Sri Lanka Perahera festival rondreis

Tijdens de Sri Lanka festival rondreis bezoek je zeker de Kandy Perahera. Je Sri Lanka rondreis vertrekt op 24, 25, 26 of 27 juli en bezoekt zo zeker het festival in Kandy. Je verblijft in een mix van middenklasse en luxere hotels. Een reis voor genieters!

- Vertrek op 24, 25, 26 of 27 juli
- Kandy bezoek tijdens Perahera processie festival
- Perahera toeslagen verwerkt, je betaald de webprijs!
- Avontuurlijke jeep safari en mooie treinreis
- inclusief strandverblijf aan de prachtige oostkust

Je maakt een avontuurlijke treinreis door de bergen
Je maakt een avontuurlijke treinreis door de bergen

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis gaat vandaag van start

Wij hebben een mooie deal voor je kunnen maken met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij waardoor we deze reis inclusief je vlucht scherp kunnen aanbieden. Je vertrek is op 24, 25, 26 of 27 juli zodat je in Kandy bent tijdens de Kandy perahera. Dit is de grootste processie optocht in zuid-oost Azië. Je komt ogen tekort om alle dansers, acrobaten, muziekanten en olifanten te kunnen volgen tijdens een paar uur durend spektakel.

Dag 2 Op weg naar Colombo waar je de eerste twee nachten verblijft

Colombo by night
Colombo by night

Vanaf de luchthaven is het ongeveer een uurtje rijden naar je eerste hotel. De hoofdstad Colombo is de laatste jaren snel aan het ontwikkelen en is buzzling. Naast de wijken met oude gebouwen en de Aziatische sfeer die je van steden in Azië kent zijn er nieuwe en moderne wijken die aan Dubai en Hong Kong doen denken. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3 We laten je Colombo zien tijdens een rit door de stad

In de ochtend laten we je Colombo stad zien. Je bezoekt Pettah, dit is een oude wijk waar de handel gedreven wordt. Ook staat Galle Face green op het programma, de boulevard langs de oceaan. Je zult zien dat Colombo snel ontwikkeld en het contrast is interessant.

Het hotel waar je verblijft is nog niet zo lang open en heeft een rooftop zwembad. Da's dubbel genieten tijdens de middag die je zelf kunt invullen.

De handelswijk Pettah herken je misschien nog uit 'Wie is de Mol'
De handelswijk Pettah herken je misschien nog uit 'Wie is de Mol'

Dag 4 Tijdens je Sri Lanka rondreis bezoek je ook Galle

In het Nederlandse sterfort heerst een aangename relaxte sfeer
In het Nederlandse sterfort heerst een aangename relaxte sfeer

We rijden je naar Galle in het zuid-oosten van Sri Lanka. Onderweg bezoek je een zeeschildpadden opvang en staan we stil bij Boxer day. We bezoeken het tsunami foto museum. Twee houten hutjes met foto's van de periode tijdens en na de tsunami. Hierna is het niet ver meer naar Galle. Je hebt alle tijd om het sterfort te bekijken, je overnacht namelijk in het fort in een leuk boutique hotel.

In het sterfort liggen veel leuke restaurantjes, boutique hotels en winkeltjes. Een leuke plek om trendy te gaan eten vinden wij zelf het mooi verbouwde 'Dutch Hospital', het ligt direct naast de vestingwal.

Dag 5 Via de zuidkust rijden we je naar Yala, daar ga je op jeep safari

Op weg naar Yala! We rijden langs de zuidkust en je komt vast de vissers tegen die op palen zitten te vissen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ze tegenwoordig alleen nog maar vissen naar toeristen op zoek naar mooie plaatjes:)

In de namiddag ga je met een jeep het Yala national park in. Dit is één van de parken waar je luipaard kunt spotten. Best lastig te spotten maar soms horen we terug dat gasten ze gezien hebben. Olifanten worden eigenlijk vrijwel altijd gezien.

Olifanten kom je regelmatig tegen in Sri Lanka
Olifanten kom je regelmatig tegen in Sri Lanka

Dag 6 Op weg naar Ella bezoek je Budurawagala

Je bezoekt Budurawagala, vaak is het er heerlijk rustig
Je bezoekt Budurawagala, vaak is het er heerlijk rustig

Tijdens je Sri Lanka rondreis bezoek je ook het berggebied in het midden van het land. Op weg naar Ella, een backpackers dorpje in de bergen bezoek je Budurawagala. Deze historische site wordt vaak overgeslagen tijdens Sri Lanka rondreizen. Dat is jammer want het is een mooie mystieke plek midden in de jungle. Omdat het vandaag niet zo'n lange rit is ben je tijdig in Ella.

Dag 7 Wandeling in de groene omgeving van Ella

Je gaat met je gids op pad in de groene omgeving van Ella. Vanuit je hotel wandel je door de theeplantages naar Little Adam's peak een mooi uitzichtpunt. Onderweg kom je langs een klein dorpje en zie je hoe de theepluksters wonen. Ook wandel je vandaag naar the Nine arced bridge. Ook hier wandel je in een gebied met theeplantages en bergen. In het dorpje Ella zijn veel leuke restaurantjes, het is een favoriet van veel Singha gasten.

De nine arched bridge bij Ella
De nine arched bridge bij Ella

Dag 8 Treinreis door prachtig berggebied

In de trein zit je nooit alleen in Sri Lanka, het is er altijd druk.
In de trein zit je nooit alleen in Sri Lanka, het is er altijd druk.

Tijdens je Sri Lanka rondreis staat ook een treinreis gepland. Vandaag ga je met de trein naar Nanu oya. Dit is het station dat het dichtst bij Nuwara Eliya ligt. De rit wordt vaak genoemd in het lijstje van mooiste treinreizen ter wereld en dat lijkt ons terecht. Je komt langs het hoogste station van Sri Lanka, langs watervallen en theeplantages en vergezichten stapelen zich op.

De rest van de dag verken je het bergdorp Nuwara Eliya zelf. Neem je een trui of jasje mee? Je zit hier hoog in de bergen!

Dag 9 Horton Plains trekking en transfer naar Kandy

Je trekking op de hoogvlakte Horton Plains begint al in de vroege ochtend. Als je namelijk rond 4 uur vertrekt heb je de meeste kans om een onbewolkt zicht vanaf 'World's End' te hebben. Het hotel maakt een ontbijt pakketje voor je. De wandeling van zo'n drie uur komt ook langs de waterval 'Backer's falls'.

s' Middags rij je met je chauffeur naar Kandy. Onderweg bezoek je een theefabriek waarna je in de namiddag in Kandy aankomt. Als je wilt kun je deze avond al direct de Perahera meemaken. Het is een open straatfestival en overal in de stad kun je bovendien kaartjes kopen voor de zitplaatsen langs de route.

Theeplukken is in Sri Lanka werk voor de dames
Theeplukken is in Sri Lanka werk voor de dames

Dag 10 Sightseeing Kandy, je bezoekt de botanische tuin en de Tempel van de Tand

Rood is de kleur van de Tempel van de Tand. 
Rood is de kleur van de Tempel van de Tand. 

Tijdens je Sri Lanka rondreis bezoek je uiteraard de belangrijkste tempel van het land. De Tempel van de tand in Kandy zal erg druk zijn gedurende de processie dagen. In de ochtend bezoek je de botanische tuin in de voorstad Perediniya. Je kunt hier makkelijk een tijdje ronddwalen.

's Avonds is wederom gereserveerd voor de Perahera. Gedurende tien dagen is er iedere avond een optocht. Als de olifant van de Tempel van de Tand langskomt wordt verwacht dat je opstaat en eer betoont. Je herkent ze aan de rode kleur, iedere tempel heeft namelijk een eigen kleur. Je kijkt je ogen uit!

Dag 11 Op naar het centrum van de Culturele driehoek

We rijden je naar Sigiriya waar je enkele dagen verblijft. Onderweg bezoek je in Dambulla de rotstempel. In diverse grotten zijn zo'n 150 Boeddha beelden en vele muurschilderingen te vinden. het is een heilige plek. Je wordt dus geacht een lange broek te dragen want knieën en schouders dienen bedekt te zijn. Hou je er rekening mee? Van Dambulla naar Sigiriya is dan nog maar een half uur rijden.

Je bezoekt in Dambulla de heilige rotstempel
Je bezoekt in Dambulla de heilige rotstempel

Dag 12 Je beklimt Sigiriya leeuwenrots vandaag

Sigiriya leeuwenrots beklim je grotendeels over eeuwenoude trappen door een rotstuin
Sigiriya leeuwenrots beklim je grotendeels over eeuwenoude trappen door een rotstuin

Het beste beklim je Sigiriya in de vroege ochtend of namiddag. Je hebt dan minder last van de warmte. Vroeger woonde koning Kassapa bovenop de rots. Hij liet zich altijd naar boven dragen en een groot deel van die route loop je. Het laatste stuk is uitdagend. De trap hangt aan de zijkant van de rots. Het uitzicht van boven af is prachtig, de rots ligt midden in de jungle. rest van de dag kun je heerlijk relaxen in je hotel.

Dag 13 Op weg naar de oostkust bezoek je Polonnaruwa

Je Sri Lanka rondreis bevat ook enkele dagen aan het strand aan de oostkust. Op weg erheen komen we langs de oude koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier de belangrijkste sites in een tuk tuk (driewiel taxi). In Polonnaruwa heb je tijdens je bezoek aan de Boeddhabeelden en het koninklijk paleis altijd wel gezelschap van de apen die hier leven. Ze kunnen soms wat brutaal zijn.

Vervolgens rijden we door naar Passikudah aan de oostkust voor enkele ontspannen dagen aan de zee.

High five bovenop de rots van koning Kassapa
High five bovenop de rots van koning Kassapa

Dag 14 & 15 Tropisch strandverblijf aan de oostkust van Sri lanka

Je luxe hotel in Passikudah ligt direct aan het strand
Je luxe hotel in Passikudah ligt direct aan het strand

Je verblijft twee dagen in een lekker luxe hotel in Passikudah aan de oostkust van Sri lanka. Hier is het in onze zomer prima toeven. Er is weinig wind, de zee is rustig en je kunt vaak heel ver de zee inlopen voordat het echt diep wordt. Je kunt hier twee hele dagen genieten van de rust en je luxe hotel.

Dag 16 We hebben nog één oude koningsstad voor je bewaard

We rijden je naar Anuradhapura. Dit is de oudste koningsstad. De meest heilige Bodhi-boom (de boom waaronder Boeddha verlichting vond) staat hier. Het is dan ook een zeer heilige plek. Naast de tempel waar de boom zich bevindt liggen er verspreid in de oude stad diverse stupa's. deels al uitgegraven en deels nog niet. Er zijn altijd wel mensen aan het mediteren of aan het offeren in Annuradhapura. Je verblijft hier één nacht in een prima middenklasse hotel.

Annuradhapura is een zeer heilige plek
Annuradhapura is een zeer heilige plek

Dag 17 Op weg naar het laatste hotel tijdens je Sri Lanka rondreis

Zonsondergang aan een tropisch strand
Zonsondergang aan een tropisch strand

Deze ochtend rijden we je naar Negombo. Deze vissersplaats ligt dicht bij de luchthaven en is daarmee een prima laatste stop. Morgen zit je Sri Lanka rondreis er helaas op. geniet dus nog maar een keer van het Sri Lankaanse eten, het strand en de betoverende glimlach van de Sri Lankaanse bevolking. Honki Tonki is ons lievelingsrestaurant in Negombo, klein maar fijn!

Dag 18 Je Sri Lanka rondreis zit er helaas op.

Je Sri Lanka rondreis zit er helaas op. Vandaag rijden we je naar de luchthaven en neem je afscheid van je chauffeur/gids. Laat je ons bij terugkomst weten hoe je het gehad hebt?

> Liever een andere reis zo plannen dat het past met een Perahera bezoek? We hebben meerdere zomeraanbiedingen