Sri Lanka Tropisch genieten

In twee weken ontdek je de bijzondere cultuur, natuur en ongekende culinaire mogelijkheden van tropisch Sri Lanka.

Je bezoekt de culturele driehoek en Kandy en in het bergdorp Nuwara Eliya met koloniaal Engelse uitstraling geniet je van een luxe high tea.

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Hier kom je de volgende dag aan.

Dag 2 Luchthaven - Pannala

Sri Lanka staat bekend om deze vrolijke glimlach
Sri Lanka staat bekend om deze vrolijke glimlach

Aankomst in Sri Lanka en hartelijke ontvangst op Bandaranaike airport. Transfer naar het hotel in de buurt van de luchthaven. Onderweg al direct voldoende te zien. In de kleine dorpjes lachen de vriendelijke inwoners je al snel toe. De rest van de dag is er de tijd om de eerste indrukken op te doen en bij te komen van de reis. Het verblijf is in een tot boutique hotel omgebouwde oude koloniale villa gelegen in een mooie groene tuin.

Dag 3 Pannala - Sigiriya

Op weg naar je hotel in Sigiriya brengen jullie een bezoek aan het leeuwenrots complex Sigiriya. Halverwege de klim naar boven kom je langs wonderschone fresco's uit de 5eeeuw. Boven op de rots liggen de restanten van het kasteel van koning Kassapa. Je hebt als je hier bent aangekomen het meest uitdagende deel van de beklimming achter de rug. Deze start tussen twee enorme stenen leeuwenpoten. Het uitzicht is wonderschoon. Eenmaal weer beneden is het nog een korte rit naar het hotel dat midden in de groene natuur ligt. De komende twee nachten verblijven jullie in een kleinschalig hotel met een leuk zwembad bij Dambulla.

Sigiriya leeuwenrots in de jungle
Sigiriya leeuwenrots in de jungle

Dag 4 - Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

Vandaag een bezoek aan Polonnaruwa, na Anaradhapura de tweede koningsstad van Sri Lanka. Het ligt op een klein uur rijden van het hotel. Je kunt een bezoek brengen aan het museum en leert daar alles over de eeuwenoude cultuur in deze oude stad. Gil Vihara, met vier uit rots uitgehakte beelden, is zo'n plek waar je uren kunt blijven zitten mijmeren. Let wel op de spullen! De apen zijn hier soms brutaal. Het ronde beeldenhuis Vatadage heeft een prachtige maansteen en diverse zittende boeddhabeelden. Om het extra leuk te maken bezoek je de sites op de fiets.

Dag 5 - Sigiriya - Kandy

De route voert vandaag naar Kandy waar het hotel op een rustige plek ligt. Het ligt buiten het centrum aan de Mahawelli rivier. In Matala bezoekt je een spicegarden waar je alles leert over de vele specerijen en kruiden die in Sri Lanka groeien. Bij aankomst in Kandy een sightseeing tour, een bezoek aan een culturele dansshow en uiteraard aan de ceremonie in de tempel van de Tand. In Kandy verblijf je twee nachten.

Dag 6 Kandy - Pinnawela - Kandy

Op een uur rijden van Kandy ligt Pinnawela. Hier bevind zich het beroemde olifantenweeshuis. Het is een prachtig gezicht om de olifanten te zien baden in de nabijgelegen rivier. Vergeet vooral je fototoestel niet! In de middag verken je vast zelf nog een keer het centrum van de stad met de levendige markt of bezoekt de botanische tuin. De vriendelijke mensen in het hotel zullen zeker helpen om een lokale driewieltaxi (tuktuk) te regelen.

Dag 7 Kandy - Nuwara Eliya

Prachtige vergezichten op weg naar Nuwara Eliya
Prachtige vergezichten op weg naar Nuwara Eliya

Na het ontbijt vertrek naar Nuwara Eliya. Dit hoger in de Bergen gelegen plaatsje was vroeger de plek waar rijke Engelse theeplanters de warme zomer in het laagland ontvluchten. Het plaatsje kent nog steeds een engelse sfeer. Door de ligging hoger in de bergen kan het hier 's avonds fris zijn, een trui is dan handig. Dichter bij de stad neemt het aantal plantages toe, op enig moment bent je geheel omsloten door theeplantages. We bezoeken op een plantage een theefabriek. Na een stadsrondrit op naar het hotel. In Nuwara Eliya is ook een high tea in het Grand hotel inbegrepen.

Dag 8 Nuwara Eliya - Horton Plains - Nuwara Eliya

We brengen je naar het hoger gelegen Horton Plains waar een uitgebreide wandeling over de hoogvlakte te maken is (er is ook een korte versie). De wandelroute voert naar World's End, hier houdt de berg ineens op en kijk je zo'n 800 meter recht omlaag. Het mooiste uitzicht heb je als je vroeg vertrekt. De wandelroute komt ook langs de waterval Baker's falls. Na de wandeling brengen we je weer naar het station van Nanu Oya en maak je een mooie treinreis naar Ella. Daar wacht je chauffeur je op en is het nog maar een korte rit naar het hotel dat een prachtig uitzicht heeft.

Theefabriek
Theefabriek

Dag 9 Nuwara Eliya - Ella

De treinreis van gisteren wordt door veel gasten gezien als één van de hoogtepunten van hun reis. Het is dé manier om contact te maken met de lokale bevolking. Vandaag heb je alle gelegenheid om de groene omgeving van Ella in alle rust te verkennen. Blijf je lekker liggen bij het zwembad of maak je een mooie wandeling naar Little Adam's Peak. Vanaf de top kijk je zo het dal in richting het zuidelijk gelegen laagland.

Dag 10 Ella - Tissamaharama

We verlaten het berggebied en rijden naar het zuid-oosten. Einddoel van vandaag is de plaats Tissamaharama. Tissa is de uitvalshaven voor het dichtbij gelegen Yala national park. Je gaat het park in met een jeep en maakt een uitgebreide tocht. Olifanten kom je hier vast tegen, daarnaast ook beren, krokodillen en herten. Recent zagen enkele van onze gasten ook een luipaard. Het hotel met aangename bungalows en chalets ligt in het groen nabij het park.

Olifanten in het Yala national park
Olifanten in het Yala national park

Dag 11 Tissamaharama - Tangalle

Op naar de tropische zuidkust waar een modern boutique hotel in Tangalle direct aan een palmen strand ligt. Tangalle is een plaats die vanwege meerdere redenen bekend is. Zo is de huidige president van Sri Lanka hier geboren. Er zijn hier uitgebreide stranden die exact aan het beeld van een echt tropisch strand beantwoorden: palmen tot aan de kust, op sommige van de stranden kleine houten restaurantjes en een blauwe zee. We reserveren een special diner voor je!

Dag 12 Tangalle

Ontspannen dag aan het strand of aan het mooie zwembad. Je kunt deelnemen aan een nachtelijke speurtocht naar zeeschildpadden op Rekawa beach. Deze enorme dieren begraven in de buurt van het hotel in de nachtelijke uren hun eieren op het strand.

Dag 13 Tangalle

Ontspannen dag in je zuidkust hotel.

Dag 14 Tangalle - Mount Lavinia

Via de route die veelal langs de mooie zuid en westkust voert brengen we je naar Mt. Lavinia. We bezoeken onderweg in Galle het oude Nederlandse sterfort. Straatnamen, een bord boven de poort en het oud Nederlandsch hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. Je reis vervolg je naar Mt. Lavinia dat aan de de westkust onder de rook van de hoofdstad Colombo ligt. Mt. Lavinia is een voorstad van de hoofdstad. Het Mount Lavinia hotel ligt hier op een uitstekende rots in de zee. Vroeger ging de gouverneur van Engeland met de trein naar zijn buitenhuis aan de zee, dat is nu dit hotel. Diner op het terras is een bekende verwennerij in Sri Lanka en we reserveren dan ook een tafel op het terras..

De entree van het koloniale Mount Lavinia hotel
De entree van het koloniale Mount Lavinia hotel

Dag 15 Mount Lavinia - Luchthaven

Transfer naar Bandaranaike airport voor je terugvlucht.