Wij zijn zeer enthousiast over de reis. Ten eerste is het land absoluut fantastisch en zou wat ons betreft in de top tien van te bezoeken landen wereldwijd thuishoren. Het land biedt bijzonder veel culturele hoogtepunten op een relatief klein oppervlak; dat is op zich al heel bijzonder. Daarnaast biedt het land vele wildparken, die ook weer onderscheidend zijn en prachtige stranden.

Dit biedt de gelegenheid schitterende cultuur af te wisselen met prachtige natuur (en dat ook nog op één dag), bijvoorbeeld in de ochtend de Sigirya Rock en in de middag een olifanten safari in Minneriya National Park. Ook zijn er nog bergen met een totaal andere, Engelse koloniale sfeer, met de schitterende theetuinen.

De bevolking is uiterst vriendelijk en beleefd wat plezierig is in de dagelijkse omgang. De natuur ook buiten de wildparken is prachtig, zoals de rijstvelden met kokospalmen, de zandstranden. Het straatbeeld onderweg is heel vermakelijk en geen moment saai. Het reizen op de weg is ook redelijk veilig, er wordt niet hard gereden (en veel getoeterd).

De reis door Singha was uitstekend in elkaar gezet. Onderweg hebben we een paar veranderingen doorgevoerd, prettig was dat dat ook mogelijk was al naar gelang onze voorkeuren op dat moment. Iedere dag bood eigenlijk iets bijzonders, van zwemmen en surfen in de branding tot oude woonhuizen van Nederlandse gouverneurs uit de 17e eeuw bezoeken. De keuze van hotels was uitstekend en heel gevarieerd met als hoogtepunt het Queens hotel wat ons betreft.

Singha Reizen