Een 10 voor Singha Reizen! We zijn een dag geleden teruggekeerd van een onvergetelijke reis door Sri Lanka en nog steeds weten we niet waar we moeten beginnen met het vertellen van onze ervaringen en over onze belevenissen aan familie en vrienden.

Het bezoek heeft onze stoutste verwachtingen in alles overtroffen, nu begrijpen we ook dat het “De Parel van de Indische Oceaan” wordt genoemd: wat een juweel van een land is dit !

Het bezit alles waar wij zelf zo enorm van kunnen genieten tijdens onze reizen: cultuur, natuur, het eten, het klimaat en vooral ook de mensen zelf: relaxt, dienstbaar, trots op hun (soms toch ook zo verscheurde) land, zichtbaar blij met de aandacht welke wij aan hun land kunnen bieden.

Manon en Ben met hun gids Sujee<br>
Manon en Ben met hun gids Sujee

Hoogtepunten voor ons (voor zover we keuzes überhaupt zouden kunnen maken) waren de excursie door Galle (met zijn indrukwekkende Hollandse Fort en VOC-geschiedenis), ons bezoek aan de immense Buduruwagala beelden, de slingertocht helemaal naar boven langs de theeplantages in Bandarawela, de treinrit van Ella naar Nanu Oya, onze bezoeken aan de Biotanical Garden (wat een bomen en bloemenweelde) en Spice Garden in de buurt van Kandy, het beklimmen van de Lion Rock in Sigirya en een traditionele, weldadig aanvoelende herbal massage, welke we iedereen ook van harte kunnen aanraden aan het einde van een aantal “vermoeiende” actieve dagen.

We sloten af met een vijfdaags verblijf in het idyllisch gelegen Jungle Beach Resort, architectonisch gezien prachtig ontworpen en direct gelegen aan de Indische Oceaan, beter hadden we het ons waarschijnlijk niet kunnen wensen.

Tijdens onze gehele rondreis fungeerde Sujee voor ons als gids/chauffeur. Hij was zo blij dat hij na de aanslagen in april eindelijk weer bezoekers kon rondleiden en deed dit enorm hartverwarmend. Niets was hem te veel, hij kon ons en wilde ons ook zo graag uitgebreid vertellen over zijn land en ons informeren over de excursies welke wij gekozen hadden. Hij attendeerde ons bovendien op plekken buiten het hoofdprogramma om en bracht ons er met veel enthousiasme zelfs naar toe. Zo’n gids/chauffeur wensen we ons iedere bezoeker van dit prachtige land toe.

Singha Tours en Sujee, wij willen jullie enorm bedanken voor alles hetgeen jullie voor ons geregeld hebben in de aanloop naar en tijdens ons bezoek. Alles verliep tot volle tevredenheid , indien nodig stonden jullie direct en vriendelijk voor ons klaar, de hotels waar we verbleven waren top.

Wij hebben inmiddels al heel wat van de aarde gezien, maar het moet zonder overdrijving gezegd worden: Sri Lanka is het waard om op ieders bucketlist te staan !

Manon en Ben

Singha Reizen 10 10