Sri Lanka's mooie kusten in de zomer

Wil je in de zomer van 2019 op Sri Lanka rondreis en zoek je een reis waarbij je aan de mooie stranden van Sri Lanka verblijft? Onze mooiste kusten van Sri Lanka rondreis is dan dé reis voor jou. Je bezoekt alle koningssteden en highlights en reist van het noorden naar de mooie westkust, zuidkust en oostkust. Daarnaast verblijf je tijdens de reis in middenklasse en luxe hotels en ga je bijzonder luxe kamperen in het Knuckles gebergte.

Mooie kusten in de zomer <br>
Mooie kusten in de zomer

Dag 1 De vakantie begint met de vlucht naar Sri Lanka

Je vertrekt vanaf Amsterdam of Dusseldorf naar Colombo. Laat je ons weten naar welke luchthaven je voorkeur uit gaat? We kiezen voor een comfortabele vlucht met een zo kort mogelijke tussenstop. Je komt de volgende dag aan in Sri Lanka

Dag 2 Luchthaven - Negombo

Op de luchthaven staat je chauffeur al op je te wachten. Je kunt hem niet missen. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer een half uur rij je met hem naar het eerste hotel. Je verblijft deze eerste nacht in Negombo.

Het luxe hotel waar je verblijft ligt direct aan het strand van deze vissersplaats. 's Morgens is de zee bezaaid met vissersbootjes. Vaak ligt er ook wel één op het strand en kun je er een mooie foto van maken.

Een vissersboot uit Negombo
Een vissersboot uit Negombo

Dag 3 Je verkent Negombo op de fiets en kunt de rest van de dag zelf invullen

Na het ontbijt ga je met een lokale gids Negombo verkennen op de fiets. Je fietst naar het Nederlandse fort, de Nederlandse kanalen, de vismarkt en het centrum van Negombo. De rest van de dag kun je zelf invullen. Lekker relaxen bij het hotel of Negombo zelf verder verkennen?

Dag 4 Op naar Anuradhapura

Een detail van een tempel in Anuradhapura
Een detail van een tempel in Anuradhapura

Vandaag begint je Sri Lanka rondreis echt. We rijden je in ongeveer 3,5 uur naar het noordelijk gelegen Anuradhapura. Je verblijft hier in een oude koloniale bungalow dichtbij de oude oude koningstad. De rest van de dag kun je Anuradhapura alvast zelf bezoeken of uitrusten bij het hotel.

Dag 5 Je bezoekt Anuradhapura en transfer naar Nilaveli

Je wordt na het ontbijt opgehaald bij het hotel. Je maakt een sightseeing tour door de oude koningsstad en bezoekt enkele stupa’s en tempels. Naast tempels waar nog veel mensen komen mediteren en bidden zijn er in de oude stad veel overblijfselen van het oude koninkrijk te vinden. Vaak is er in een van de tempels een dienst gaande. Je bezoekt de bodhi boom die gepland is met een loot van de boom waar onder Boeddha verlichting vond. Hierna rijden we naar de populaire strandbestemming Nilaveli aan de oostkust. Geef je het de chauffeur aan as je op weg ook nog even Trincomalee wilt bezoeken? Er ligt een Nederlands fort en een prachtige Hindu tempel.

Dag 6 en 7 Ontspannen dagen aan het strand

In onze zomer is een verblijf in Nilaveli aan de oostkust van Sri Lanka ideaal. De zee is rustig zodat je het water in kunt en er is weinig wind. Een prima plek om een paar dagen te relaxen. Als je je laat varen naar het natuurpark bij Pigeon Island (toegang verplicht) kun je daar snorkelen en duiken. Ook kun je er voor kiezen om een walvis excursie te boeken, in de zomer kun je ze hier aantreffen, net als dolfijnen trouwens.

Dag 8 Via het Minneriya national park naar Sigiriya

Olifanten in het Minneriya national park <br>
Olifanten in het Minneriya national park

We vervolgen de rondreis met het bezoek aan de culturele driehoek. In de namiddag ga je op safari in het Minneriya national park. In juli en augustus heb je hier veel kans om kuddes olifanten aan te treffen. De dieren trekken dan door het park op zoek naar water.
Singha gasten hebben wel eens een kudde van meer dan 100 olifanten gespot. Hierna rijden we naar het hotel in Sigiriya

Dag 9 Je beklimt de leeuwenrots in Sigiriya en bezoekt de oude koningsstad Polonnaruwa

Sigiriya is een rotsfort uit de vijfde eeuw. Het is een beschermde UNESCO site gebouwd door koning Kassapa tussen 477-495 na Chr. De leeuwenrots is een monoliet die zo’n 200 meter boven het jungle landschap uitsteekt. Rondom de rots lagen vroeger de tuinen van de koning en de woningen van de soldaten en het volk. Halverwege de beklimming tref je in een rotsgrot fresco’s uit de 5e eeuw aan. De echte helden beklimmen ook het laatste stuk naar de top.

Hierna rijden we naar de andere koningsstad Polonnaruwa. Dit UNSECO werelderfgoed dateert uit de 11e en 12e eeuw na Christus. Je bezoek de diverse gebouwen zoals de Gal Vihara. Deze heeft een unieke maansteen en diverse uit de rots gehakte Boeddha beelden. Je bezoekt ook het museum dat een goed beeld geeft over het koninkrijk en de gedane vondsten

Sigiriya leeuwenrots
Sigiriya leeuwenrots

Dag 10 Via Dambulla naar het Knuckles gebergte

Je verblijft in een luxe tent met prachtig uitzicht <br>
Je verblijft in een luxe tent met prachtig uitzicht

Onderweg naar het Knuckles gebergte bezoek je de Dambulla rotstempel. Je treft hier een enorme hoeveelheid Boeddha beelden en meer dan 150 rostschilderingen aan. Het is een kleine klim naar de tempel dat wordt beloond met een prachtig uitzicht. In de loop van de middag kom je aan bij het hotel. Je verblijft hier in een luxe tent te midden van een werkende theeplantage. De uitzichten zijn geweldig!

Dag 11 Een vrije dag in het Knuckles gebergte

Het Knuckles gebergte dankt de naam aan de vorm van de knokkels van ee hand. Het is een bijzonder natuurgebied met een eigen biodiversiteit. Je kunt vandaag zelf de dag inplannen. Het hotel heeft een fijn zwembad met een spectaculair uitzicht. Ook is het mogelijk om optioneel een wandeltocht bij te boeken. Je gaat dan de gehele dag wandelen in het ruige gebergte. Tijdens de wandeling passeer je ook kleine dorpjes en enkele theeplantages.

Dag 12 Transfer naar Kandy

Na het uitchecken brengt de chauffeur je naar de bekendste stad van het land, Kandy. Je verblijft in Kandy in een een luxe boutique hotel. Het centrum vanaf het hotel met de tuk tuk makkelijk te bereiken. n Kandy is genoeg te beleven. Je zult je er niet snel vervelen. Het levendige centrum rondom de tempel met de vele kleine straatjes en winkeltjes is op zich al een beleving. Ook een bezoek aan de markt is zeker aan te raden

Dag 13 Je bezoekt de Tempel van de Tand en de botanische tuin

Je chauffeur komt je in de ochtend ophalen voor het bezoek aan de botanische tuin. De botanische tuin van Kandy is ontworpen als een siertuin voor een Singhalese koning en is tijdens de Engelse koloniale tijd uitgebreid. De tuin kent een enorme verscheidenheid aan planten, bloemen, sierlijke lanen, bomen en een mooie orchideeën kas. In de avond bezoek je de Tempel van de Tand tijdens de avondceremonie. De dagelijkse ceremonie is een spektakel om te zien en je kunt tijdens de ceremonie de gouden piramide bewonderen waar de tand van Boeddha in ligt.

De botanische tuin in Perediniya - Kandy
De botanische tuin in Perediniya - Kandy

Dag 14 Met de trein naar Nuwara Eliya

De chauffeur brengt je naar het treinstation voor de treinreis naar het bergstation Nanu Oya. Het is een bijzonder reis die door veel van onze gasten als het hoogtepunt van hun reis wordt gezien. De treinreis duurt ongeveer 3 uur en onderweg heb je een prachtig uitzicht op de theevelden zie je enkele watervallen. In Nanu Oya haalt de chauffeur je bij het station op voor de transfer naar het Engelse Nuwara Eliya. Nuwara Eliya ligt te midden van theeplantages op 1889 meter hoogte. Neem je een trui mee? Het kan hier namelijk fris zijn.

Dag 15 Wandeling Horton Plains

Horton Plains<br>
Horton Plains

Je wordt al vroeg naar de hoogvlakte Horton Plains gebracht voor een mooie wandeling. Je wandelt langs het uitzichtpunt World’s End en de waterval Bakers Fall’s. Vroeg in de ochtend heb je de meeste kans om vanaf World’s End een onbewolkt vergezicht te hebben. Rond het middaguur ben je weer in het Engelse Nuwara Eliya en heb je genoeg tijd om het centrum te verkennen. Er zijn diverse plekken in de stad die aan de Engelse stichters doet denken. Zo is er een Engels postkantoor, een renbaan, het Victoria park en een stadsmeer.

Dag 16 Op naar het Yala national park

De route de bergen uit is een mooie! We rijden naar Ella waar je vanaf diverse rustpunten een magnifiek uitzicht hebt op het laagland. Hier lunch je vandaag. Je kunt met het oog de weg naar beneden volgen. Dit is overigens de weg die je zelf later ook naar beneden volgt langs de watervalen. Einddoel van vandaag is Tissamaharama een plaats in het zuid oosten van Sri Lanka. Het is een plaats die vooral bekend is als uitvalshaven voor het dichtbij gelegen Yala national park.

Nog een laatste blik op het landschap met theeplantages
Nog een laatste blik op het landschap met theeplantages

Dag 17 Yala jeepsafari en transfer naar Mirissa

Je gaat op stap met een behulpzame ranger
Je gaat op stap met een behulpzame ranger

Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst grotendeels aan de oceaan en de randen kenmerken zich dan ook door uitgestrekte duinlandschappen. Het overige deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat in de loop van de middag met een jeep het park in, onder begeleiding van een erkende ranger. Olifanten kom je hier vaak tegen, en er zijn ook beren en herten te zien. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaard te spotten is, die zijn doorgaans lastiger te vinden. Recent zagen enkele gasten van Singha reizen er toch weer enkele.Hierna rijden we naar de badplaats Mirissa waar je twee nachten aan het strand verblijft

Dag 18 en 19 Ontspannen strandverblijf Mirissa

Ontspannen dagen aan het strand. Mirissa is een klein vissersdorpje en ligt direct aan zee. Op het strand heb je houten hutjes die verbouwd zijn tot restaurants en die heerlijke verse vis aanbieden. Als je denkt aan een tropische baai dan beantwoord Mirissa aan dat beeld. Palmbomen lopen hier door tot aan het goudgele strand met een blauwe zee.

Steltfishers in het zuiden van Sri lanka
Steltfishers in het zuiden van Sri lanka

Dag 20 Je bezoekt het Galle fort met gids en transfer naar Mount Lavinia

In veel van de oude panden zitten tegenwoordig trendy hotels en winkeltjes
In veel van de oude panden zitten tegenwoordig trendy hotels en winkeltjes

In Galle bezoek je het oude Nederlandse sterfort met een gids.
 Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlandsch Hervormde kerkje laten oude VOC-tijden herleven. 
In de kerk loop je letterlijk over Nederlands verleden. Via straten met Oudhollandse namen loop je naar de wal waar je uitzicht hebt op de Indische oceaan. Na het bezoek aan het fort rijden we door naar Mount Lavinia waar je de laatste nacht verblijft. Je verblijft in een koloniaal hotel met uitzicht op de skyline van Colombo

Dag 21 Negombo - Luchthaven

Vandaag neem je afscheid van je chauffeur nadat hij je naar de luchthaven heeft gebracht. Helaas de reis zit erop en je terugvlucht is aanstaande.

> Zoek je een Sri Lanka rondreis van drie weken die het net even anders doet? Die hebben we ook!