Met de kinderen in de jungle

Op zoek naar een avontuurlijke rondreis in Sri Lanka voor het hele gezin? Bij deze reis zijn vrijwel alle diners en entrees al inbegrepen. Je loopt met een gids langs kleine dorpjes, gaat raften en BBQ'en aan de rivier. Ook slaap je in een sterfort. Heb je iets meer de tijd dan kun je nog een paar dagen strand aan de oostkust reserveren. Daar kun je bij Nilaveli walvissen spotten!

De route van ons jungle avontuur met de kids
De route van ons jungle avontuur met de kids

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Je jungle avontuur met de kids rondreis Sri Lanka begint met je vlucht naar Sri Lanka. Je komt de volgende dag aan op het eiland. Je zult je niet vervelen. Je kunt kiezen uit héél veel films en spelletjes in het vliegtuig. We kiezen altijd een vlucht met mooie aansluitingen want je stapt ook nog een keer over op een ander toestel.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

Op de luchthaven staan vaak veel chauffeurs te wachten op hun passagiers. Die van jullie haal je er zo uit. Hij heeft een bord bij zich met jullie naam erop. Soms is het even zoeken want ze staan allemaal naar je te zwaaien. Samen met hem rijden jullie naar Negombo, da's maar een half uur rijden. Jullie verblijven twee nachten in een leuk trendy hotel direct aan zee. Het hotel heeft ook een zwembad.

Dag 3 Negombo

Als je wakker wordt kijk je uit het raam zo op zee! Meestal is die vol met vissersboten. In Negombo gebruiken ze daar catamarans voor. De chauffeur komt je weer ophalen en samen gaan jullie op stap om Negombo nog beter te leren kennen. Tijdens de stadsrondri bezoekt vast ook de vismarkt. Even je neus dichtknijpen. Met een boot ga je de lagune op en bekijkt de omgeving vanaf het water. Ook deze nacht verblijf je in Negombo.

Sri Lanka - Negombo

Dag 4 Negombo - Dambulla - Habarana

In de Dambulla rotstempel tref je ook veel locals aan.
In de Dambulla rotstempel tref je ook veel locals aan.

We rijden naar Habarana. Onderweg is er genoeg te zien, je komt langs rijstvelden en soms deel je de weg met een verdwaalde buffel. In het Dutch welcome village herken je een stukje Nederland in Sri Lanka. Het is bijzonder om te zien hoe hier voor ouderen gezorgd wordt. In Dambulla liggen bijzonder rotstempels. Het is een heilige plek en binnen de muren van de tempel trek je je schoenen uit en heb je de knieën en schouders bedekt. Het is hierna niet lang meer rijden naar je eco hotel in Habarana.

Dag 5 Habarana trekking

Vandaag ga je met een locale gids de omgeving van het hotel verkennen. Hier wordt nog de originele Chenna landbouw bedreven. Ook zie je hokjes in de bomen waar de mensen voedsel bewaren en waken over hun velden. Ze willen namelijk niet dat de olifanten de oogst vertrappen. Je komt ook vast langs een klein dorpstempeltje. Het hotel heeft ook een fijn zwembad en je zult er vast je eerste traditionele rice and curry eten.

Sri Lanka - Tempel

Dag 6 Polonnaruwa

Ook de bakker heeft in Sri Lanka zijn eigen tuk-tuk
Ook de bakker heeft in Sri Lanka zijn eigen tuk-tuk

In een klein uur rijden we je naar Polonnaruwa, dit is een weg waar je ook olifanten langs de kant kunt aantreffen. Polonnaruwa is een oude koningsstad die je bezoekt in een tuk-tuk. Dit is een driewiel taxi die je vast al hebt zien rijden. Sommige zijn zelfs hele winkeltjes. In Polonnaruwa bezoek je de belangrijkste beelden en tempels. Ze liggen hier gewoon in de jungle. In de loop van de middag ben je terug in het hotel en kun je nog even een verfrissende duik nemen.

Dag 7 Sigiriya - Kandy

De tempel van de tand in Kandy. drie keer daags een ceremonie.
De tempel van de tand in Kandy. drie keer daags een ceremonie.

Je beklimt de leeuwenrots van Sigriya in de ochtend als het nog niet zo heel warm is. Het uitzicht vanaf de top is spectaculair en tijdens je klim naar boven is genoeg te zien. Wat dacht je van fresco's uit de 5e eeuw? Onderweg naar Kandy staat een bezoek aan een spice garden op het programma. In Kandy aangekomen bezoek je in de vooravond de ceremonie in de tempel van de tand. Je slaapt in een hotel direct aan het stadsmeer tegenover de tempel. Kandy is ook bekend vanwege de Kandyan dansers. Je kunt ze tijdens een culrurele show zien.

Dag 8 Kandy

Vandaag kun je Kandy in alle rust zelf bezoeken. Rondom de tempel zijn veel kleine winkeltjes die boeddhistische spullen verkopen. In de tempel wonen de nodige monniken en je kunt ze dus gewoon tegenkomen in de stad. Tijdens de ceremonie in de tempel neemt een monnik de offers in ontvangst. Als je een drankje gaat drinken op het terras van The Pub heb je een mooi uitzicht op de winkelstraat.

tempel van de tand - Kandy - Sri Lanka

Dag 9 Kandy - Pinawella - Kitulgala

Daar komen ze! De olifanten zijn onderweg om te gaan baden in de rivier
Daar komen ze! De olifanten zijn onderweg om te gaan baden in de rivier

We verlaten Kandy en rijden via Pinawella naar Kitulgala. In Pinawella leven zo'n zeventig olifanten. Soms oude olifanten die eerst als werkdier zijn ingezet maar ook jongere dieren die als wees zijn gevangen. Een enkele olifant mist een deel van zijn been. het is een prachtig gezicht als de olifanten op weg zijn door een smal straatje naar de rivier. Ze gaan er uitvoerig baden. Je hebt zelf ook nog de kans om vanmiddag een nat pak te halen. We gaan namelijk raften op de rivier bij Kitulgala.

Dag 10 Kitulgala - Nuwara Eliya

Onderweg naar Nuwara Eliya bezoek je een theefabriek op een plantage. Je kunt hier het hele proces volgen . Van het plukken tot het verpakken van de vele soorten thee die hier gemaakt worden. Uiteraard kun je ook proeven en als je wilt een pakje kopen. In de bergen heb je ook diverse watervallen. Ze trekken altijd veel bekijks.

Sri Lanka - Ella

Dag 11 Horton Plains - Ella

Op de theeplantages is het hard werken. 
Op de theeplantages is het hard werken. 

Voor dag en dauw op vandaag om bij World's End, een mooi uitzichtpunt op de hoogvlakte Horton Plains, te zijn voor de wolken opkomen en je niet meer ver kunt kijken. Ook wandel je hier langs Bakers Fall's waar je tot dicht bij de waterval kunt komen. In de middag ga je met de trein door bergachtig gebied op weg naar Ella. Onderweg passeer je theeplantages, ruige bergen, het hoogste bergstation van het eiland en watervallen. In Ella wacht de chauffeur met bagage op je. Het is dan nog maar een korte rit naar het hotel. Daar kun je vanuit het zwembad Little Adam's Peak zien liggen met daarachter het begin van het laagland dat het zuid oosten van Sri Lanka kenmerkt.

Dag 12 Ella - Udawalawe

We verlaten de bergen en in de loop van de dag kom je aan in Udawalawe. Hier ga je in de namiddag in een jeep het park in en zul je zeker olifanten treffen. Het park staat er bekend om. De olifanten in Sri Lanka zijn Indische olifanten, ze zijn kleiner dan de olifanten in Afrika maar niet minder imposant. s' Avonds is er vaak een BBQ aan de rivier. Uiteraard alleen als het weer meewerkt. Je slaapt hier in permanente tenten midden in de natuur.

Sri Lanka - Udawalawe

Dag 13 Udawalawe - Galle

Je verlaat met je chauffeur Udawalawe en al vrij snel zit je op de weg die langs de zuidkust voert. Vanaf Tangalla zelfs vrijwel direct langs de zee. Onderweg kom je vast de bekende vissers op hun stokken in de zee tegen. Tegenwoordig zitten ze er meer voor de toeristen maar het blijft een leuk gezicht. Als je een foto maakt willen ze wel een fooitje hebben! Aan de kust ligt ook de grotere plaats Galle. Hier ligt een Nederlands sterfort direct aan de zee. Je gaat overnachten binnen de muren van het fort.

Dag 14 Galle - Bentota

Met de school op bezoek in Galle.
Met de school op bezoek in Galle.

Je verlaat Galle. Heb je onderweg trouwens al een schoolklas gezien en is het je opgevallen dat ze in uniform lopen. Dat komt omdat het schoolsysteem hier door de Engelsen is geïntroduceerd. Op weg naar Bentota waar je nog een dag aan het strand verblijft bezoek je in Telwatta het tsunami foto museum. Hier zie je foto's van de opbouw na de tsunami en tekeningen van de kinderen uit het dorp. Best wel heftig hoor. Je hotel in Bentota heeft een eigen 'hatchery'. Ze laten eieren van zeeschildpadden uitbroeien en zetten de kleine padjes terug in de zee. Als er voldoende zijn mag je soms helpen met terugzetten.

Dag 15 Bentota

Vandaag nog een dag om heerlijk te relaxen voor je morgen weer terugvliegt.

Dag 16

Helaas de vakantie zit er bijna weer op. We rijden je naar de luchthaven en je neemt afscheid van je chauffeur. Enkele uren later vertrekt je vliegtuig terug naar huis.

Verlening stranddagen oostkust

Verlenging oostkust
Deze reis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust in Nilaveli. Gedurende onze zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er snorkelen en rond Pigeon Island zelfs duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 7 t/m 10 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen het programma als bovenstaand vermeld bij dag 7

Sri Lanka - In de zomer is het aan de oostkust goed toeven
Sri Lanka - In de zomer is het aan de oostkust goed toeven