Sri Lanka rondreis aanbieding

Ben je op zoek naar een voordelige rondreis in Sri Lanka? Dan is dit de reis voor jou! Je verblijft in luxe hotels op basis van vol pension (Ontbijt, lunch en diner). Ook alle entreegelden voor de genoemde excursies en jeepsafari zijn inbegrepen. Je hebt voor eten en genoemde entrees geen kosten meer in Sri Lanka!

- Verblijf in luxe hotels
- Verblijf op basis van vol pension
- Inclusief entreegelden
- Voordelig en luxe alle highlights zien!
- Reisperiode van 11 januari t/m 31 maart 2020

De route van je rondreis<br>
De route van je rondreis

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Je rondreis begint met de heen vlucht naar Sri Lanka. Je kunt elke dag van de week vertrekken en vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Vliegen vanaf Düsseldorf is vaak voordeliger dan vanaf Amsterdam of Brussel. Laat je het ons weten wat je voorkeur heeft?

Dag 2 Aankomst op Sri Lanka

Hartelijk welkom op Sri Lanka! Zodra je de douane bent gepasseerd en de bagage hebt opgehaald zie je de chauffeur wachten met een bordje met je naam erop. Zo weet je wie je chauffeur is en kun je hem makkelijk vinden. Samen met hem rij je als eerste tijdens deze Sri Lanka aanbieding het groene binnenland in naar Sigiriya. Je verblijft hier in een luxe hotel met zicht op de leeuwenrots Sigiriya, die ga je de dag erna beklimmen. Tip! Bij een aankomst in Sri Lanka vroeg op de dag, profiteer je in de middag nog van het zwembad.

Dag 3 Bezoek aan Sigiriya en Ayuverdische massage

Sigiriya leeuwenrots zie je liggen vanuit het zwembad van je hotel<br>
Sigiriya leeuwenrots zie je liggen vanuit het zwembad van je hotel

Op korte afstand van het hotel ligt de Sigiriya leeuwenrots. Je bezoekt de tuinen eromheen en beklimt de rots over de eeuwenoude trappen. Bovenop lag het kasteel van koning Kassapa. Je hebt een prachtig uitzicht. Na de vlucht en de klim van vanochtend kunnen je spieren best wel wat ontspanning gebruiken. In de middag krijg je van ons een gratis massage!


Dag 4 Safari in het Mineriya national park

Vandaag ontspan je heerlijk in het hotel. Je hebt alle tijd om de dag in te rollen en te genieten van het zwembad. Je kunt ook de omgeving gaan verkennen. Het hotel heeft fietsen. In de namiddag neemt de chauffeur je mee naar het wildpark en ga je met een jeep het park in. Vaak zien gasten van ons hier flinke kuddes olifanten.

In het wildpark kun je dicht in de buurt van de olifanten komen<br>
In het wildpark kun je dicht in de buurt van de olifanten komen

Dag 5 Je bezoekt de rotstempel Dambulla en overnacht avontuurlijk

De bijzondere Dambulla rotstempel<br>
De bijzondere Dambulla rotstempel

Op een half uur rijden van het hotel ligt de Dambulla rotstempel. In de diverse grotten tref je een indrukwekkende hoeveelheid beelden en fresco's aan. Je chauffeur kan je er vast over vertellen of je huurt voor een paar euro een lokale gids in. Hierna rijden we het Knuckles gebergte in. Je slaapt in een luxe campside midden in de natuur. Ohh ja.. we laten je vandaag ook nog op een bijzondere manier kennismaken met diverse specerijen, je mag gaan blind proeven.

Dag 6 Wandeling met gids in de Knuckles

Je maakt een mooie wandeltocht door het Knuckles gebergte. Je luxe tentenkamp staat midden in de natuur en er zijn diverse trekkings die je met een gids van het kamp kunt gaan maken. Het is een bijzondere omgeving met bergen, wilde natuur en enkele vlaktes. Ook hier en daar al de eerste theeplantages op de hellingen. In de middag kom je weer terug bij je tent en geniet je van een Sri Lankaanse lunch en later op de dag het diner. Tussendoor? Kies maar uit..maak zelf nog een wandeling of geniet van de stilte en een boek.

Dag 7 Transfer naar de theeplantages

Je mag morgen zelf ervaren hoe het is om thee te plukken<br>
Je mag morgen zelf ervaren hoe het is om thee te plukken

We verlaten de Knuckles en rijden hoger de bergen in waar de uitgestrekte theeplantages liggen. Je verblijft wel heel bijzonder in een tot luxe hotel omgebouwde theefabriek. In het restaurant staan ook nog de oude machines en vanuit je raam kijk je op de plantages uit. Trouwens niet alleen vanuit je raam, ook vanuit het zwembad geniet je van het prachtige uitzicht. Je verkent in de middag makkelijk zelf de omgeving van deze bijzondere plek of geniet van het zwembad.

Dag 8 Je gaat vandaag zelf thee plukken en een demo Sri Lankan koken.

Je krijgt vandaag les in 'thee maken' en het leukste is dat je het hele proces tot aan het verpakken zelf mag beleven. Je plukt, droogt, verpulvert en verpakt je eigen thee en neemt deze keurig verpakt mee om je vrienden thuis te trakteren op jouw eigen kopje thee. Ook staat er vandaag in het hotel een kookdemonstratie gepland. Het is leuk om te zien hoe wat er allemaal komt kijken bij de bereiding in een Sri Lankaanse keuken van één van de vele curries. Uiteraard gaat er geproefd worden.

Zover het oog kan zien, theepplantages<br>
Zover het oog kan zien, theepplantages

Dag 9 Transfer naar Kandy waar je de tempel bezoekt

De Tempel van de Tand in Kandy<br>
De Tempel van de Tand in Kandy

In Kandy ligt de belangrijkste tempel van Sri Lanka. Je bezoekt deze tijdens de avondceremonie. In de tempel odt een tand van Boeddha bewaard onder een gouden piramide. De tempel ligt precies tegenover het hotel dat aan de andere kant van het stadsmeer ligt. Ook het levendige centrum ligt op loopafstand van het hotel. Je verkent het centrum van Kandy eenvoudig te voet.

Dag 10 Met de trein naar Colombo, sightseeing en transfer naar het zuiden

De chauffeur brengt je naar de vroege ochtendtrein naar Colombo. Je rijdt langs kleine stations eerst door de bergen en later de kustvlakte en Colombo in. Daar ontmoet je de chauffeur weer en hij laat je de highlights van Colombo zien. We rijden daarna naar het zuiden waar je na een bezoek aan het VOC sterfort van Galle aankomt in je strandhotel in Welligama

Straatbeeld in het VOC fort van Galle<br>
Straatbeeld in het VOC fort van Galle

Dag 11 Relaxdag aan de zuidkust

Ontspannen dag aan de zuidkust. Geniet van de tropische stranden en de zee. Vanuit het naast Welligama gelegen Mirissa is het mogelijk om walvisexcursies te ondernemen. Je kunt dit optioneel met je chauffeur organiseren.

Dag 12 Terugvlucht

De reis is helaas voorbij! De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.