Sri Lanka individuele surfvakantie

De Sri Lanka rondreis voor echte surf liefhebbers. Je verblijft enkele dagen in Arugam Bay en in Unawatuna waar je kan surfen. Surf Point aan de zuidkust van de baai in Arugam Bay is de beste surfplek van Sri Lanka. De golven hier zijn een uitdaging voor de enigszins geoefende surfer. Daarnaast bezoek je enkele highlights zoals onder andere de leeuwenrots in Sigiriya, de oude koningsstad Polonnaruwa, Horton Plains en het Nederlands sterfort in Galle.

De route van de Sri Lanka surf rondreis<br>
De route van de Sri Lanka surf rondreis

Dag 1 Je Sri Lanka surfreis is begonnen

Vandaag begint je rondreis naar Sri Lanka. Je reis begint in Amsterdam, Brussel of als je daar dichterbij woont in Dusseldorf.

Dag 2 Aankomst Sri Lanka en transfer naar Negombo

Op de luchthaven staat je chauffeur al op je te wachten. Je kunt hem niet missen. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer een half uur rij je met hem naar het eerste hotel. Je verblijft deze eerste nacht in Negombo.

Het hotel heeft een fijn zwembad en ligt op zo'n tien minuten lopen van de zee. 's Morgens is de zee bezaaid met vissersbootjes. Vaak ligt er ook wel één op het strand en kun je er een mooie foto van maken.

Een vissersboot uit Negombo
Een vissersboot uit Negombo

Dag 3 Verken Negombo op de fiets vervolgens rijden we naar Sigiriya

Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids
Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids

Op de fiets verken je Negombo samen met een lokale gids. Het is een leuke manier om kennis te maken met Negombo. Je bezoekt een tempel, de gevangenis, het nederlandse fort, de markt, de visafslag en gaat vaak ook nog lokaal een snack eten. Vervolgens rijden we landinwaarts met als eindbestemming habarana. Habarana ligt centraal in de culturele driehoek. Ideaal om Sigiriya en Polonnaruwa vanuit te bezoeken.

Dag 4 Beklim de leeuwenrots in Sigiriya en bezoek de oude koningsstad Polonnaruwa

Je rijdt naar Sigiriya waar je de leeuwenrots gaat beklimmen. Eerst via een eeuwenoude trap door de rotsen en het laatste stuk op een ijzeren trap die aan de rots hangt. Het laatste stuk is best uitdagend en de beloning is een prachtig uitzicht vanaf de rots.

We vervolgen je Sri Lanka rondreis met een bezoek aan Polonnaruwa. Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. De sites in de oude stad bezoek je op de fiets! In de oude stad liggen verspreid de bibliotheek, het koninklijk paleis en de rechtbank. Daaromheen lagen de kloosters en werd handel gedreven. Tussen de verschillende sites zul je zeker gezelschap krijgen van de apen die hier leven. Pas je op? Ze kunnen soms wat brutaal zijn.

Offerplek in Polonnaruwa
Offerplek in Polonnaruwa

Dag 5 Via markt in Dambulla rijden we naar Kandy

Het mooie stadsmeer van Kandy met de tempel van de Tand
Het mooie stadsmeer van Kandy met de tempel van de Tand

In Dambulla ligt de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka. Wil je kruiden kopen? Doe dat dan hier op de markt. Na de markt rijden we door naar Kandy. Je kijkt vanuit je hotel uit over de stad en het mooie stadsmeer naast de heilige Tempel van de Tand. Een tempel die we uiteraard bezoeken. Deze tempel is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. Onder een gouden piramide wordt een tand van Boedhha bewaard.

Dag 6 Een prachtige treinreis naar Nuwara Eliya

Je wordt naar het station van Kandy gebracht alwaar de trein vertrekt richting Nuwara Eliya. Je maakt een prachtige tocht door typisch Sri Lankaanse dorpjes, over houten bruggetjes, langs watervallen en door de theeplantages heen. Nieuwsgierig zal de Sri Lankaanse bevolking proberen om een woordje engels met je te wisselen. Tijdens de treinreis wisselt het ene mooie vergezicht zich af met het volgende. In Nuwara Eliya brengen we nog een bezoek aan een theefabriek.

treinreis Sri Lanka

Dag 7 Excursie Horton Plains en vervolgens naar Ella

Je loopt naar het uitzicht punt World's End <br>
Je loopt naar het uitzicht punt World's End

Vroeg op vandaag voor een wandeling op de hoogvlakte Horton Plains. Horton Plains is een geïsoleerde hoogvlakte op 2000 meter hoogte. Britse jagers gingen vroeger vanuit Nuwara Eliya naar Horton Plains om daar te jagen op wilde olifanten en luipaarden. Er is een mooie wandeling uitgezet naar World's end, een mooi uitzichtpunt waar je uitkijkt over het laagland van Sri Lanka. In de namiddag brengen wij je naar Ella. Je kleinschalige hotel heeft een fantastisch uitzicht op Ella gap.

Dag 8 Transfer naar het relaxte Arugam Bay

De halfronde baai van Arugam is in het seizoen van april tot oktober populair onder de surfers. Arugam Bay is een van de beste plekken ter wereld voor surfen. Dit is een prima badplaats te vertoeven met meestal kleinschalige en goedkopere accommodatie opties. Ook voor wie niet van surfen houdt, heeft Arugam Bay genoeg in petto. De mooie zandstranden, lagunes en andere natuurgebieden nodigen uit tot wandelingen, boottochten en het observeren van dieren. Surf Point aan de zuidkust van de baai is de beste surfplek van Sri Lanka. De golven hier zijn een uitdaging voor de enigszins geoefende surfer.

Dag 9 t/m 11 Verblijf in Arugam Bay aan de oostkust

Verblijf in Arugam Bay aan de oostkust.

Arugam Bay is een van de beste plekken ter wereld voor surfen
Arugam Bay is een van de beste plekken ter wereld voor surfen

Dag 12 We rijden richting de zuidkust naar Udawalawe, je gaat hier op jeepsafari in het national park

We verlaten de oostkust en in de loop van de dag kom je aan in Udawalawe. Hier ga je in de namiddag in een jeep het park in en zul je zeker olifanten treffen. Het park staat er bekend om. De olifanten in Sri Lanka zijn Indische olifanten, ze zijn kleiner dan de olifanten in Afrika maar niet minder imposant. Je hotel heeft een zwembad gelegen in de tuin van het hotel.

Dag 13 Je bezoekt het Nederlands sterfort in Galle en vervolgens brengen we je naar je hotel in Unawatuna

We rijden langs de zuidkust naar Galle. Hier bezoek je het oude Nederlandse sterfort. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. In de kerk wandel je letterlijk over de Nederlandse geschiedenis. Via straten met oud Hollandse namen loop je naar de vestingwal waar je uitzicht hebt over de oceaan. vervolgens rijden we naar je hotel in Unawatuna.

In Unawatuna verblijf je in een gezellig maar eenvoudig hotel dat direct aan het strand ligt. Unawatuna komt steevast voor in de top tien lijstjes van mooiste baai ter wereld. Je kunt hier prima surfen!

Tropisch strand in Sri Lanka
Tropisch strand in Sri Lanka

Dag 14 Surfing Unawatuna

Van een onbeduidend kustplaatsje is Unawatuna uitgegroeid tot een van de populairste strandbestemmingen in het zuiden. Dat dankt de plaats aan de pittoreske ligging aan een halfronde baai met een fraai strand. Uiteraard kun je hier prima nog een dag met je surfplank het water in. Vlak bij het hotel ligt een prima surfstek.

SURFLES OF EEN DAG LANGER IN UNAWATUNA?
Een dag je surf kwaliteiten bijspijkeren kan ook! Je guesthouse heeft goede afspraken met een surfschool waar je voor € 98,00 p.p. de hele dag surfles kunt krijgen.
Wil je de reis verlengen en nog een dag langer in Unawatuna verblijven kan dat! Een dag extra verblijf hier kost je € 46,00 p.p.

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht

We rijden je vandaag terug naar de luchthaven. Dit is vanaf Unawatuna zo'n drie en een half uur rijden. Je rondreis in Sri Lanka zit er helaas op!