De ideale mix van je rondreis in Sri Lanka

In twee weken ziet u in een ontspannen tempo alle highlights van het eiland. Met deze Sri Lanka rondreis boek je een reis met een uitgebalanceerde mix van cultuur en natuur. In Sri Lanka treft je deze op korte afstand van elkaar. Ideaal!

Je sluit je reis af met enkele ontspannende stranddagen en komt met veel nieuwe indrukken en een uitgerust gevoel terug.

De route van de ideale Sri Lanka mix reis
De route van de ideale Sri Lanka mix reis

Dag 1

Vertrek uit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

De tweede dag kom je aan in Sri Lanka en na een hartelijk ontvangst brengen we je naar het hotel in Negombo. Je hebt de rest van de dag om de lange reis van je af te schudden en Negombo te verkennen of je eerste duik te nemen in het verkwikkende zwembad.

Dag 3 Negombo

Zomaar op het platteland van Sri lanka
Zomaar op het platteland van Sri lanka

Negombo ligt in het hart van de Sri Lankaanse vissersindustrie. Elke ochtend kijk je uit over een zee met vissers in hun catamarans. In Negombo is een bezoek aan de Negombo Lagune en de vismarkt aan te raden. Ook het Nederlandse fort en de oude katholieke kerk zijn de moeite waard. Je brengt ook een bezoek aan het "Dutch Village".
Hier zie je hoe met Nederlandse hulp opvang geboden wordt aan hulpbehoevende ouderen. Je krijgt weer even het gevoel op Nederlandse bodem te lopen tussen de Zaanse huisjes waar de ouderen wonen. De weg erheen geeft je een eerste indruk van het leven in de kleine dorpjes langs de weg.

Dag 4 Negombo - Sigiriya

Op weg naar je hotel in de buurt van Sigiriya krijg je een goede indruk van het leven in het binnenland van Sri Lanka. Je passeert kleine dorpjes, levendige grotere plaatsen en rijstvelden met waterbuffels. In de middag breng je een bezoek aan de leeuwenrots Sigirya. Halverwege uw beklimming kom je langs prachtige fresco's uit de 5e eeuw. Het uitzicht bovenop de in het landschap uitstekende rots is weids en erg mooi.

Dag 5 Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

Liggende Boeddha in Polonnaruwa
Liggende Boeddha in Polonnaruwa

Vandaag bezoek je Polonnaruwa, na Anaradhapura de tweede koningsstad van Sri Lanka. Er is hier veel te zien. Diverse stupa's en overblijfselen van een rijke eeuwenoude cultuur. In de rotsen zijn enorme beelden uitgehakt. Let wel op je spullen, er lopen hier nogal wat apen los rond en sommige zijn best brutaal. In het beeldenhuis Vatadage heb je een prachtige maansteen en een enorme kring met boeddhabeelden. Vol met indrukken rijden we je terug naar het hotel.

Dag 6 Sigiriya - Kandy

Onderweg naar een comfortabele homestay in Kandy breng je een bezoek aan de rotstempel Dambulla. Hier zie je in de grotten meer dan 100 beelden, en muur-, en plafondschilderingen waarvan de oudste ruim 2000 jaar oud zijn. Kijk ook goed omhoog, het plafond is rijkelijk versiert met muur schilderingen. In de homestay in Kandy doe je een indruk op van het leven in één van de vele koloniale huizen die het eiland rijk is.

Muurschilderingen in Dambulla
Muurschilderingen in Dambulla

Dag 7 Kandy

In de ochtend ga je op stap met de sympathieke eigenaar van het huis waar je verblijft en ontdekt hoe een klein Sri Lankaans dorpje ontwaakt. Je gaat mee naar de markt om de inkopen te doen voor de traditionele Sri Lankaanse lunch die je ook helpt bereiden. 's Middags laten we je de stad Kandy zien en breng je een bezoek aan de dagelijkse ceremonie in de Tempel van de Tand. Verblijf Kandy

Dag 8 Kandy -Pinawella - Kandy

Pinnawela olifanten in de rivier
Pinnawela olifanten in de rivier

Het Pinnawela Elephant Orphanage is opgericht in 1975 en telde destijds 7 olifanten. Tegenwoordig zijn het er wel zestig. Vaak zijn er jonge olifanten en het baden van de olifanten in de nabijgelegen rivier is een spektakel. De dieren worden gewassen, spelen met elkaar en duiken de jungle aan de andere zijde van de rivier in. De tijd vliegt om. In de middag komen we terug in de stad en ook deze nacht verblijf je in de gezellige homestay.

Dag 9 Kandy - Udawalawe

Zie jij nog iets?
Zie jij nog iets?

Na het ontbijt neem je afscheid van de eigenaren van de homestay en ga je naar Udawalawe. We rijden over het hooggebergte en dalen vervolgens weer af naar het heuvelachtige landschap van het park. Je wordt opgehaald door een ranger en samen met hem ga je in zijn jeep op safari in het Uduwalawe park. Dit is één van de wildparken waar je de meeste kans hebt om olifanten in het wild te spotten.

Dag 10 Udawalawe - Tissamaharama

We rijden naar Tissamaharama. Hier ligt je hotel. In de middag rijden we nog een stukje door naar Kataragama. Je bezoekt de bijzondere Skanda tempel. Als je de gelegenheid hebt om hier de bel ceremonie mee te maken moet je dat zeker doen! Het is bijzonder om mee te maken.

Bijzonder tempels in Sri Lanka

Dag 11 Tissamaharama - Tangalla

Da's echt genieten!

Tangalle is een plaatsje aan de zuidkust van Sri Lanka. In de omgeving leggen op Rekawa beach al eeuwen zeeschildpadden hun eieren op het strand. Met een tuk tuk kun je er 's avonds eenvoudig heen en ga je met een gids mee. Stil wacht je tot de schildpad geheel in trance de eieren legt en je er dicht bij kunt komen. Een andere plaatselijke bijzonderheid is een plek waar de zee het water hoog de lucht in werkt tot wel een hoogte van 12 meter. Tangalle is een prettige en ontspannen verblijfsplaats aan de zuidkust.

Dag 12 Tangalla - Mount Lavinia

Onderweg naar Mount Lavinia bezoekt u Galle met het prachtige Nederlandse sterfort. Op de 'rampart' (de muur van het fort) lopen Sri Lankaanse gezinnen en toeristen door elkaar heen. Verkopers bieden hier oud gemaakte VOC munten aan, een dagje in het zand begraven en ze lijken al oud... Leuk om te zien, maar niet om te kopen als je denkt een echte munt te kopen. Een bezoek aan de oud Nederlands hervormde kerk in het fort laat zien welke Nederlanders hier leefden. Via het Tsunami foto museum rijden we naar Mount Lavinia. In de namiddag kom je aan in je hotel waar je de komende dagen luierend kunt nagenieten van je rondreis.

Boeddhisme in Sri Lanka

Dag 13 Mount Lavinia

Ontspannen in je hotel in Mount Lavinia.

Dag 14 Mount Lavinia

Nederlandse geschiedenis in voormalig Ceylon

Ook vandaag ontspannen in Mount Lavinia. Eventueel kun je een bezoek brengen aan het dichtbij gelegen Hoofdstad Colombo. In Colombo heb je het Nederlandse museum met overblijfselen uit de VOC tijd. Mount Lavinia zelf heeft de levendigheid van de stad en de rust van de aangrenzende oceaan. Het Mt. Lavinia hotel is een oude villa van een Engelse gouverneur. Het ligt op een rots in de zee. Het uitzicht vanaf het terras op de skyline van de hoofdstad is 's avonds prachtig. Diner op het terras is dan ook een begrip in Sri Lanka. Ook heeft het hotel aan de andere zijde een fijn privé strand waar het goed toeven is. Daar ligt ook een goed visrestaurant op het strand met dagelijks verse aanvoer!

Dag 15 Mount Lavinia - Luchthaven

Je chauffeur haalt je weer op bij het hotel en brengt je tijdig naar de luchthaven voor de retourvlucht.