Sri Lanka rondreis en Dubai

In twee weken ziet je alle highlights van Sri Lanka tijdens deze rondreis. Je ziet tijdens je reis de culturele hoogtepunten en maakt kennis met de overweldigende natuur. De laatste dagen ontspan je in een hotel aan de kust.

Je sluit je reis af met enkele dagen architectonisch Dubai waar je in een heel andere wereld terecht komt.

Deze Sri Lanka rondreis mixt goed met enkele dagen Dubai op de terugreis
Deze Sri Lanka rondreis mixt goed met enkele dagen Dubai op de terugreis

Dag 1

Vertrek uit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

De tweede dag kom je aan in Sri Lanka en na een vriendelijke ontvangst vertrek je naar Negombo. Ga je direct Negombo verkennen of neem je de eerste duik in het verkwikkende zwembad? Aan jou de keuze.

Dag 3 Negombo

Specerijen werden vroeger vervoert via de Dutch canals
Specerijen werden vroeger vervoert via de Dutch canals

Negombo ligt in het hart van de vissers industrie. Elke ochtend kijk je uit over een zee met catamarans. In Negombo is een bezoek aan de Negombo Lagune en de vismarkt aan te raden. Ook het Nederlandse fort en de oude katholieke kerk zijn de moeite waard. We rijden je naar het "Dutch Village". Hier zie je hoe met Nederlandse hulp opvang geboden wordt aan hulpbehoevende ouderen. Je krijgt weer even het gevoel op Nederlandse bodem te lopen tussen de huisjes waar de ouderen wonen. De weg erheen geeft je een eerste indruk van het leven in de kleine dorpjes langs de weg.

Dag 4 Negombo - Sigiriya

Op weg naar je hotel bij Sigiriya krijg je een eerste indruk van het leven in het binnenland van Sri Lanka. Je passeert kleine dorpjes, levendige grotere plaatsen en prachtige rijstvelden met vaak waterbuffels. Na de lunch breng je een bezoek aan de rots Sigirya, de leeuwenrots!. Halverwege je beklimming kom je langs fresco's uit de 5e eeuw. Het uitzicht boven op de rots is weids en erg mooi.

Sigiriya leeuwenrots met fresco's uit de 5e eeuw<br>
Sigiriya leeuwenrots met fresco's uit de 5e eeuw

Dag 5 Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

Zittende Boeddha in Polonnaruwa
Zittende Boeddha in Polonnaruwa

Vandaag bezoek je Polonnaruwa, na Anaradhapura de tweede koningsstad van Sri Lanka. Er is hier veel te zien. Diverse stupa's en overblijfselen van een rijke eeuwenoude cultuur. In de rotsen zijn enorme beelden uitgehakt. Let wel op je spullen, er lopen hier nogal wat apen los rond en sommige zijn best brutaal. In het beeldenhuis Vatadage heb je een prachtige maansteen en een enorme kring met Boeddhabeelden. Vol met indrukken rijden we je terug naar het hotel.

Dag 6 Sigiriya - Kandy

Onderweg naar een mooie home stay in Kandy breng je een bezoek aan de rotstempel Dambulla. Hier tref je in de rotsgrotten meer dan 100 beelden, en muurschilderingen waarvan de oudste meer dan 2000 jaar oud zijn. Kijk ook omhoog, het plafond is ook versiert met schilderingen. In de home stay in Kandy voel je je een koning te rijk in één van de koloniale huizen die het eiland rijk is

De tempel in Dambulla is een indrukwekkende rotstempel&nbsp;
De tempel in Dambulla is een indrukwekkende rotstempel 

Dag 7 Kandy

In de ochtend ga je op stap met de leuke eigenaar van je home stay en ontdek je hoe een Sri Lankaans dorp ontwaakt. Je gaat mee naar de markt om de inkopen te doen voor de traditionele Sri Lankaanse rice and curry, die je ook helpt bereiden. 's Middags laten we je de stad zien en breng je een bezoek aan de dagelijkse ceremonie in de Tempel van de Tand. Dat is een waar spektakel. Verblijf ook deze nacht in Kandy

Dag 8 Kandy - Pinawella - Kandy

Een Sri Lankaan gaat in het wit gekleed naar de tempel
Een Sri Lankaan gaat in het wit gekleed naar de tempel

Het Pinnawela Elephant Orphanage is opgericht halverwege de jaren zeventig en telde destijds maar 7 olifanten. Tegenwoordig zijn het er wel zo'n zestig. Er zijn altijd wel jonge olifanten en het baden van de olifanten in de rivier is een spektakel. De dieren worden er gewassen, spelen met elkaar en duiken de jungle aan de andere zijde van de rivier in. Je zult merken, de tijd vliegt om. In de middag komen we terug in de stad en ook deze nacht verblijf je in de mooie home stay.

Dag 9 Kandy - Udawalawe

Udawalawe olifanten komen soms best dichtbij

Na het ontbijt neem je afscheid van je gastheer en vrouw en ga je naar Udawalawe. We rijden over het hooggebergte met de vele theeplantages en dalen vervolgens weer af naar het heuvelachtige landschap van het park. Je wordt opgehaald door een ranger en samen met hem ga je in zijn jeep op safari in het Uduwalawe park. Dit is het wildpark waar je de meeste kans hebt om olifanten in het wild te spotten.

Dag 10 Udawalawe - Tissamaharama

We rijden naar Tissamaharama. Hier ligt je hotel. In de middag rijden we door naar Kataragama. Dit is een bedevaartsplaats. Pelgrims uit het noorden eindigen hier in augustus hun bedevaart en boetedoening. Je bezoekt de bijzondere Skanda tempel. Als je de gelegenheid hebt om hier de bel ceremonie mee te maken moet je dat zeker doen! Het is bijzonder om mee te maken.

Dag 11 Tissamaharama - Tangalla

Da's echt genieten in Tangalla!

Tangalle is een plaatsje aan de zuidkust. Hier leggen op Rekawa beach al eeuwen zeeschildpadden hun eieren op het strand. Met een tuk tuk kun je er 's avonds eenvoudig heen en ga je vervolgens met een gids mee het strand op. Stil wacht je tot de schildpad geheel in trance de eieren legt en je er dicht bij kunt komen. Vaak heb je geluk en maak je dit spektakel mee. Een andere plaatselijke bijzonderheid is een plek waar de zee het water hoog de lucht in werkt tot wel een hoogte van 12 meter. Tangalle is een prettige en ontspannen verblijfsplaats aan de zuidkust.

Dag 12 Tangalla - Mount Lavinia

Onderweg naar Mount Lavinia bezoekt je Galle met het prachtige Nederlandse sterfort. Op de 'rampart' (de muur van het fort) lopen Sri Lankaanse gezinnen en toeristen door elkaar heen. Verkopers bieden hier oud gemaakte VOC munten aan, een dagje in het zand begraven en ze lijken al oud.. dus niet doen! Een bezoek aan de oud Nederlands hervormde kerk in het fort laat zien welke landgenoten hier leefden. Via het Tsunami foto museum rijden we naar Mount Lavinia. In de namiddag kom je aan in je hotel waar je de komende dagen kunt nagenieten van je rondreis.

Boeddhisme in Sri Lanka

Dag 13 Mount Lavinia

Ontspannen in je hotel in Mount Lavinia.

Dag 14 Mount Lavinia

Nederlandse geschiedenis in voormalig Ceylon

Je brengt een bezoek aan het dichtbij gelegen Colombo, de hoofdstad. In Colombo heb je het Nederlandse museum met overblijfselen uit de VOC tijd. Mount Lavinia zelf heeft de levendigheid van de stad en de rust van de aangrenzende oceaan. Het Mt. Lavinia hotel is een oude villa van een Engelse gouverneur. Het ligt op een rots in de zee. Het uitzicht vanaf het terras op de skyline van de hoofdstad is 's avonds prachtig. Diner op het terras is dan ook een begrip in Sri Lanka. Ook heeft het hotel aan de andere zijde een fijn privé strand waar het goed toeven is. Daar ligt ook een goed visrestaurant op het strand met dagelijks verse aanvoer!

Dag 15 Mount Lavinia - Luchthaven - Dubai

Je chauffeur haalt je weer op bij het hotel en brengt je tijdig naar de luchthaven voor je vlucht naar Dubai. In Dubai boeken wij alleen het hotel voor je. We zorgen altijd dat het een hotel is dat centraal is gelegen. Transfers regel je in Dubai eenvoudig zelf. De monorail brengt je naar het centrum en ook vervoer met taxi's is goed geregeld. Dubai is erg toegankelijk en de maaltijden regel je zelf in het hotel of één van de vele restaurants.

Dag 16 en 17 Dubai

Met de taxiboot in Dubai
Met de taxiboot in Dubai

In Dubai is veel te zien. Zo kun je er skipistes en zee aquaria aantreffen in de enorme winkelcentra. Die zijn sowieso handig omdat je er heerlijke airco hebt. Aan 'the Kreek' liggen de oude Souks (markten) hier zie je nog dat Dubai een Arabisch land is. Een tochtje op de Kreek met één van de vele bootjes of gewoon de pond is erg leuk. je regelt eenvoudig via het hotel een uitstap naar de woestijn. Daar worden dagelijks 4 wheel drive safari's gehouden en kun je duin skiën. Ook kun je één van de kunstmatig aangelegde eilanden voor de kust bezoeken.

Dag 18 Dubai - Luchthaven

Vandaag neem je het vliegtuig terug naar huis.