We waren tevreden over onze chauffeur/gids Sali. Een rustige man van omstreeks de 50 jaar, met een goede rijstijl, niet opdringerig die er was wanneer dat nodig was. We waren ook tevreden over de rondreis, niet te veel en niet te weinig. Geen overvol programma, maar ook gelukkig niet te leeg. We werden mooi op tijd opgehaald door Sali op het vliegveld, die ons daarna naar het eerste hotel bracht (Sunset Beach) en netjes wachtte tot we binnen waren. De kamers waren nog niet klaar, maar zouden zó klaar zijn. Dat wachten duurde voor de ene 3p-kamer echter een dik uur en voor onze 2p-kamer zo'n 3 uur. Terwijl we al kapot waren van de vliegreis (nachtvlucht)... Zo'n hotel zou toch moeten weten dat we rechtstreeks van het vliegveld zo snel mogelijk willen bijkomen. We waren werkelijk compleet uitgeteld.(Singha; De meeste hotels proberen gasten die vroeg aankomen al voor de reguliere inchecktijd (internationaal tussen 12.00 en 14.00 uur) van een schone kamer te voorzien. Zij zijn daarbij echter ook afhankelijk van het uitchecken van voorgaande gasten. Directe beschikbaarheid van de kamer is alleen mogelijk door een extra nacht te reserveren. Van onze zijde geven we altijd aan dat we graag een early check inn willen voor onze klanten). 

Tegenvaller betrof het Ella Adventure Park. Zoals je wist kan mijn vrouw geen lange wandelingen maken of veel trappen op en neer sjouwen. Dit 'hotel' bleek alleen bereikbaar na een half uur bergafwaarts gehobbel in een jeep. We zijn weer moeizaam naar het punt teruggelopen waar de jeep met onze koffers stond te wachten. De chauffeur reed gelukkig door naar de plek waar Sali overnachtte, waarna Sali in overleg met de lokale agent ons naar een vervangend hotel heeft gebracht. Eind goed, al goed, want de lokale agent regelde alles vrij snel en vergoedde alle kosten. (Singha; Goed om te lezen dat i.o.m. onze lokale agent direct een goede oplossing is geboden. Eerdere ervaringen van reizigers met het Ella park waren overwegend positief. Jullie ervaringen met het Ella park zullen we zeker laten wegen bij toekomstige aanvragen). 

Positief was het verblijf in Hotel Elephant Safari bij Udawalawe. Bijzondere chalets met een mooie badkamer. Aan het eind van de reis twee rustdagen (waarvan we één ochtend hebben besteed aan een extra contact met onze Srilankaanse familie. Een mooie treinreis, een mooie wandeling (nouja, klimtocht) door Horton Plains. Prettig bezoek aan Dutch Village waar we wat geld konden achterlaten dat familie van ons had meegegeven, onze meegebrachte spullen afgeleverd bij een school voor dove en slechthorende kinderen/pubers, bezoek aan onze Srilankaanse familie (getolkt door Sali, goed gedaan).

Singha Reizen