Sri Lanka, zorgeloos en relaxed reizen in Serendip middenklasse

In deze 14-daagse rondreis verken je Sri Lanka in een rustig tempo. Je blijft weg van de grote massa en bezoekt de minder bezochte highlights van Sri Lanka. Denk hierbij aan Rekewa Beach, de Pidurangala rots die uitzicht biedt op de jungle en de Leeuwenrots en Rekewa Beach. Hier heb je de kans op schildpadden te spotten die eieren leggen. Je verblijft in kleinere middenklasse hotels.

- Weinig reizen, weg van de massa, wel véél zien!
- De Sri Lankaanse keuken ontdekken tijdens een kookworkshop
- Wandelen in Ella
- Zeeschildpadden bewonderen in Rekawa beach
- Verblijf in goede kleinschalige middenklasse hotels


Dag 1 Vlucht naar Sri Lanka

Vandaag start je rondreis met een vlucht naar Sri Lanka. Je kunt vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken zoals Amsterdam, maar vaak voordeliger vanaf Brussel en Düsseldorf. Wij doen je graag een voorstel voor de vluchten, maar je kunt deze ook zelf boeken.

Dag 2 Aankomst in Sri Lanka

Negombo
Negombo

Na aankomst in Sri Lanka staat de chauffeur van je rondreis je al op te wachten op de luchthaven. Je kunt hem herkennen aan het naambordje met jullie naam erop. Hij brengt je naar het eerste hotel van deze rondreis, dat gelegen is in Negombo. Negombo is gelegen op ongeveer 20 minuten van de luchthaven en je kunt hier vandaag op je gemak bijkomen van de vlucht.


Dag 3 Vrije dag in Negombo

Vandaag heb je nog een dag om bij te komen van je vlucht. Je kunt vandaag de hele dag verblijven in het hotel met zwembad of je brengt een bezoek aan het centrum van Negombo. Je kunt in het centrum een bezoek brengen aan de Dutch Canals of de kerk. Wil je graag een georganiseerde excursie in Negombo, laat het ons gerust weten.

De vismarkt in Negombo<br>
De vismarkt in Negombo

Dag 4 Naar Sigiriya via Dambulla

Rotstempel in Dambulla<br>
Rotstempel in Dambulla

Vandaag reis je naar de culturele driehoek van Sri Lanka, maar voordat we hier aankomen breng je eerst een bezoek aan Dambulla. In Dambulla bezoek je de rotstempel waar veel Boeddhabeelden en muurschilderingen te bewonderen zijn. Na het bezoek aan de tempel reis je verder naar Sigiriya, hier verblijf je de komende 3 nachten.

Dag 5 Verken Polonnaruwa op de fiets (of Ritigala)

Polonnaruwa
Polonnaruwa

In de ochtend bezoek je de koningsstad Polonnaruwa op de fiets. In een uitgestrekt gebied liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad. Polonnaruwa is één van de hoofdsteden van Sri Lanka geweest en stamt uit de 11e en 12e eeuw. Vermijdt je vandaag liever de drukte? Dan raden we een bezoek aan Ritigala aan in plaats van Polonnaruwa. Het Ritigala gebergte is de hoogste berg in het noorden van Sri Lanka. In de jungle liggen de overblijfselen van een oud klooster waar 3000 monniken leefde.

Dag 6 Piduragala rots

Vandaag staat er een flinke beklimming op de planning, je gaat namelijk de Piduragala rots beklimmen. Vanaf Pidurangala heb je uitzicht op de bekende Leeuwenrots maar is veel minder toeristisch. Je hebt zelfs de kans om helemaal alleen op de top te staan. Na de beklimming brengen we je terug naar je hotel waar je de rest van de dag kunt uitrusten bij het zwembad.

Dag 7 - Transfer naar Ella

Er staat vandaag een lange reisdag op het programma. In ongeveer 4,5 uur reis je naar Ella. Maar onderweg is er genoeg om te zien en de mogelijkheid om te stoppen voor een foto of een korte wandeling door de omgeving.

Uitzicht in Ella<br>
Uitzicht in Ella

Dag 8 Wandeling naar Ella Rock

Ella
Ella

Vandaag staat er weer een mooie wandeling op het programma. Je maakt een wandeling (trek) van meerdere uren naar Ella rock. Te voet leer je de groene omgeving van Ella het beste kennen. Op de top van de Ella Rock heb je een prachtig uitzicht op Ella en de omgeving.

Dag 8 Kookworkshop in Ella

Je kunt vandaag in de ochtend zelf bepalen wat je gaat doen, ga je de omgeving van Ella nog iets verder ontdekken of blijf je lekker bij het hotel om te genieten van het zwembad en de omgeving, die keuze is aan jou. Voor de middag staat er een leuke kookworkshop op het programma waarbij je traditionele Sri Lankaanse curry’s gaat maken samen met een kok. En uiteraard hoort hier na afloop ook het proeven van de curry’s bij!

Dag 10 Transfer naar Tangalle

Vandaag reis je in ongeveer 2,5 uur naar de zuidkust van Sri Lanka. De komende 3 nachten verblijf je aan het strand in Tangalle. Vanaf je hotel loop je zo het strand op, maar je kunt ook genieten van de spa in het hotel. Alles is in huis om een paar dagen lekker te ontspannen.

Tangalle
Tangalle

Dag 11 Stranddag Tangalle en bezoek Rekewa Beach

Overdag kun je vandaag heerlijk genieten van de zon, zee en strand in Tangalle. In de avond/nacht breng je een bezoek aan Rekewa Beach. Hier leggen de schildpadden in de nacht eieren en je hebt de kans om dit bijzondere verschijnsel ook te bewonderen.

Dag 12 Stranddag in Tangalle

Tangalle
Tangalle

Vandaag staat er weer een stranddag op het programma om heerlijk te ontspannen.

Dag 13 Bezoek aan Galle en Mount Lavinia

Je reist met de chauffeur verder naar Mount Lavinia, de hoofdstad van Sri Lanka. Maar onderweg breng je eerst een bezoek aan de stad Galle waar het Nederlandse sterfort ligt. Op de 'rampart' (de muur van het fort) lopen Sri Lankaanse gezinnen en toeristen door elkaar heen. Verkopers bieden hier oud gemaakte VOC munten aan, een dagje in het zand begraven en ze lijken al oud... dus niet doen! Een bezoek aan de oud Nederlands hervormde kerk in het fort laat zien welke landgenoten hier leefden Hierna reis je door naar de Mount Lavinia waar je de reis afsluit in een koloniaal hotel met uitzicht op de skyline van Colombo.

Galle
Galle

Dag 14 Terugvlucht

Helaas zit de rondreis door Sri Lanka er al weer op, de chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.