Wij hebben met ons gezin, met 3 zonen van 17, 20 en 22 jaar, een rondreis gemaakt over Sri Lanka met Singha Reizen. 16 dagen en daarna 3 dagen afgesloten in Dubai. Wij kijken alle 5 terug op een prachtige vakantie. Onze chauffeur/gids was 23 jaar en had een perfecte klik met onze zonen.

De reis is een mooie combinatie van natuur (strand, zee, bergen, watervallen, theepantages), cultuur (oude koloniale steden, oude paleizen en tempels) en activiteiten (wandelen in de bergen, raften, bijwonen van Perahera in Kandy -optocht met fakkels en olifanten-, jeep safari door natuurpark). We hebben in 9 verschillende kleinschallige prachtige hotels geslapen. Alle met een zwembad en op 1 na ook met WiFi, wat de kinderen belangrijk vonden.

Het verblijf in hotel Royal River Resort midden in de natuur (bij Kitulgala) en het lawaai van de waterval was het hoogtepunt. Eerst het zwemmen in het zwembad dat continue gevuld wordt door de rivier en daarna in de waterval zelf. Prachtige kamers met hemelbed. En na het eten heeft onze gids samen met de mensen van het hotel Sri Lankaanse liederen gezongen. En natuurlijk hebben wij de Nederlands nummers gezongen, was erg gezellig.

De organisatie van de reis was perfect. We hebben nooit ergens hoeven wachten of zoeken. Bij elke grote attractie stond er een aparte gids voor ons klaar. Onze gids regelde alles tot in de puntjes en leverde ons af in de hotel kamer en vroeg dan of alles naar wens was. De laatste drie dagen in Dubai waren ook geweldig, we hadden een groot appartement 10 meter van de metro vandaan. De manier van denken, bouwen, alles groots (gebouwen, winkels) is echt een aparte ervaring. Wel is het heet in Dubai in Augustus. zo'n 44 graden en daar moesten we wel even aan wennen. Wij kunnen alle 5 terug op een geweldige vakantie en willen Andre hartelijk danken.

Singha Reizen