De vlucht naar Srilanka met Etihad verliep goed. Na 15 uur kwamen we 's morgens aan op de luchthaven. Langs de douane komen was nog een probleem, in een visumopgave stond een o i.p.v. een 0. Na ruim drie uur door een drukke verkeersmassa kwamen we aan in Kamilli Beach bij Kalutara. Ze hadden al gebeld, waar we bleven! Een prachtig nieuw verblijf met ruime appartementen. Een goede keuken en zeer vriendelijk personeel. We verbleven daar drie nachten. De eerste dag bezochten we daar de tempel van Kalutera (daar een beetje bij de poot genomen door een zogenaamde gids met veel zielige tsunamiverhalen) en we bezochten met een bootje een oud vervallen landhuis daar in de buurt. Het was een hele mooie belevenis. De tweede dag op familiebezoek. We ontmoeten voor het eerst de biologische moeder een van onze twee adoptiezonen. In 2005 hadden we de familie (oom, tante, 2 neven en een nicht) al ontmoet. De moeder werkt al jaren in Abu Dhabi en was er niet in 2005. Dit werd natuurlijk het hoogtepunt van onze reis en een zeer bijzondere ontmoeting, waar op voort kunnen bouwen. We komen een keer terug, hopen we! De derde dag met onze gids een bezoek aan Colombo. Een hectische Aziatische stad. Voor ons als adoptieouders het vierde bezoek aan de stad in dertig jaar tijd. Je ziet ook dit land in bepaalde zin vooruit gaan.

De vierde dag op weg naar Kandy. Bezoek aan het olifantenweeshuis. Vandaag gratis voor kinderen en zestigplussers. Drie nachten in hotel Thilanka. Het hotel zat stevig in de verbouwing. De kamers leken ook iets versleten en de aapjes zaten massaal op je balkon. De tropische tuin, de tempel, de kandydansers, de kapper en de stad bezocht. We wouden nog een olifantenritje maken maar de attractie bleek gesloten dus voor niets gereden. Daarna per trein van Kandy naar Nuwa Erelya. Prachtig langs de theeplantages en de bergen. Vervolgens drie nachten in guesthouse Avian Breeze. Keurig gelegen even buiten de stad. Goed verblijf en een goede keuken. Net als in Kamilli Beach was er na ons geen andere gast. Beide verblijven waren zeer rustig, weinig of geen andere gasten. De excursie Horton Plains was imposant. De jeeprit erheen was heftig, een stevige hobbelrit voor een sterke maag. Bezoek aan een theefabriek, leuk met de pluksters gesproken, die net allemaal terugkwamen. Een hele dag werken voor ongeveer 3 euro. De stad bezocht met een heftige markt vonden de dames wat betreft vlees, kip en vis. Maar de stofjes spraken de dames wel aan. En weer even naar de kapper om te scheren. Ook leuk. Dan op voor onze safari naar Yala Park. Geweldig en zo waar! We hebben een luipaard gezien. Bofkonten! Daarna een nacht verbleven in Hibiscus garden. Hete en droge omgeving, maar prachtige cabana's en weer een goede keuken en bediening.

De laatste vijf stranddagen in Unawatuna in hotel Taproban beach. Kleine en oude kamers en geen uitzicht op zee. Dat was even wennen, na zoveel luxe verblijven. Maar het was er gezellig, een goede keuken en vriendelijk personeel. Echt een gebied, waar veel jongeren komen. Veel hotels en terrasjes en af en toe een nacht met heftige discogeluiden. Een beetje Scheveningen/Zandvoort op zijn Srilankaans. Maar achteraf toch leuk als variatie in de kleine rondreis waarvoor we hadden gekozen. Overnachting, ontbijt, diner en de geplande excursies en transfers zaten in de verblijfsom. Een zeer goed aanbod van Singha Reizen, ook achteraf bezien. Daarna terugreis. Eerst drie uur met de bus naar de luchthaven. Vier uur wachten door een uur vertraging en daarna vertrekken. Daardoor de aansluiting Abu Dhabi gemist naar Dusseldorf. Na veel gedoe met de bus naar Dubai (wel interessant deze metropool in de woestijn even te beleven). Met een vliegtuig van de Emirates naar Dusseldorf. Dan nog even met de auto naar huis. Kortom ruim dertig uur onderweg geweest.

Voor twee was het de eerste keer naar Sri Lanka. Voor onze ene adoptiezoon de tweede keer en voor ons als ouders de vierde keer. Voor een ieder was een geweldige reis geworden. Singha Reizen bedankt voor jullie persoonlijke benadering. En onze beide zonen uit Srilanka zijn blij dat ze dit land nu konden en kunnen bezoeken en beleven. De ene zoon als backpacker met een vriend en de ander met ons als ouders en een oom en tante.

Singha Reizen