Sri Lanka on a budget met surfersparadijs Arugam Bay

De Sri Lanka rondreis voor echte surf liefhebbers. Je verblijft enkele dagen in Arugam Bay en in Unawatuna waar je kan surfen. Surf Point aan de zuidkust van de baai in Arugam Bay is de beste surfplek van Sri Lanka. De golven hier zijn een uitdaging voor de enigszins geoefende surfer. Daarnaast bezoek je enkele highlights zoals de oude koningsstad Polonnaruwa, Horton Plains en het Nederlands sterfort in Galle.

- Vaste prijs in de zomermaanden
- Je verblijft in leuke budgethotels
- Drie dagen strand in surfersparadijs Arugam Bay
- Je gaat dineren bij een Sri Lankaans gezin

De route van de Sri Lanka surf rondreis<br>
De route van de Sri Lanka surf rondreis

Dag 1 Je Sri Lanka surfreis is begonnen

Vandaag begint je rondreis naar Sri Lanka. Je reis begint in Amsterdam, Brussel of als je daar dichterbij woont in Dusseldorf.

Dag 2 Aankomst Sri Lanka en transfer naar Negombo

Op de luchthaven staat je chauffeur al op je te wachten. Je kunt hem niet missen. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer een half uur rij je met hem naar het eerste hotel. Je verblijft deze eerste nacht in Negombo.

Het hotel heeft een fijn zwembad en ligt op zo'n tien minuten lopen van de zee. 's Morgens is de zee bezaaid met vissersbootjes. Vaak ligt er ook wel één op het strand en kun je er een mooie foto van maken.

Een vissersboot uit Negombo
Een vissersboot uit Negombo

Dag 3 Verken Negombo op de fiets vervolgens rijden we naar Sigiriya

Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids
Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids

Op de fiets verken je Negombo samen met een lokale gids. Het is een leuke manier om kennis te maken met Negombo. Je bezoekt een tempel, de gevangenis, het nederlandse fort, de markt, de visafslag en gaat vaak ook nog lokaal een snack eten. Vervolgens rijden we landinwaarts met als eindbestemming Dambulla. Dambulla ligt centraal in de culturele driehoek. Ideaal om Sigiriya en Polonnaruwa vanuit te bezoeken.

Dag 4 Beklim de rots Pidurangala en bezoek de oude koningsstad Polonnaruwa met de tuk tuk

Je beklimt in de ochtend de minder bekende rots Pidurangala. Het is een flinke klim naar boven die wordt beloond met een prachtig uitzicht op de leeuwenrots. Beklim je toch liever de leeuwenrots? We kunnen dit altijd voor je toevoegen aan het programma!

We vervolgen je Sri Lanka rondreis met een bezoek aan Polonnaruwa. Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. De sites in de oude stad bezoek je op de fiets! In de oude stad liggen verspreid de bibliotheek, het koninklijk paleis en de rechtbank. Daaromheen lagen de kloosters en werd handel gedreven. Tussen de verschillende sites zul je zeker gezelschap krijgen van de apen die hier leven. Pas je op? Ze kunnen soms wat brutaal zijn.

Het uitzizicht vanaf Pidurangala <br>
Het uitzizicht vanaf Pidurangala

Dag 5 Via markt in Dambulla rijden we naar Kandy

Het mooie stadsmeer van Kandy met de tempel van de Tand
Het mooie stadsmeer van Kandy met de tempel van de Tand

In Dambulla ligt de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka. Wil je kruiden kopen? Doe dat dan hier op de markt. Je bezoekt de rotstempel in Dambulla en hier vind je een enorme hoeveelheid Boeddhabeelden en imposante rotsschilderingen in de verschillende grotten. Het is een echte tempel en een heilige plek, hier trek je de schoenen uit en zorg je dat knieën en schouders bedekt zijn. Hierna rijden we naar Kandy waar je in de avond de Tempel van de Tand bezoekt. Deze tempel is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. Onder een gouden piramide wordt een tand van Boeddha bewaard.Je verblijft vannacht in een leuke homestay met uitzicht op de rivier

Dag 6 Via een theefabriek naar Nuwara Eliya

Je reist vandaag naar het koloniale Nuwara Eliya. Onderweg stoppen we bij een theefabriek waar je verschillende soorten thee kunt proeven en waar het proces van thee maken aan je wordt uitgelegd.Nuwara Eliya ligt te midden van theeplantages op 1889 meter hoogte. Neem je een trui mee? Het kan hier namelijk fris zijn. In de middag heb je nog tijd op de stad te verkennen. Er zijn diverse plekken in de stad die aan de Engelse stichters doet denken. Zo is er een Engels postkantoor, een renbaan, het victoria park en een stadsmeer

Het postkantoor in Nuwara Eliya<br>
Het postkantoor in Nuwara Eliya

Dag 7 Met de trein naar Ella

De treinreis van Nuwara Eliya naar Ella <br>
De treinreis van Nuwara Eliya naar Ella

De treinreis van Nuwara Eliya naar Ella wordt door veel gasten als het hoogtepunt van hun reis gezien. Je reist per trein door theeplantages, over oude houten bruggen en door spoorwegtunneltjes door de bergen. Je komt op een kleine stations hoog in de bergen en hebt prachtige vergezichten. Wij reizen zelf het liefste in de 3e of 2e klasse. Het contact met de lokale bevolking is open en leuk. Vaak wordt muziek gemaakt of wordt eten met elkaar gedeeld. Je verblijft in Ella in een leuke homestay midden in de natuur.

Dag 8 Dag ter vrije besteding in Ella

Vandaag aan jou de keuze. Relaxen met een boek of ga je de omgeving verkennen. Het is hier weelderig groen met afwisselend bergen en theeplantages. Bezoek Ella Rock, Ravanna Caves of wandel naar Little Adam’s Peak. Ook de wandeling waarbij je over een spoorwegbrug loopt is erg mooi om te maken. In Ella zelf heb je veel kleine restaurantjes, het is hier ingesteld op de backpacker.

Dag 9 Transfer naar het relaxte Arugam Bay

De halfronde baai van Arugam is in het seizoen van april tot oktober populair onder de surfers. Arugam Bay is een van de beste plekken ter wereld voor surfen. Dit is een prima badplaats te vertoeven met meestal kleinschalige en goedkopere accommodatie opties. Ook voor wie niet van surfen houdt, heeft Arugam Bay genoeg in petto. De mooie zandstranden, lagunes en andere natuurgebieden nodigen uit tot wandelingen, boottochten en het observeren van dieren. Surf Point aan de zuidkust van de baai is de beste surfplek van Sri Lanka. De golven hier zijn een uitdaging voor de enigszins geoefende surfer.

Dag 10 en 11 Verblijf in Arugam Bay aan de oostkust

Twee ontspannen dagen aan het strand in Arugam Bay. Een dag je surf kwaliteiten bijspijkeren? Optioneel kun je er voor € 22,50 per persoon per uur een surfles bij boeken!


Arugam Bay is een van de beste plekken ter wereld voor surfen
Arugam Bay is een van de beste plekken ter wereld voor surfen

Dag 12 We rijden richting de zuidkust naar Udawalawe, je gaat hier op jeepsafari in het national park

We verlaten de oostkust en in de loop van de dag kom je aan in Udawalawe. Hier ga je in de namiddag in een jeep het park in en zul je zeker olifanten treffen. Het park staat er bekend om. De olifanten in Sri Lanka zijn Indische olifanten, ze zijn kleiner dan de olifanten in Afrika maar niet minder imposant. Je hotel heeft een zwembad gelegen in de tuin van het hotel.

Dag 13 Je bezoekt het Nederlands sterfort in Galle en dineert bij een gezin in Hikkaduwa

We rijden langs de zuidkust naar Galle. Hier bezoek je het oude Nederlandse sterfort. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. In de kerk wandel je letterlijk over de Nederlandse geschiedenis. Via straten met oud Hollandse namen loop je naar de vestingwal waar je uitzicht hebt over de oceaan. Het diner is vandaag inbegrepen en we rijden in de avond naar Hikkaduwa waar je bij een gezin dineert. Je verblijft in een leuk guesthouse in het Galle fort

Galle fort<br>
Galle fort

Dag 14 Transfer naar Colombo waar je de laatste nacht verblijft

Via de westkust rijden we vandaag naar de hoofdstad van Sri Lanka. Je verblijft de laatste nacht in Sri Lanka in Colombo.Colombo is een echte hoofdstad. Druk, rumoerig en met veel verkeer. Het heeft een mooi oud parlementsgebouw direct aan zee waar de grandeur van oude koloniale tijden nog goed zichtbaar is. Colombo heeft een interessant geschiedkundig museum en een museum dat de Nederlandse koloniale tijd belicht. Galle Face Green is een mooie strook groen direct aan zee waar op zondag druk geflaneerd en geflirt wordt. De wijk Pettah is een oude markt wijk waar een mooi moskee staat. In Cinnamon Garden vindt u de mooie huizen en parken. Ook een bezoek aan de oude Nederlandsch Hervormde Wolfensbergkerk is een bezoek waard.

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht

We rijden je vandaag terug naar de luchthaven voor de terugvlucht