Voordelig op rondreis in Sri Lanka

Ben je op zoek naar een voordelige rondreis in Sri Lanka? Dan is dit de reis voor jou! De reis begint in Negombo waar je rustig kunt wennen aan alle indrukken. De culturele highlights van Sri Lanka, de indrukwekkende theevelden en de tropische stranden staan ook op het programma. Daarnaast ga je 2 keer op safari en maak je prachtige wandelingen in de natuur. Je verblijft in leuke budget en middenklasse hotels.

Tijdens de safari ga je olifanten spotten! <br>
Tijdens de safari ga je olifanten spotten!

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

De vakantie begint met de heen vlucht naar Sri Lanka. Je kunt elke dag van de week vertrekken en vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Vliegen vanaf Düsseldorf is vaak voordeliger dan vanaf Amsterdam of Brussel. Laat je het ons weten waar je voorkeur naar toe gaat?

Dag 2 Aankomst op Sri Lanka

Hartelijk welkom op Sri Lanka! Bij aankomst op Sri Lanka kun je het visum aanvragen of je kunt het online van te voren aanvragen. Zodra je de douane bent gepasseerd en de bagage hebt opgehaald zie je de chauffeur wachten. Hij heeft een bordje met je naam bij zich. Zo weet je wie je chauffeur is en kun je hem makkelijk vinden. Het is een korte transfer van ongeveer 20 minuten naar het vissersdorpje Negombo waar je de eerste nacht verblijft. Indien er genoeg tijd is kun je in de middag met de chauffeur Negombo verder verkennen. Je hebt hier Nederlandse kanalen, prachtige kerken en de vismarkt die je kunt bezoeken.

Dag 3 Vertrek naar Habarana

Boeddha beelden in de rotstempel<br>
Boeddha beelden in de rotstempel

De rondreis in Sri Lanka gaat nu echt beginnen! Je reis het binnenland in naar Habarana. Dit ligt in het culturele hart van het land. Onderweg stoppen we bij de rotstempel van Dambulla. Het is een kleine klim naar boven en bij de tempel heb je een indrukwekkend uitzicht. Bij de rotstempel zie je prachtige schilderingen en enorme Boeddha beelden. Hierna reis je naar het eco hotel in Habarana. Het hotel heeft een fijn zwembad en de kamers zijn sfeervol ingericht.

Dag 4 Beklimmen van Pidurangala

Je reist naar Sigiriya waar je de berg Pidurangala beklimt. Naast Pidurangala ligt de bekende leeuwenrots Sigiriya die je ook kunt beklimmen. Wij kiezen voor Pidurangala omdat je vanaf hier een spectaculair uitzicht hebt op de bekende leeuwenrots! Het is een flinke klim naar boven maar het uitzicht maakt alles goed. De rest van de dag kun je uitrusten bij het hotel of zelf de omgeving verder gaan verkennen.

Dag 5 Op safari in het Wasgamuwa national park en transfer naar Mahiyangana

Onderweg zul je veel kleurrijke marktkraampjes tegen komen <br>
Onderweg zul je veel kleurrijke marktkraampjes tegen komen

Via het Wasgamuwa national park reis je vandaag naar het minder bekende Mahiyangana. Je gaat in het Wasgamuwa national park met een ervaren ranger op safari en hier kun je wilde dieren spotten zoals olifanten, beren en buffels. De safari duurt ongeveer 3 uur en je zult in de namiddag in Mahiyangana aankomen. Mahiyangana ligt niet op de bekende reisroute in Sri Lanka en je zult hier een stukje minder toeristen tegenkomen dan in andere delen van het land. De ideale plek om authentiek Sri Lanka te ontdekken!

Dag 6 Wandeling in de jungle

Je maakt een mooie wandeltocht door de jungle naar de waterval Rathna Ella. Je wandelt met een gids die je meer verteld over de flora en fauna. In het dorpje kun je de lokale bevolking ontmoeten en krijg je een goede indruk van het dagelijks leven in een plattelandsdorp. Het is wandeling van ongeveer 2 uur. De rest van de dag kun je zelf verder invullen. Het hotel heeft een fijn zwembad met uitzicht op het meer

Dag 7 Transfer naar Kandy

De oudste bewoners van Sri Lanka laten je graag hun huis zien<br>
De oudste bewoners van Sri Lanka laten je graag hun huis zien

Via een dorpje van de Vedda bevolking reis je naar Kandy. De Vedda’s zijn de oudste bewoners van Sri Lanka en op het eiland leven er nog enkele duizenden. De Vedda bevolking probeert hun oorspronkelijke leefwijze in stand te houden. De route naar Kandy gaat door het Knuckles gebergte en het is een spectaculaire route met prachtige vergezichten. Je verblijft buiten de stad in een ecolodge midden in de jungle.

Dag 8 Sightseeing in Kandy

Het is ongeveer drie kwartier rijden naar Kandy vanaf de ecolodge. Met de chauffeur ga je vandaag de stad verkennen. Het centrum heeft veel kleine straatjes en leuke winkeltjes. Een bezoek aan de markt is ook zeker aan te raden. Hier kun je redelijk goedkoop souvenirtjes kopen. Vergeet je niet af te dingen? Tegen de avond bezoek je de ceremonie in de Tempel van de Tand. Dit is de belangrijkste tempel van het land! Wist je trouwens dat een Sri Lankaan tijdens een bezoek aan een belangrijke dienst of tempel vaak in het wit gekleed gaat? Rondom de tempel zul je het zien.

De tempel van de tand<br>
De tempel van de tand

Dag 9 Met de trein naar Hatton

Met de trein door Sri Lanka<br>
Met de trein door Sri Lanka

Je verlaat Kandy per trein. Reis je niet met gereserveerde plekken is het raadzaam om snel een plek te bemachtigen. Met name in het weekend kan het druk zijn. De rit gaat eerst langs de vele voorstadjes van Kandy maar dan vervolgens de bergen in. Op enig moment zul je zien dat je alleen nog maar theeplantages om je heen ziet. De dames die de thee plukken staan soms letterlijk op het spoor. Vanuit de trein heb je mooi uitzicht op de plantages en enkele mooie watervallen die we passeren. Op het station Hatton staat je chauffeur op je te wachten. Samen rijden jullie naar je hotel

Dag 10 Transfer naar Bandarawela en wandeling in het theegebied

Je reist vandaag door prachtig theegebied naar Bandarawela. Onderweg is er nog genoeg tijd om te stoppen voor foto’s of een korte wandeling. Na het inchecken in het hotel ga je een wandeltocht maken van ongeveer 3 uur. Je wandelt door het dorpje en de gids verteld je over het dorpsleven. De lokale lunch is vandaag inbegrepen.

Dag 11 Op safari in het Udawalawe national park

Je reist het berggebied uit naar het Udawalawe national park. Hier maak je een avontuurlijke jeepsafari. In het park leven veel olifanten en je hebt de kans om grote kuddes tegen te komen. Ook bezoek je vandaag het Elephant Transit Center. Hier worden weesolifanten opgevangen totdat ze volwassen zijn. Je verblijft vannacht in een leuk tentenkamp.

Olifanten spotten in Udawalawe<br>
Olifanten spotten in Udawalawe
Het Nederlandse fort in Galle<br>
Het Nederlandse fort in Galle

Dag 12 Via het Nederlandse fort naar Kalutara

De chauffeur brengt je naar het zuiden van Sri Lanka waar je het oud Nederlandse sterfort in Galle bezoekt. In Galle laten straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje oude VOC-tijden herleven. In de kerk loop je letterlijk over het Nederlands verleden. Na het bezoek aan het fort ga je naar Kalutara waar je de reis afsluit met 2 nachten strand.

Dag 13 Strandverblijf

Ontspannen dag aan het strand

Dag 14 Terugvlucht

De reis is helaas voorbij! De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.