Sri Lanka tuk tuk wedstrijd UNIEKE RONDREIS

Het Sri Lanka tuk tuk avontuur start op 5 april 2019 en je bent 14 april weer in Nederland! Dit is een prima mogelijkheid om met een vriendenclub, organisatie, MVO vriendelijk bedrijf of stichting op een leuke en avontuurlijke manier iets voor Nederlandse projecten in Sri Lanka te doen!

- Teams van 3 personen in een tuk tuk
- Het event gaat door vanaf 5 teams (al 3 ingeschreven!)
- Unieke MVO mogelijkheid voor je bedrijf
- Geen winstoogmerk!
- Opbrengst gaat naar projecten

INCLUSIEF
- 10% bijdrage aan Nederlandse projecten
- tuk tuk huur en instructiemiddag
- inclusief ALLE diners
- routebeschrijving en opdrachten
- dé manier om contact te krijgen met de bevolking
- een rit per tuk tuk door de theeplantages
- Comfortabele hotels
- je gaat zelf je tuk tuk besturen
- kamperen in de jungle met safari

- Technische ondersteuning tijdens de tour

GENOEMDE PRIJS IS EXCLUSIEF JE VLUCHT. Singha reizen kan de meest gunstige vlucht boeken, de totaalprijs zal tussen € 2300- € 2400,00 uitkomen. Boek je zelf je vlucht dien je voor 10 uur in de ochtend aanwezig te zijn in het eerste hotel!

Je bestuurt zelf je eigen tuk tuk tijdens je rondreis<br>
Je bestuurt zelf je eigen tuk tuk tijdens je rondreisLees deze belangrijke informatie voor je boekt >

Alle tuks komen elke dag weer bij elkaar en de teams wisselen ervaringen uit!<br>
Alle tuks komen elke dag weer bij elkaar en de teams wisselen ervaringen uit!

5 april - Dag 1 Je Sri Lanka tuk tuk Avontuur is begonnen

Je Sri Lanka Tuk tuk avontuur is begonnen. Vandaag pak je het vliegtuig met Sri Lanka als eindbestemming. Je kunt vanaf verschillende luchthavens vertrekken. Wij vertrekken vanaf Amsterdam. Je komt pas de volgende dag in Sri Lanka aan. De reis die wij bieden is inclusief vlucht. We kiezen een vlucht uit waarmee je de volgende dag vroeg in Sri Lanka aankomst zodat je die dag nog kunt starten met je tuktuk driving lessons!

6 april - Dag 2 Transfer naar Negombo en tuk tuk les

Op de luchthaven wordt je hartelijk ontvangen door een medewerker van Singha reizen. Samen vertrekken jullie in onze bus op weg naar jullie eerste hotel dat vlak bij de luchthaven in het binnenland bij Negombo ligt. Hier maak je kennis met de andere avonturiers en het team dat voor je zorgt tijdens je tuk tuk rondreis door Sri Lanka. Je hotel is omringd door natuur en heeft een heerlijk zwembad. En ook niet onbelangrijk, tussen de bungalows ligt een weg waarop je kunt oefenen in je tuk tuk.

We handelen vandaag de noodzakelijke formaliteiten met elkaar af en je krijgt instructie hoe de tuk tuk te besturen en te bedienen. Dit is overigens niet ingewikkeld!

Het heerlijke zwembad in de tropische tuin van je eerste hotel
Het heerlijke zwembad in de tropische tuin van je eerste hotel

7 april - Dag 3 Op weg naar Kandy in je eigen tuk tuk

Vandaag rij je in je eigen tuk tuk de binnenlanden in naar Kandy. Maar eerst rijden we nog langs de vismarkt in Negombo, hier zijn namelijk de eerste punten te verzamelen. Ook laten we je op deze manier met het echte Negombo kennis maken. Vervolgens volg je de opgegeven route naar Kandy. Halverwege bezoeken we een klein plattelandsdorpje waar je ook weer punten kunt behalen en een project van Singha reizen kunt bekijken. Ondanks het spelelement is het geen race! Sterker nog, te snel rijden bezorgt je strafpunten, je veiligheid staat voorop. In de namiddag kom je aan in Kandy.

Onderweg worden we regelmatig met verbazing begroet!<br>
Onderweg worden we regelmatig met verbazing begroet!

8 april - Dag 4 Een uitdagende route door de bergen

18 bend sri lanka

Bekijks genoeg in je tuk tuk<br>
Bekijks genoeg in je tuk tuk

Je verlaat Kandy en we gaan op weg naar de oostkust. Je tuk zal moeten werken vandaag want we gaan bergop en bergaf. Dat laatste doen we via de 18 bend raod. Het uitzicht op de laagvlakte is bijzonder. Er zal aanspraak gemaakt worden op je rijkwaliteiten. Eenmaal beneden zit je in een minder vaak bezocht deel van Sri Lanka. We zetten speciaal voor dit event een tentenkamp op in de natuur. De omgeving van het Gal Oya park is prachtig. 's Avonds kun je bewijzen dat je inmiddels echt gewent bent! Na de BBQ kun je veel punten verdienen tijdens de 'Chilli contest'.

Dit deel van Sri Lanka is niet toeristisch<br>
Dit deel van Sri Lanka is niet toeristisch

9 april - Dag 5 Op Safari! Vervolgens rijden we door de theeplantages de bergen weer in

Vroeg op vandaag! We gaan op safari in het Gal Oya national park. We laten het nog even een verrassing zijn of we dit per boot of jeep gaan doen. Rondom het enorme Gal Oya meer leven diverse olifanten en soms kun je de olifanten zelfs zien zwemmen.

Vervolgens ga je weer met je tuk tuk op pad met als einddoel Ella. We rijden tussen de theeplantages door het berggebied weer in. Ella is een backpackers dorp met een gezellige sfeer. Vanuit het zwembad van het hotel overzie je de vallei. Uiteraard ook vandaag weer een opdracht onderweg.

Op safari in het Gal Oya park.<br>
Op safari in het Gal Oya park.

10 april - Dag 6 We verlaten de bergen met als einddoel een tropisch strand

Vanaf Ella gaar het weer bergafwaards. We gaan op weg naar de zuidkust waar we morgen een heerlijke relax dag hebben. Nadat we de bergen definitief gedag hebben gezegd bezoeken we een project van een Nederlandse stichting in Tanamawilla. Het is mooi om mee te krijgen hoe in deze arme streek van Sri Lanka mensen in hun kracht gezet worden en geholpen worden hun levensstandaard te verbeteren.

Na het project bezoek vervolgen we onze weg naar het strand. We verblijven in Tangalla.

Je rijdt je tuk door kleine dorpjes waar je met enthousiasme begroet wordt<br>
Je rijdt je tuk door kleine dorpjes waar je met enthousiasme begroet wordt
ook de bakker rijdt in een tuk tuk<br>
ook de bakker rijdt in een tuk tuk

Op het platteland leven de mensen nog in lemen huisjes<br>
Op het platteland leven de mensen nog in lemen huisjes

11 april - Dag 7 We laten de tuk's staan vandaag en genieten van het strand

Eindeloze stranden aan de zuidkust van Sri Lanka
Eindeloze stranden aan de zuidkust van Sri Lanka

Even een foto moment..<br>
Even een foto moment..

Na al die inspannende ritten in het heerlijk om een dag te relaxen en Tangalla is daar een prima plek voor. Op de avond gaan we naar Rekawa beach. Op dit beschermde strand leggen zeeschildpadden hun eieren. Soms heb je geluk en kun je al snel live meemaken hoe de zeeschildpadden geheel in trance hun eieren leggen. Het is bijzonder om dit van zo dichtbij mee te maken.

Je komt ze onderweg vast tegen.<br>
Je komt ze onderweg vast tegen.

12 april - Dag 8 We rijden veel langs de kust vandaag, op weg naar Galle

Het zuiden van Sri Lanka is 'the place to be' voor strand. We zullen vandaag ook regelmatig het strand en de kustlijn zien. Vandaag ook een bijzondere opdracht waarbij je zelf voor je lunch moet gaan zorgen. Da's pas echt avontuur. Ook in het Nederlandse sterfort van Galle ligt er weer een mooie opdracht voor je klaar. We overnachten verspreid in het sterfort in kleine guesthouses, die trouwens best luxe kunnen zijn.

De eeuwenoude straten van het Galle fort<br>
De eeuwenoude straten van het Galle fort
Vandaag koop je op de markt je eigen lunch<br>
Vandaag koop je op de markt je eigen lunch

Galle fort in de avonduren! <br>
Galle fort in de avonduren!

13 april - Dag 9 Deels via het binnenland en deels langs de kust rijden we naar Kalutara

Verzin zelf je leukste selfie:)<br>
Verzin zelf je leukste selfie:)

Een tempelbezoek mag uiteraard niet gemist worden<br>
Een tempelbezoek mag uiteraard niet gemist worden

Op weg naar Kalutara rijden we een deel van de route langs de kust. Omdat we eraan hechten gedurende de reis ook bij te dragen aan een betere wereld maken we vandaag een wedstrijd van het strand schoonmaken. Niet dat je de hele dag hiermee bezig bent hoor.. we rijden ook door het binnenland en je hebt nog één keer de kans om punten te verzamelen onderweg. Vanavond is de prijsuitreiking. Er is er trouwens ook één voor het team wiens deelname het meest heeft bijgedragen aan een project in Sri Lanka.

We sluiten de reis af aan een tropisch strand<br>
We sluiten de reis af aan een tropisch strand

14 april - Dag 10 Vandaag vertrek je uit Sri Lanka

We rijden je met de bus terug naar de luchthaven waar je aan je terugvlucht gaat beginnen.

Minimum aantal teams 5 - maximum aantal teams 10
De genoemde prijs is voor een gedeelde drie persoons-kamer met je eigen team. Je vlucht en de benodigde bus transfers zijn inbegrepen. Ook je diners tijdens de challenge maken onderdeel uit van wat je vooraf betaald. Ieder team dient minimaal twee deelnemers te hebben met een geldig rijbewijs.

GENOEMDE PRIJS IS INCLUSIEF JE VLUCHT VANAF AMSTERDAM