Wij hebben een heerlijke vakantie op Sri Lanka en de Malediven gehad. Eerst een week reizen over de behoorlijk slechte het eiland. Topper in deze 1e week was de safari in Minneriya National Park. Wat een prachtige natuur en wat een enorme hoeveelheid wilde olifanten bij het mooie meer. Echt een aanrader. Na deze eerste week reizen, hadden we 2 stranddagen in Nilavelli. Wat een heerlijk plekje met wit strand en prachtig blauwe zee. Wel een beetje warm, maar we gingen dan ook voor de zon die kant op. Daarna weer een week gereisd. In Kandy hebben we de Perahera kunnen zien. Wat een schouwspel. We vonden de treinrit (in de 1e klas) van Kandy naar Nuna Oya erg leuk. Ook de wandeling op de Horton Plains was heel mooi. Veel mooier dan we hadden verwacht. We hadden daar dan ook wel heel veel geluk met het stralend blauwe weer. Het raften bij Kitulgala was ook erg gaaf. Niet super gevaarlijk, maar spannend genoeg. Ons laatste hotel was het Casa Colombo in Colombo. Dit is echt hét hotel om in die stad te verblijven. Zulke bizar mooie kamers krijg je echt nergens.

Toen was het tijd voor afscheid van dit gevarieerde land en gingen we naar ons huisje op palen in het resort op de Malediven (Kuredu). Het laatste stuk ging met het watervliegtuig. Dat was echt een belevenis en zo prachtig. Het resort was geweldig. Vanaf ons huisje kon je zo het water in en zag je de meest mooie vissen. We hebben een paar keer met een waterschildpad kunnen zwemmen. Ook hebben we kleine rifhaaien onder ons huisje door zien zwemmen (en zelf een keer langs ons tijdens het snorkelen). Al met al een top vakantie!!

Door Singha Reizen was een goede (in dit land wel heel belangrijk) chauffeur geregeld en overal hadden we goede plaatselijke gidsen, die al klaar stonden als we er aan kwamen. Ook bij de hotels verliep alles op rolletjes. Alle hotels (op een na) en kamers waren erg mooi, mooier dan we van tevoren hadden verwacht.

Top geregeld André!

Singha Reizen