In juli/augustus hebben wij een geweldige 19-daagse rondreis gemaakt door het prachtige Sri Lanka. Een mooie mix van natuur, cultuur, avontuur en af en toe relaxen aan het strand. De ene dag beklommen we de Lion Rock in Sigirya, de andere dag slenterden we over de groente- en fruitmarkt van Dambulla of kregen we een heerlijke Ayurvedische massage. We bezochten prachtige boeddhistische en hindoeïstische tempels, gingen snorkelen bij Pigeon Island en raften in Kithulgala.

Vaak vragen mensen ons wat we het mooiste vonden. Die vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Er waren zoveel hoogtepunten. Heel bijzonder vonden wij het bezoek aan het ‘Singha’-dorp bij Mawanella. We bezochten de zondagsschool waar de kinderen voor ons zongen, dronken thee uit een kokosnoot bij een lokaal gezin en kregen een rondleiding door de jungle met gids Kumara. Onvergetelijk was de ‘cooking class’ bij een van de dorpsbewoners. Het resultaat smaakte voortreffelijk en met de handen eten was een nieuwe ervaring.

We hebben genoten van de prachtige natuur rondom Nuwara Elya en Ella met de eindeloze groene theevelden en het ruige Horton Plains. De jeepsafari door Udawalawe National Park was super. We hebben diverse olifanten gezien, buffels en bijzondere vogels. In Mirissa konden we heerlijk relaxen, genieten van de tropische stranden met palmen én hebben we blauwe vinvissen gezien.

Aan het einde van onze reis zijn we bijzonder gastvrij ontvangen door André en Frieda in Villa Aurora in Galle. André heeft ons tijdens een rondleiding veel verteld over het oude VOC-fort en ook over de hulpprojecten die Singha-reizen ondersteunt om de bevolking van Sri Lanka een betere toekomst te geven. Dit onderscheidt hen van veel andere reisorganisaties en sprak ons erg aan.

Tot slot een woord van dank aan onze chauffeur Sanjeewa die ons de hele reis heeft begeleid en vol trots zijn mooie land heeft laten zien. Hij vertelde veel en wist steeds de juiste mix te vinden tussen enthousiaste betrokkenheid en gepaste afstand. Een echte topper!

Familie Bulder

Singha Reizen 9 10