Alle hotels die we gehad hebben waren perfect. Als er dan eentje iets minder was qua kamer dan was het Negombo, maar verder was ook dat hotel prima en ben je toch bijna niet op de kamer. Vip onze chauffeur is een super vent, en hij weet ook zo enorm veel en kon juist zo de privacy geven, geen moment dat we het gevoel hadden dat we met zijn drieën op vakantie waren. Echt een topper! Hij heeft echt onze vakantie gemaakt, om ons heen hebben we ook wel andere gidsen gezien en dan besef je je wel dat een gids je vakantie kan maken of breken. 

Enige wat we anders hadden gedaan als je alles van tevoren weet, dat is dat we een dag langer in Jaffna en ook minimaal 2 à 3 dagen in Trincomalee hadden willen blijven. Dit vooral omdat de weg naar deze plaatsen toe ontzettend lange reizen waren. Dit niet vanwege de afstand (nog geen 200 km) maar omdat de weg onbegaanbaar was en veel werk aan de weg en daarnaast veel controles langs de weg. Dit is iets dat niemand had kunnen inschatten, het was wel bijzonder dat ook voor Vip het 30 jaar geleden was dat hij daar geweest was, dus voor allen een nieuwe ontdekking. 

Daarnaast was het Noorden enorm indrukwekkend! Je ziet er ook geen toeristen, de mensen zijn heel puur (wel zie je hun angst nog door de oorlog) en ook het eten is nog helemaal niet ingesteld op de Westerse Cultuur (iets wat wij erg fijn vonden) Na zo'n enorm mooie geweldige vakantie mag je toch nergens meer over klagen :-)

Singha Reizen