Sri Lanka rondreis in boutique hotels

In Sri Lanka rondreizen en verblijven in de mooiste boutique hotels kan bij Singha reizen. Tijdens deze rondreis verblijf je bovendien enkele nachten aan de mooie oostkust. In onze zomer is het daar prachtig. Uiteraard doe je de highlights van Sri Lanka aan tijdens je rondreis. Ook een jeep safari ontbreekt niet op je vakantie programma.

- Je verblijft in mooie en luxe boutique hotels
- In de meeste hotels verblijf je twee nachten
- Wandeling met gids door het sterfort in Galle
- Lipton seat met wandeling door plantages
- Strandverblijf aan de oostkust inbegrepen
- Afsluiten in buzzling Colombo

Tijdes deze route verblijf je in prachtige boutique hotels
Tijdes deze route verblijf je in prachtige boutique hotels

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis gaat van start

Vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel vlieg je vaak met één overstap naar Sri Lanka. Vanaf Amsterdam is op vaste dagen ook een vlucht zonder overstap mogelijk. Wij adviseren je graag en je kunt ook zelf je ticket boeken als je dat liever doet.

Dag 2 Naar Negombo is vanaf de luchthaven maar een half uur

Het Pledge 3 boutique hotel in Negombo
Het Pledge 3 boutique hotel in Negombo

Je chauffeur brengt je naar het eerste hotel. Je kleinschalige boutique hotel in Negombo ligt op een steenworp afstand van het strand, de winkels en de restaurants. In een gezellige tuin ligt het fijne zwembad. Je kunt vandaag heerlijk relaxen, je hebt geen verder programma en treft je chauffeur morgen weer als hij je komt ophalen om samen op pad te gaan. Je Sri Lanka rondreis is begonnen.

Dag 3 Je bezoekt de wetlands, een kaneel plantage en je verblijft in Galle in een koloniale villa

Net buiten Negombo ligt het Muthurajawela wetland. Het is een uniek natuurgebied dat je bezoekt op een bootje. Niet zelden zie je hier ijsvogeltjes en zee-arenden. Vervolgens rijden we richting Galle en bezoeken onderweg in Bentota een kaneelplantage. Je bezoekt de plantage maar ook de fabriek zodat je een beeld hebt van het gehele proces. In de namiddag arriveer je bij je hotel dat hoog op een heuvel ligt bij het helemaal in het zuid westen gelegen Galle.

Morgen verken je het sterfort van Galle
Morgen verken je het sterfort van Galle

Dag 4 Met een gids verken je vandaag het sterfort van Galle

Het Galle fort is een geslaagde mix van oud en trendy Sri Lanka
Het Galle fort is een geslaagde mix van oud en trendy Sri Lanka

Het Nederlandse sterfort in Galle was zo sterk gebouwd dat het de tsunami in 2004 doorstond. De oude gebouwen zijn daardoor nog steeds intact en ook nog eens de laatste jaren opgeknapt.

Met een lokale gids verken je het fort tijdens een rondwandeling waarbij met jouw interesses rekening gehouden wordt. Kunst, culinaire mogelijkheden en geschiedenis van het fort komen hierbij vaak aan de orde. De rest van de dag is het heerlijk genieten in de prachtige koloniale villa waar je verblijft.

Dag 5 Op weg naar Tissamaharama, je uitvalsbasis voor Yala

We rijden je naar Tissamaharama in de buurt van het Yala national park. De route gaat grotendeels langs de zuidkust van Sri Lanka. Yala is één van de grootste nationale parken van het eiland. Veel gasten zien hier olifanten, zwijnen en krokodillen. De geluksvogels zien ook het luipaard. Aan je jeep chauffeur en de ranger zal het niet liggen, zij zullen vast hun best doen om je zoveel mogelijk te laten zien.

Met een beetje geluk tref je ook een klein olifantje
Met een beetje geluk tref je ook een klein olifantje

Dag 6 Op weg naar Ella bezoek je Budurawagala

Budurawagala wordt door de meeste toeristen niet bezocht en dat is jammer
Budurawagala wordt door de meeste toeristen niet bezocht en dat is jammer

Budurawagala wordt in veel tours overgeslagen en dat is jammer want het is een prachtige mystieke plek midden in de jungle. Het heeft ook voordelen want soms heb je deze plek bijna voor jezelf. Na je bezoek zul je merken dat we de bergen inrijden. Een stukje voor Ella stoppen we nog bij Rawanna falls, een enorme waterval. Ella is het paradijs voor de backpacker, er heerst een relaxte sfeer en in het plaatsje zijn veel gezellige restaurantjes. je verblijft twee nachten in een prachtig gelegen luxe eco resort buiten de drukte van het stadje.

Dag 7 Bezoek aan little Adam's peak en Lipton Seats

Tegenover je hotel ligt het uitzichtpunt Little Adam's Peak. Het is een korte maar steile klim naar de top waar het uitzicht fantastisch is. Eénmaal terug rijden we je naar Lipton's Seat, het uitzicht hier is zeker zo mooi als dat van World's end op Horton Plains maar het is aanmerkelijk minder druk. Het is een trek van zo'n 7 kilometer vanaf de theefabriek naar het uitzichtpunt. Je wandelt door de theeplantages. Op de terugweg loop je vaak tussen de theepluksters die weer naar huis gaan. Reken op een wandeling van zo'n drie uur. Je overnacht in Ella.

Sir Lipton's favoriete uitkijkpunt
Sir Lipton's favoriete uitkijkpunt

Dag 8, 9 en 10 op dag 8 de rit naar de oostkust, je verblijft daarna enkele dagen in Passikudah

Tropische stranden aan de oostkust
Tropische stranden aan de oostkust

In onze zomer is een verblijf in Passikudah aan de oostkust van Sri Lanka ideaal. De zee loopt er heel langzaam af zodat je ver het water in kunt, de temperatuur is ideaal en er is weinig wind. Een prima plek om enkele dagen te relaxen.

Dag 11 Via de oude stad Polonnaruwa rijden we je naar je hotel bij Sigiriya

We vervolgen je Sri Lanka rondreis met een bezoek aan Polonnaruwa. In de oude stad liggen verspreid de bibliotheek, het koninklijk paleis en de rechtbank. Daaromheen lagen de kloosters en werd handel gedreven. Trek gerust een halve dag uit voor het bezoek aan het museum en de oude stad. Er is genoeg te zien. Vanaf Polonnaruwa is het nog ruim een uur rijden naar je luxe boutique hotel nabij Sigiriya.

Polonnaruwa - Sri Lanka
Polonnaruwa - Sri Lanka

Dag 12 Nog twee highlights! Je bezoek Sigiriya rock en Dambulla caves.

Eeuwenoude fresco's bij Sigiriya
Eeuwenoude fresco's bij Sigiriya

Nog voor het echt heel warm wordt bezoek je Sigiriya. Je beklimt de leeuwenrots. Eerst via een eeuwenoude trap door de rotsen en het laatste stuk op een ijzeren trap die aan de rots hangt. Het laatste stuk is best uitdagend en de beloning is een prachtig uitzicht vanaf de rots. In de middag bezoek je de rotstempel van Dambulla. In de grotten van de tempel tref je zo'n 150 beelden en prachtige rotsschilderingen aan. Het is een heilige tempel dus een lange broek is hier gewenst.

Dag 13 Via een specerijentuin rijden we naar Kandy.

Onderweg bezoek je een specerijentuin. Eénmaal in Kandy staat als eerste een bezoek aan de botanische tuin gepland. In de late namiddag brengen we een bezoek aan de belangrijkste tempel van het land. De Tempel van de tand ligt in het centrum van Kandy aan het stadsmeer. Tijdens de ceremonie mag je langs de tand lopen, deze bevind zich in een hok onder een gouden piramide.

De monnik bij het hok met de tand van Boeddha
De monnik bij het hok met de tand van Boeddha

Dag 14 Dag ter vrije besteding in Kandy

Vandaag heb je de tijd aan jezelf en kun je de laatste dag van je Sri Lanka rondreis besteden aan het rondwandelen over de gezellige markt, lekker luieren bij je hotel of een rondje rondom het stadsmeer.

Verblijf je tijdens de Perahera in Kandy (29/7-8/8) dan betaal je in Kandy een toeslag van € 25,00 p.p.p.n. Je maakt dan wel het grootste Boeddhistische processie optocht van zuid-oost Azië mee! Soms lopen er wel zo'n vijftig tot honderd olifanten mee in de spectaculaire optocht van vaak wel 2,5 uur.

Dag 15 We rijden je naar Colombo, nog een laatste avond genieten!

In Colombo slaap je in het D pavillion boutique hotel
In Colombo slaap je in het D pavillion boutique hotel

Je Sri Lanka rondreis eindigt in Colombo. We vertrekken vroeg uit Kandy en we laten je de highlights van Colombo zien. Independence Square, Pettah - de handelswijk - ,Fort met de Nederlandse pakhuizen en Galle face green, de boulevard. In de namiddag ben je in het hotel en kun je nog één maal van de overheerlijke rice and curry genieten. Je slaapt deze laatste nacht in een prachtig verbouwde koloniale villa.

Dag 16 Je Sri Lanka rondreis is helaas voorbij, vandaag vlieg je terug

Je Sri Lanka rondreis zit er op! Je chauffeur brengt je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa.

> Vanaf vier personen kun je ook op Sri Lanka rondreis met verblijf in je eigen villa. Is dat iets voor jou?