Onze eerste reis naar Sri Lanka. Na wat heen en weer mailen en bellen heeft André Ladenius een afwisselende en boeiende reis voor ons samengesteld.

Wij begonnen in Negombo en zijn via Habarana, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama, Tangalla en Mount Lavinia door Sri Lanka gereden. Onderweg heel veel gezien van cultuur tot natuur met voor ons als hoogtepunten de boottocht bij Habarana, de wandeling bij Horton Plains en de treinreis van Nuwara Eliya naar Ella.

De hotels waren allemaal zeer verschillend. Sommige aan zee, anderen in de stad of midden in de natuur. Overal heel vriendelijk personeel, alles super schoon en heerlijk Sri Lankaans eten. In het ene hotel wat simpel en in een ander hotel heel uitgebreid, maar altijd lekker.

Wij werden rond gereden door onze chauffeur Daya. Wat waren we blij met hem! Hij reed, ondanks het chaotische verkeer, altijd rustig. Hield zich aan de toegestane snelheid en passeerde niet bij een doorgaande streep. Tijden stemden we met hem af en hij was er altijd ca. 15 minuten eerder. Onderweg en tijdens excursies gaf hij uitleg over wat we zagen en waar we waren. Een zeer behulpzame en bescheiden man.

Al met al een zeer geslaagde rondreis. We zullen iedereen die Sri Lanka wil bezoeken Singha reizen aanbevelen!

Singha Reizen