Surfen langs de highlights van Sri Lanka

Deze Sri Lanka groepsreis vertrekt 11 augustus 2018.

BIJ RESERVEREN VOOR 31 DECEMBER 2017 €50,00 PER PERSOON KORTING!

- max. 16-18 personen
- Vanaf 10 personen Nederlandse begeleiding

INCLUSIEF
- Verken Negombo op de fiets
- Excursie oude koningsstad Polonnaruwa
- Excursie naar Horton Plains
- Jeepsafari in Yala national park
- Surfcursus in Unawatuna

GENOEMDE PRIJS IS INCLUSIEF JE VLUCHT VANAF AMSTERDAM OF DUSSELDORF

Surfcursus voor beginners en gevorderden<br>
Surfcursus voor beginners en gevorderden

11 augustus - Dag 1 Je groepsreis naar Sri Lanka is begonnen

Je Sri Lanka groepsreis is begonnen. Je kunt kiezen van welke luchthaven je het liefst vertrekt. Wij zorgen altijd dat je een fijne aansluiting hebt als je overstapt. Je hoeft dus nooit erg lang op het volgende vliegtuig te wachten. Wij vertrekken vanaf Dusseldorf of vanaf Amsterdam. Waar je ook vandaan vliegt, je komt altijd pas de volgende dag in Sri Lanka aan. De reis die wij bieden is inclusief vlucht. Maar als je deze zelf liever online koopt kan dat ook. We overleggen graag met je.

12 augustus - Dag 2 Aankomst Sri Lanka en transfer naar Negombo

Op de luchthaven wordt je hartelijk ontvangen door een medewerker van Singha reizen. Samen vertrekken jullie in onze bus op weg naar jullie eerste hotel in het vissersdorpje Negombo, dat vlak bij de luchthaven ligt. Het hotel heeft een fijn zwembad en ligt op zo'n tien minuten lopen van de zee.

Sri Lanka rondreis - Negombo

13 augustus - Dag 3 Verken Negombo op de fiets vervolgens brengen we je naar Sigiriya

Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids
Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids

Op de fiets verken je Negombo samen met een lokale gids. Het is een leuke manier om kennis te maken met Negombo. Je bezoekt een tempel, de gevangenis, het nederlandse fort, de markt, de visafslag en gaat vaak ook nog lokaal een snack eten. Vervolgens rijden we landinwaarts met als eindbestemming habarana. Habarana ligt centraal in de culturele driehoek. Ideaal om Sigiriya en Polonnaruwa vanuit te bezoeken.

14 augustus - Dag 4 Beklim de leeuwenrots in Sigiriya en bezoek de oude koningsstad Polonnaruwa

Je rijdt naar Sigiriya waar je de leeuwenrots gaat beklimmen. Eerst via een eeuwenoude trap door de rotsen en het laatste stuk op een ijzeren trap die aan de rots hangt. Het laatste stuk is best uitdagend en de beloning is een prachtig uitzicht vanaf de rots.

We vervolgen je Sri Lanka rondreis met een bezoek aan Polonnaruwa. In de oude stad liggen verspreid de bibliotheek, het koninklijk paleis en de rechtbank. Daaromheen lagen de kloosters en werd handel gedreven. Tussen de verschillende sites zul je zeker gezelschap krijgen van de apen die hier leven. Pas je op? Ze kunnen soms wat brutaal zijn.

De imposante leeuwenrots in Sigiriya
De imposante leeuwenrots in Sigiriya

15 augustus - Dag 5 Via Dambulla rijden we naar Kandy

De prachtige rotstempel van Dambulla
De prachtige rotstempel van Dambulla

Bij Dambulla ligt een heilige rotstempel met in de vele grotten een keur aan Boeddha beelden en muurfresco's. Je zult je schouders moeten bedekken want ook dit is een heilige tempel. Eenmaal boven heb je naast een prachtig uitzicht een vijftal grotten met werkelijk prachtige beelden en muurschilderingen. Vervolgens rijden we door naar Kandy. Je kijkt vanuit je hotel uit over de stad en het mooie stadsmeer naast de heilige tempel van de tand. Een tempel die we uiteraard bezoeken.

16 augustus - Dag 6 Een vrije dag in Kandy

In Kandy is genoeg te beleven. Je zult je er niet snel vervelen. Het levendige centrum rondom de tempel met de vele kleine straatjes en winkeltjes is op zich al een beleving. Ook een bezoek aan de markt is zeker aan te raden.

Met een tuk tuk ben je zo in de botanische tuin. Hier kun je wel enkele uren verblijven!

De botanische tuin in Kandy<br>
De botanische tuin in Kandy

17 augustus - Dag 7 Een prachtige treinreis naar Nuwara Eliya

Je wordt naar het station van Kandy gebracht alwaar de trein vertrekt richting Nuwara Eliya. Je maakt een prachtige tocht door typisch Sri Lankaanse dorpjes, over houten bruggetjes, langs watervallen en door de theeplantages heen. Nieuwsgierig zal de Sri Lankaanse bevolking proberen om een woordje engels met je te wisselen en je proberen te verleiden iets te kopen bij de verkopers op de trein. Tijdens de treinreis wisselt het ene mooie vergezicht zich af met het volgende. Een tocht die vaak als een hoogtepunt van de rondreis door Sri Lanka genoemd wordt.

In Nuwara Eliya brengen we nog een bezoek aan een theefabriek.

Vergezichten tijdens je treinreis naar Nuwara Eliya
Vergezichten tijdens je treinreis naar Nuwara Eliya

18 augustus - Dag 8 Excurise Horton Plains en vervolgens naar Ella

Vroeg op vandaag voor een wandeling op de hoogvlakte Horton Plains. Horton Plains is een geïsoleerde hoogvlakte op 2000 meter hoogte. Britse jagers gingen vroeger vanuit Nuwara Eliya naar Horton Plains om daar te jagen op wilde olifanten en luipaarden. Je kunt er prachtige wandelingen maken door de natuur, de genoemde wilde dieren zul je er helaas niet meer aantreffen. Er is een mooie wandeling uitgezet naar World's end , een mooi uitzichtpunt waar je uitkijkt over het laagland van Sri Lanka. In de namiddag brengen wij je naar Ella. Je kleinschalige hotel ligt hoger in Ella en heeft daardoor een fantastisch uitzicht op Ella gap.

19 augustus - Dag 9 We rijden door naar Yala voor een jeepsafari

We rijden de bergen uit naar Yala national park, één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst grotendeels aan de oceaan en de randen kenmerken zich dan ook door uitgestrekte duinlandschappen. Het overige deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat in de namiddag met een jeep het park in, onder begeleiding van een erkende ranger. Olifanten kom je hier vaak tegen, en er zijn ook beren en herten te zien. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaard te spotten is, die zijn doorgaans lastiger te vinden. Recent zagen enkele gasten van Singha reizen er toch weer enkele.

Er valt genoeg te zien tijdens je jeepsafari
Er valt genoeg te zien tijdens je jeepsafari

20 augustus - Dag 10 Transfer naar Unawatuna waar je een surf cursus volgt

Tropisch strand in Sri Lanka
Tropisch strand in Sri Lanka

We rijden langs de zuidkust naar Unawatuna waar je een surfcursus gaat volgen. Je verblijft 5 nachten in een gezellig maar eenvoudig hotel dat direct aan het strand ligt. Unawatuna komt steevast voor in de top tien lijstjes van mooiste baai ter wereld.

21 t/m 24 augustus - Dag 11 t/m 14 Surfles in Unawatuna

Je krijgt elke dag les van een ervaren instructeur en de surflessen duren ongeveer anderhalf uur. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden. Er is genoeg gelegenheid om zelf te oefenen.

De rest van de dag hoef je je ook niet te vervelen hier. Kleine restaurantjes tot op het strand, een drankje, met je voeten in het zand en onder het luisteren naar Bob Marley zicht hebben op een enorme Boeddha op het einde van de baai. Dat beeld wil je vast niet snel vergeten. (... En dat hoeft gelukkig ook niet)

25 augustus Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht

We rijden je terug naar de luchthaven waar je aan je terugvlucht gaat beginnen.

Minimum aantal deelnemers 10 - maximum aantal deelnemers 16
De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 180,00 berekend. De entree-gelden onderweg voldoe je ter plaatse, je kunt kiezen of je iets wel of niet wilt zien. Wij vinden het (samen) kaartjes kopen een onderdeel van het reizen en zo zie je zelf wat de entreegelden kosten. Je kunt rekening houden met ongeveer € 220,00 p.p. Daarnaast maakt in Sri Lanka een fooi onderdeel uit van het inkomen van de mensen die met toeristen werken. Wij vragen je op de eerste dag een bijdrage te doen in de fooien pot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens, eventuele gidsen en rangers voldoen.


RESERVEER JE VOOR 31 DECEMBER 2017 DAN ONTVANG JE € 50,00 PER PERSOON KORTING!