Wij vonden Singha reizen na zoeken op internet. Wij vonden het fijn om van te voren persoonlijk af te spreken, anders is het toch wel spannend om de facturen al te betalen zonder dat er duidelijke garanties zijn. Sampath hotel vonden we het eten minder, Ecolodge in digana erg leuk en het eten heel erg goed, idem Laura Homestay in Ella. 

Het hotel in Kirinda was een toplocatie afgezien van de ruwe zee, maar je kunt wel zwemmen in een baai waar de plaatselijke bevolking zich ook wast. De prijzen van drankjes e.d. waren hoog t.o.v. de andere hotels en de kwaliteit van het warme eten als er geen buffet geserveerd werd, vonden we minder dan in de andere hotels. We hebben een geweldige reis gehad en het was voor de eerste keer dat we op pad zijn gegaan met een prive chauffeur. 

Wat we als een grote luxe hebben ervaren, je wordt rondgereden en kunt overal stoppen. Ik zou 2 dagen voortaan boeken in de plaats van aankomst om bij te komen van de reis en ook handig als je koffers later aankomen. We hadden zelf wel een alternatieve route geboekt, via moskou, dubai naar colombo, wat goed te doen is als je meer tijd inplant voor de reis, anders toch wel zwaar. We hadden geen idee wat we de gidsen moesten betalen en we hadden het fijn gevonden als we daar een indicatie van te voren hadden gekregen.

De afwisseling van budgethotels, eco lodge en de luxe vonden we erg leuk. De excursie naar Polonaruwa had wat ons betreft overgeslagen morgen worden, het was te warm en we ook niet gefietst. We zijn ook een Village safari tour gedaan in Sigiriya wat we echt heel erg leuk vonden, zou ik zeker in het programma opnemen.

Wat wij nog een groot pluspunt vonden van Singha reizen dat het kleinschaliger is, heel relaxed met veel vrijheid. We waren met 2 tieners van 16 en 18 jaar en allemaal heel verschillend en juist dat er zoveel variatie was, maakte de reis voor ons allemaal heel bijzonder en leuk. Ons hele gezin heeft deze reis als zeer bijzonder en erg leuk ervaren.

Singha Reizen