Sri Lanka, Zorgeloos en relaxed reizen in Serendip Luxe

In 14 dagen verken je Sri Lanka in een ontspannen tempo. De kleinschalige luxe hotels liggen op rustige locaties, je verblijft op een beperkt aantal plaatsen en bent weg van de massa. Kortom, zorgeloos reizen! Je bezoekt de minder drukke highlights van Sri Lanka zoals de rots Pidurangala met uitzicht op Sigiriya leeuwenrots, Rekawa beach waar zeeschildpadden eieren leggen en de ruïnes van Ritigale.

- Weinig reizen, weg van de massa, wel véél zien!
- Verblijf in unieke kleinschalige hotels
- De Sri Lankaanse keuken ontdekken tijdens een kookworkshop
- Wandelen in Ella
- Zeeschildpadden bewonderen in Rekawa beach

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka. Daar kom je trouwens altijd pas de volgende dag aan. Vliegen kan vanaf Amsterdam maar ook voordelig vanaf Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel maar zelf een leuke aanbieding opzoeken kan natuurlijk ook.

Dag 2 Aankomst op Sri Lanka

Hartelijk welkom in Sri Lanka! Op de luchthaven van Colombo wacht de chauffeur op je. Na de kennismaking brengt hij jullie naar het hotel in Negombo. Negombo is een visserplaats en je verblijft hier in een luxe hotel aan de rand van het plaatsje bij de lagoon.

Dag 3 Een vrije dag in Negombo

Vandaag heb je alle tijd om rustig bij te komen van de vlucht. Op loopafstand van het hotel ligt de zee en ’s morgens is het vaak druk op zee met vissersboten. In Negombo liggen de Dutch Canals. De kanalen zijn door de Nederlanders ten tijde van de VOC aangelegd. Wil je vandaag op pad om Negombo te verkennen en de kanalen te bezoeken? We organiseren graag een excursie voor je.


Dag 4 Via Dambulla naar Sigiriya

Vandaag gaat de rondreis in Sri Lanka echt beginnen! Je stemt met de chauffeur af hoelaat je in de ochtend wordt opgehaald voor de transfer naar Sigiriya. Onderweg is er genoeg te zien, je komt langs rijstvelden en soms deel je de weg met een verdwaalde buffel. In de culturele driehoek bezoek je de rotstempel van Dambulla. De wandeling naar de rotstempel wordt beloond met een prachtig uitzicht en een vijftal grotten met bijzondere muurschilderingen. Vanaf Dambulla is het nog een half uurtje rijden naar het luxe hotel in Sigiriya.

Boeddhabeelden in de Dambulla rotstempel<br>
Boeddhabeelden in de Dambulla rotstempel

Dag 5 Je bezoekt Polonnaruwa op de fiets of Ritigala

De ruines van het Ritigale klooster liggen verscholen in de jungle<br>
De ruines van het Ritigale klooster liggen verscholen in de jungle

In de ochtend bezoek je de koningsstad Polonnaruwa op de fiets. In een uitgestrekt gebied liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad. Polonnaruwa is één van de hoofdsteden van Sri Lanka geweest en stamt uit de 11e en 12e eeuw. Vermijdt je vandaag liever de drukte? Dan raden we een bezoek aan Ritigala aan in plaats van Polonnaruwa. Het Ritigala gebergte is de hoogste berg in het noorden van Sri Lanka. In de jungle liggen de overblijfselen van een oud klooster waar 3000 monniken leefde.

Dag 6 Je beklimt Piduragala

De leeuwenrots van Sigiriya is een van de hoogtepunten van Sri Lanka maar vanaf Pidurangala heb je het meest spectaculaire uitzicht op Sigiriya en de jungle. De klim naar boven is bovendien veel rustiger en je hebt zelfs kans om dit spectaculaire uitzicht helemaal voor je alleen te hebben! De boeddhistische monniken die vroeger bij Sigiriya woonden zijn op een gegeven moment naar Pidurangala verhuist. Onderweg kom je dan ook een tempel en Boeddhabeelden tegen. Na de beklimming kun je heerlijk uitrusten bij je eigen villa.

Dag 7 Een lange reis naar Wellawaya

De hotelkamer heeft een spectaculair uitzicht<br>
De hotelkamer heeft een spectaculair uitzicht

De reis vervolgt zich met de transfer naar Wellawaya. Het is een lange reis van zo’n 5 uur. Onderweg is er genoeg tijd om te stoppen voor een wandeling of een mooie foto. Vanuit je hotelkamer heb je een prachtig uitzicht op de rijstvelden en bergen.

Dag 8 Wandeling naar Ella Rock

Het is ongeveer een half uurtje rijden de bergen in naar Ella. Een leuke route met onderweg een prachtig uitzicht. Een leuke stop onderweg is bij Rawana Falls waar je verkoeling kunt zoeken in het koude water. Je maakt een wandeling naar Ella Rock . Het uitzicht tijdens de wandeling is prachtig. Op de top geniet je van een nog grandiozer uitzicht! Ella Rock is bekend om de grot van Ravana. Volgens de Ramayana, een belangrijke hoeksteen in het hindoeïsme, zou Sita hier door de demonenkoning Ravana gevangen zijn gehouden. Na de wandeling is er genoeg tijd om Ella verder te verkennen. Ella is een leuk backpackersdorp met veel restaurants en winkels.

Uitzicht in Ella<br>
Uitzicht in Ella

Dag 9 Kookworkshop

Vandaag ga je zelf een rijst & curry maken<br>
Vandaag ga je zelf een rijst & curry maken

Vandaag een vrije dag bij het hotel. Indien je vandaag op pad wilt gaan dan raden we een bezoek aan Buduruwagala aan. Budurawagala is een plek in de jungle waar te midden van het groen zeven enorme beelden in de rotsen zijn uitgehakt. De beelden stammen uit de 9e en/of 10e eeuw en waren eens zeer kleurrijk. Het grootste beeld is 16 meter hoog. Door zijn ligging en het feit dat de meeste tours het links laten liggen is het een mystieke plek gebleven waar je soms alleen bent. De weg erheen voert je door kleine dorpjes en rijstvelden. Later op de dag staat er een kookworkshop op de planning. Samen met de kok ga je verschillende traditionele curry’s bereiden. Natuurlijk hoort het proeven van de verschillende gerechten er ook bij.

Dag 10 Transfer naar de zuidkust

Het is tijd voor een paar dagen strand. De chauffeur brengt je naar Dickwella waar je in een kleurrijk boutique hotel aan het strand verblijft. Geniet hier van de prachtige zon, zee en strand maar je kunt hier ook kennis maken met ayurveda, meditatie en yoga.

<br>

Dag 11 Strandverblijf en bezoek Rekawa Beach

Vandaag een ontspannen dag aan het strand. Door de ligging op een heuvel heb je vanuit het hotel een mooi uitzicht op zee. In de avond bezoek je Rekawa Beach. Hier leggen al eeuwen zeeschildpadden hun eieren op het strand. Je bezoekt het strand en wacht tot de schildpad geheel in trance eieren leg. Vaak heb je geluk en maak je deze bijzondere gebeurtenis mee.

Dag 12 Strandverblijf

Ook vandaag een ontspannen dag aan het strand.

Dag 13 Via Galle fort naar Colombo

Vandaag bezoek je twee drukkere steden. Mocht je liever de rondreis in rust afsluiten dan kunnen we in plaats van een hotel in Colombo een hotel in Negombo voor je reserveren. Onderweg naar Colombo bezoek je Galle met het prachtige Nederlandse sterfort. Op de 'rampart' (de muur van het fort) lopen Sri Lankaanse gezinnen en toeristen door elkaar heen. Verkopers bieden hier oud gemaakte VOC munten aan, een dagje in het zand begraven en ze lijken al oud... dus niet doen! Een bezoek aan de oud Nederlands hervormde kerk in het fort laat zien welke landgenoten hier leefden. In Colombo verblijf je in een modern luxe stadshotel. Op het dakterras ligt het zwembad met een spectaculair uitzicht.

Galle Fort<br>
Galle Fort

Dag 14 Terugvlucht

De reis is helaas voorbij! De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.