Last minute rondreis aanbieding Sri Lanka!

Wil je nog deze zomer voordelig op rondreis naar Sri Lanka en wil je de highlights absoluut zien? Kies deze aanbieding dan als rondreis! Je bezoekt de culturele driehoek, maakt een mooie treinreis en een safari.

- Vaste prijs, je betaalt de website prijs!
- Inclusief vlucht vanaf Düsseldorf
- Verblijf in goede middenklasse hotels
- Twee nachten in een leuke homestay
- Unieke Singha dorpsverkenning
- Tropisch verblijf op het strand

Genoemde prijs is inclusief je vlucht vanaf Düsseldorf.

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis gaat beginnen

Je vertrekt vandaag naar Sri Lanka. Je vertrekt vanaf Düsseldorf of tegen een meerprijs vanaf Amsterdam. De vlucht wordt uitgevoerd door Emirates en er is een korte tussenstop in Dubai. Je komt de volgende ochtend aan.

Dag 2 Je chauffeur ontmoet je op de luchthaven

De chauffeur verwelkomt je op de luchthaven Bandaranaike. Je herkent de chauffeur aan het bord met je naam er op. Het is een klein half uurtje rijden naar het eerste hotel in Negombo. Negombo ligt direct aan de zee en is een vissersdorp. In de middag bezoek je samen met de chauffeur het levendige centrum van Negombo. Je maakt ook een boottocht op de lagoon achter de haven van Negombo. Het hotel ligt direct aan het strand en in de ochtend heb je uitzicht over de vele vissers op het water.

De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo gewoon op het strand voor je hotel
De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo gewoon op het strand voor je hotel

Dag 3 Wat is een Sri Lanka rondreis zonder Sigiriya?

Een high five bovenop Sigiriya leeuwenrots!
Een high five bovenop Sigiriya leeuwenrots!

We rijden het binnenland in naar Sigiriya waar je een paar nachten verblijft. In de namiddag , als de zon al begint te zakken, bezoek je de leeuwenrots Sigiriya. Vroeger woonde koning Kassapa bovenop de rots. Hij liet zich altijd naar boven dragen en een groot deel van die route loop je. Het laatste stuk is uitdagend. De trap hangt aan de zijkant van de rots. Het uitzicht van boven af is prachtig, de rots ligt midden in de jungle.

Dag 4 Vandaag bezoek je de oude koningsstad Polonnaruwa met de tuk tuk

Het is ongeveer een uur rijden naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en krijgt uitleg over de koningsstad. De beelden en tempels liggen verspreid. Polonnaruwa was ooit de tweede hoofdstad van Sri Lanka nadat Anuradhapura viel als hoofdstad. Het is gebouwd in de 11e en de 12e eeuw na Christus. Het is al enige jaren een door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden en tempels goed bewaard zijn gebleven. De rest van de dag kan je heerlijk relaxen bij het hotel.

Polonnaruwa - Sri Lanka rondreizen Singha reizen

Dag 5 Op weg naar je home-stay in het groene binnenland

Je bezoekt de grootste groente en fruit markt in Sri Lanka
Je bezoekt de grootste groente en fruit markt in Sri Lanka

We rijden naar Dambulla waar je de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka bezoekt. Dambulla is niet alleen bekend vanwege deze markt maar ook vanwege de rotstempel met de enorme hoeveelheid Boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. Je bezoekt de rotstempel en treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen aan. Na het bezoek aan de tempel rijden we verder naar de homestay in Pinawella. Het is je uitvalsbasis om morgen een klein plattelandsdorpje te gaan bezoeken. Je verblijft deze Sri Lanka rondreis twee nachten in deze gezellige homestay met eigen Ayuverdische spa.

Dag 6 Een bijzondere Singha reizen dorpsverkenning

Je gaat kennismaken met het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking.

Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpskenner is ook een mogelijkheid. Het programma kan wisselen, het gaat om de (bijzondere) ontmoeting. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak langs de rivier dus neem je je zwempak mee?

Een bijzondere ontmoeting met de dorpskinderen
Een bijzondere ontmoeting met de dorpskinderen

Dag 7 Het is maar een uurtje rijden naar Kandy waar we je vandaag heenrijden

Tempel van de tand - Kandy

Illukgoda ligt dicht bij Kandy. Je hebt daardoor vandaag tijdens je Sri Lanka rondreis een groot deel van de dag om zelf te bepalen hoe je die in wilt vullen. Lekker bij het zwembad of vast het centrum verkennen. Bij de Tempel de liggen de straatjes met de winkels. Dit is de plek om zo'n fleurige bloemetjes paraplu te kopen waarmee je de Sri Lankaanse dames vast al hebt zien lopen. Aan het eind van de middag neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. We zullen daar op tijd te zijn voor de avondceremonie.

Dag 8 Via de botanische tuin en een theefabriek bezoek op weg naar Nuwara Eliya

Via de botanische tuin in Perendiniya rijden we de bergen in naar het koloniale Nuwara Eliya. Onderweg stoppen we bij een theeplantage en bezoek je een werkende theefabriek. Je kan hier een kijkje nemen in het leven van de theepluksters en leert veel over de verschillende theesoorten. Nuwara Eliya ligt hoog in de bergen en het lijk alsof je in Engeland terecht komt. Er is een Engels postkantoor, een renbaan en een Engelse pub.


Het postkantoor in Nuwara Eliya<br>
Het postkantoor in Nuwara Eliya

Dag 9 Met de trein door het berggebied naat Ella. Onderweg een prachtig uitzicht over de theevelden.

Prachtig uitzicht vanuit de trein<br>
Prachtig uitzicht vanuit de trein

Met de trein ga je vandaag naar het backpackers dorp Ella. De treinreis door de bergen die je vandaag maakt wordt door veel van onze gasten als een hoogtepunt van hun reis genoemd. Onderweg zie je bergen, dalen, theeplantages en watervallen. In Ella stap je uit en wacht de chauffeur je weer op. Het hotel in Ella heeft een prachtig uitzicht

Dag 10 Op weg naar het Yala national park

Het Yala National Park is één van de twee grootste natuurparken in Sri Lanka. Het ligt dicht bij de oceaan en het overgrootte deel van het park is veelal laag begroeid. Dat maakt de kans om wild te spotten lekker groot! Je gaat met een jeep het park in en maakt een mooie tocht door Yala national park. Het is één van de parken in Sri Lanka waar je luipaarden kunt zien. Luipaarden zijn helaas lastiger te vinden, ze laten zich niet makkelijk spotten maar we horen regelmatig dat gasten toch een luipaard zagen tijdens hun Sri Lanka rondreis.

Luipaard in het Yala national park! <br>
Luipaard in het Yala national park!

Dag 11 Lekker relaxen aan een langgerekt tropisch strand

Op naar de zuidkust! We rijden je vandaag naar Mirissa aan de mooie zuidkust van Sri Lanka. Mirissa is een klein vissersdorpje. Direct aan de zee liggen hier een paar kleinschalige accommodaties. Op het strand houten hutjes die verbouwd
zijn tot restaurants en die heerlijke verse vis aanbieden wel! Als je
denkt aan een tropische baai dan beantwoordt Mirissa aan dat beeld. Palmbomen lopen hier door tot aan het goudgele strand met een blauwe zee. Je hotel hier is één van de grotere hotels met veel voorzieningen.

Dag 12 Stranddagen in Mirissa

Een ontspannen verblijf aan het strand in Mirissa.

Dag 13 Een verkenning van het sterfort in Galle

Het Galle fort wordt ook veel door scholen bezocht
Het Galle fort wordt ook veel door scholen bezocht

Begin van de middag kom je aan bij het Nederlandse sterfort in Galle. Daar wacht je gids op je en ga je wandelend het fort verkennen. In juli en augustus is dit vaak een Nederlands sprekende gids die Galle goed kent. Een bijzondere excursie en ook handig want zo weet je direct waar de leukste restaurantjes zitten. Je verblijft namelijk een nacht in het sterfort in een luxe koloniale villa met zicht op de vuurtoren! Zo heb je ook daarna nog alle tijd om ook de leuke winkeltjes te verkennen en de bijzonder sfeer van het fort te proeven.

Dag 14 We rijden je terug naar Negombo

We rijden je terug naar Negombo waar je de laatste nacht verblijft. Met o.a. Nederlandse steun is in Telwatta veel werk verricht. Het kleine tsunami museum (eigenlijk niet meer dan twee houten hutjes) geeft je een goed beeld van de post tsunami periode en laat het herstel zien aan de hand van foto’s van hulpverleners en tekeningen van kinderen. Ook bezoek je een zeeschildpad opvang project. In de middag kom je aan bij het hotel waar ook je reis is begonnen

Klein maar indrukwekkend, het tsunami foto museum
Klein maar indrukwekkend, het tsunami foto museum

Dag 15 Op naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Je stapt de laatste keer in bij je chauffeur tijdens deze Sri Lanka rondreis. Op de luchthaven nemen jullie afscheid want de terugvlucht naar huis gaat beginnen!