In de zomer van 2013 maakten wij (man en vrouw) met ons gezin (2 jongens van 19, 1 meisje van 20) een reis van 18 dagen door Sri Lanka, georganiseerd door Singha Reizen. Voor ons een heel nieuwe ervaring: rondreizen met een chauffeur/gids door een onbekend Aziatisch land. Het is ons heel erg goed bevallen. Vooraf hadden we ons verdiept in waar we naar toe wilden, en het was heerlijk ontspannen dat de chauffeur ons overal heenbracht zodat we ter plaatse niets meer hoefden uit te zoeken. (Ik denk dat het reizen met openbaar vervoer erg veel extra tijd zou kosten.) 

De chauffeur, Damnike, was een erg aardige en beschaafde man die heel veel wist over het land. Hij was nooit opdringerig aanwezig maar waar nodig behulpzaam, en was goed op de hoogte van wat je wel of niet moest doen ("No hugging in public!"). Hij manouvreerde handig door het chaotische verkeer waar tuktuks, bussen en auto's ons links en rechts passeerden. 

We verbleven in 8 verschillende hotels, van in de stad, tot in de bergen tot aan het strand. De meeste hotels hadden een zwembad, wat erg prettig was na een warme dagtocht vol bezienswaardigheden te hebben gemaakt. Sri Lanka is een boeiend, afwisselend land met een erg vriendelijke bevolking. Overal was men behulpzaam en belangstellend. Een ideale bestemming voor ons gezin omdat er voor elk van ons boeiende bezienswaardigheden waren.

Singha Reizen