Wij zijn in oktober 2019 bij uw reisbureau terechtgekomen via het Verre Reizen Event in Den Haag. Wij raakten in gesprek op bovengenoemd Event, waarna wij een offerte hebben opgevraagd.Wij hadden tevens een offerte aangevraagd bij een drietal andere reisbureaus, maar uw aanbod was eigenlijk ( op een kleine aanvulling na ) in een keer precies zoals wij ons deze reis voorstelden, m.a.w. u heeft uitstekend naar ons geluisterd. De andere reisbureaus gaven een reisvoorstel dat niet aan onze wensen voldeed. Een presteerde het zelfs om zeven stranddagen in te plannen, terwijl wij duidelijk hadden aangegeven, dat wij twee stranddagen genoeg vonden. Een andere was twee keer zo duur als uw voorstel.

Ik ben heel tevreden met de informatie die wij vooraf hebben ontvangen. Alle benodigde info was voor handen.

De kwaliteit van de hotels is uitstekend ( schoon, goede bedden, goede douche, vriendelijk personeel, bijna alle hotels hadden een zwembad, etc. ). Ook het Far Cry hotel is een goed hotel. Onze enige opmerking was dat men voor een zeer eenvoudig diner( klein stukje kip, groenten en kruiden uit de eigen tuin ) de hoofdprijs vroeg, ongeveer twee keer zo veel als de prijzen bij de overige hotels.

De lokale agent heeft ons enkele keren gebeld en ons naar onze bevindingen gevraagd. Het toonde o.i. aan dat de betreffende agent zich zeer betrokken toonde met ons welbevinden.

Wat de reis zelf betreft, deze heeft volledig aan onze wensen voldaan, eigenlijk meer onze verwachtingen overtroffen. Het was een prima mix van cultuur en natuur. Door de reisduur ( 31 dagen ) konden wij vrijwel het hele land bereizen.

Een groot voordeel van Sri Lanka is ( omdat het land niet zo groot is ) dat de afstanden te overzien zijn, zodat de reistijd meestal kort is. De hoogtepunten zijn eigenlijk te veel om op te noemen ( voor zover je al keuzes zou kunnen maken ).

Om toch maar enkele te noemen: Jaffna en Delft Island de Lion Rock, Anuradhapura, Sigiriya, Pollanaruwa, de treinreis naar Ella, de natuurparken,de trekkings door het Knuckles Gebergte, de Horton Plains, het Sinharadja Regenwoud, eigenlijk was elke dag een feest. Wij hebben zeer veel dieren gezien, van een jagend luipaard tot kuddes olifanten, varanen, grote slangen, krokodillen, veel apen en vogels.

Een van de belangrijke redenen dat onze reis zo'n succes is geweest komt door onze chauffeur/tourguide Duminda Gurrawardena die ons 28 dagen begeleidde.Hij is een prima chauffeur ( hetgeen overigens wel een vereiste is voor het meer dan chaotische verkeer in Sri Lanka ), hij wist overal de weg, hij heeft ons heel veel geleerd over de geschiedenis/cultuur/flora/fauna van zijn land. Niets was hem te veel, hij was zeer initiatiefrijk met regelmatig uitstekende tips, hij was zeer punctueel, legde makkelijk contacten, zodat wij ons overal direct thuis voelden en last but not least hij is een buitengewoon aardig persoon. Mochten wij ooit nog een keer terugkeren naar Sri Lanka dan zouden wij het zeer waarderen als hij weer onze chauffeur/tourguide zou zijn.

Wij hebben inmiddels heel wat landen over de hele wereld gezien, maar Sri Lanka is echt een van de landen die ons het meest zal bijblijven. Eigenlijk hoort het op ieders bucketlist te staan ..

Wij willen u graag bedenken voor een perfect georganiseerde reis. Wij zullen Singha reizen zeker bij onze vrienden aanbevelen.

Met vriendelijke groet,

Dick en Ada Broersma

Singha Reizen 9.5 10