuur, geschiedenis en zijn bevolking. Een land met gevarieerde landschappen en voor ieder wat wils; Van savanne tot het regenwoud en van theeplantages tot tropische stranden. Mooie historische monumenten uit de Nederlandse VOC-tijd, Boedha-tempels, de één nog indrukwekkender dan de ander. De mensen zijn allervriendelijkst, gastvrij en doen alles om het jou naar de zin te maken. En koken; dat kunnen ze. Met groente en fruit, vers van het land, worden de heerlijkste gerechten gemaakt. Het is er allemaal.

Wijk kijken terug op een fantastisch mooie reis die op ons veel indruk heeft gemaakt.

Fam. Kamphuis

Singha Reizen 10 10