Beste Andre,

We zijn weer thuis na een hele mooie reis in Sri Lanka. We hebben een prima reis genoten met veel afwisseling. De gids Sam was heel erg prettig. Hij regelde dat we ondanks het enorm slechte weer met overstromingen en aanhoudende regen gedurende de eerste week we toch alles zoveel mogelijk konden gaan zien. Dat betekende voor Sam steeds zoeken waar een veilige weg was om de bestemmingen toch te kunnen bereiken. Dat lukte dus nagenoeg met alles, alleen de treinreis waarop we ons erg hadden verheugd, lukte niet omdat op veel trajecten het spoor compleet was weggeslagen door de aardverschuivingen. We zagen dat dit met mankracht weer moet worden gerepareerd, dus zal dit nog wel maanden gaan duren.

De accommodatie was erg afwisselend van klein en eenvoudig tot luxer zoals in Kandy en aan de kust in Matara. Deze afwisseling was juist aangenaam. Alle locaties hadden een authentieke sfeer en erg vriendelijke mensen. Van de maaltijden hebben we erg genoten.

Veel complimenten wederom voor Sam, onze gids en chauffeur. Erg attent, zorgzaam en veel kennis over het land en de achtergronden. Ondanks het chaotische verkeer met koeien op de weg en het recht van de sterkste, wist hij elke keer weer op een veilige manier ons naar de volgende bezienswaardigheid te brengen.

Onze terugreis verliep moeizaam met 30 uur vertraging omdat de luchthaven in Abu Dhabi geheel dicht zat door mist van een aantal dagen. Daarom vertrok onze vlucht met Ethiad geheel niet. We werden in een prima hotel ondergebracht met alle maaltijden voor hun rekening. Gelukkig waren we inmiddels aan een ander tempo van leven gewend geraakt, zodat we ons over de vertraging van 30 uur niet al te druk hebben gemaakt. Bovendien hadden we de laatste dagen van onze reis gelukkig weer het normale weer van circa 30 graden en geen regen. Vooral omdat we de laatste dagen aan de kust zaten, was dit wel erg fijn. Voor onze kinderen die eerder moesten vertrekken, wel erg jammer. Zij hebben van de 10 dagen slechts 2 dagen zon gezien.

Maar dat kunnen we nou eenmaal niet zelf regelen. Kortom een hele goede reis genoten.

Singha Reizen