September 2019 - Luxe Sri Lanka groepsreis

Met deze luxe groepsreis verken je Sri Lanka in een kleine groep en met Nederlandstalige reisbegeleiding. Je vertrekt op 7 september en de terugvlucht is op 24 september. Je verblijft tijdens deze reis in het moderne Colombo, gaat op safari in het Udawalawe National park en verkent het platteland in Sri Lanka tijdens een bijzondere excursie. De culturele highlights en een aantal nachten aan de tropische oostkust ontbreken ook niet. Alle excursies zijn inbegrepen in de reissom en je verblijft op basis van half pension.

- Verblijf op basis van half pension in luxe hotels
- Vaste websiteprijs
- Strandverblijf in het populaire Nilaveli aan de oostkust
- Entreegelden zijn inbegrepen
- Vlucht vanaf Amsterdam of Dusseldorf inclusief
- Nederlandstalige reisbegeleiding


De route van de luxe groepsreis in september!<br>
De route van de luxe groepsreis in september!

Dag 1 - Vertrek naar Sri Lanka

Je vertrekt vanaf Amsterdam of Dusseldorf naar Colombo. We kiezen voor een comfortabele vlucht met een zo kort mogelijke tussenstop. Je komt de volgende dag aan in Sri Lanka.

Dag 2 - Aankomst op de luchthaven en transfer naar Colombo

Op de luchthaven in Colombo word je hartelijk verwelkomd door de Nederlandse reisbegeleiding en samen reizen jullie naar het eerste hotel in Colombo. De rest van de dag heb je vrij om te relaxen of om alvast de hoofdstad van Sri Lanka te verkennen. Je verblijft in Colombo in een luxe hotel dat centraal is gelegen in de stad.

Hartelijk welkom in kleurrijk Sri Lanka
Hartelijk welkom in kleurrijk Sri Lanka

Dag 3 - Citytour Colombo en transfer naar Unawatuna

Je bezoekt het moderne Colombo<br>
Je bezoekt het moderne Colombo

Colombo is een echte hoofdstad. Druk, rumoerig en met veel verkeer. Het heeft een oud parlementsgebouw direct aan zee waar de grandeur van oude koloniale tijden nog goed zichtbaar zijn. Galle Face Green is een strook groen direct aan zee waar het op zondag levendig is. De wijk Pettah is een oude marktwijk waar een mooie moskee staat. In Cinnamon Garden vind je mooie huizen en parken. We rijden na de stadstour verder naar het zuiden van Sri Lanka en je verblijft dichtbij Galle in de badplaats Unawatuna. Het luxe hotel ligt direct aan het strand.

Dag 4 - Je verkent vandaag het Nederlandse fort in Galle

Na het ontbijt rijden we naar het sterfort in Galle. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlandsch Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. Via straten met Oudhollandse namen loop je naar de wal waar je uitzicht hebt op de Indische oceaan. De rest van de dag kun je zelf invullen. Lekker relaxen bij het strand of shoppen in de vele boetiek winkels in het fort.

De vuurtoren in het Nederlandse fort in Galle<br>
De vuurtoren in het Nederlandse fort in Galle

Dag 5 - Avontuurlijke jeepsafari in het Udawalawe national park

Op safari in het Udawalawe national park<br>
Op safari in het Udawalawe national park

We rijden het binnenland in naar het Udawalawe national park. Met een ervaren ranger ga je het Udawalawe national park in. In dit park durven wij je bijna olifanten garantie te geven. Er leven namelijk veel olifanten in dit gebied en de kans dat je ze tegenkomt is groot. Het park ligt bij een groot meer en doordat je ver kunt kijken zie je ze vaak al van ver.

Dag 6 - Via het mystieke Buduruwagala naar het koloniale Nuwara Eliya

Je reist de bergen in naar het koloniale Nuwara Eliya. Het is een mooie route door het berggebied. Het is een mooie route door het berggebied en bij Ella heb je diverse rustpunten met een spectaculair uitzicht op het laagland. We stoppen onderweg bij Budurawagala. Budurawagala is een plek in de jungle waar zeven enorme beelden in de rotsen zijn uitgehakt. De beelden stammen uit de 9e en/of 10e eeuw en waren eens zeer kleurrijk. De weg naar erheen voert je door kleine dorpjes en rijstvelden.

Het postkantoor in Nuwara Eliya <br>
Het postkantoor in Nuwara Eliya

Dag 7 - Wandeltocht op de hoogvlakte Horton Plains

Vroeg op vandaag! Je maakt een mooie wandeling op de hoogvlakte Horton Plains. Tijdens de wandeling kom je langs het uitzichtpunt World’s End en de waterval Bakers Falls. Rond het middaguur ben je weer in het Engelse Nuwara Eliya en heb je genoeg tijd om het centrum te verkennen. Er zijn diverse plekken in de stad die aan de Engelse stichters doet denken. Zo is er een Engels postkantoor, een renbaan, het Victoria park en een stadsmeer. Neem je een trui mee? Hier kan het fris zijn!

Theevelden rondom Nuwara Eliya <br>
Theevelden rondom Nuwara Eliya

Dag 8 - Met de trein door het theegebied naar Kandy. Je bezoekt de Tempel van de Tand

Je bezoekt in Kandy de Tempel van de Tand<br>
Je bezoekt in Kandy de Tempel van de Tand

De treinreis wordt door veel van onze gasten als een hoogtepunt van hun reis gezien. Met de trein ga je vandaag van het bergstation Nanu Oya naar de grote stad Kandy. Op enig moment zul je zien dat je alleen nog maar theeplantages om je heen ziet. De dames die thee plukken staan soms letterlijk op het spoort. Je hebt een mooi uitzicht op de plantages en we passeren enkele watervallen. De treinreis naar Kandy duurt ongeveer 3 uur. De chauffeur haalt je bij het treinstation op en brengt je naar het hotel. In de avond bezoek je de Tempel van de Tand tijdens de avondceremonie. Onder een gouden piramide in de tempel wordt een tand van Boeddha bewaard. De dagelijkse ceremonie is een spektakel op te zien.

Dag 9 - Je verkent vandaag het platteland bij Mawanella

Je gaat kennismaken met het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de bevolking. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpstempel is ook een mogelijkheid. De traditionele lunch is vandaag inbegrepen. Vaak is deze langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Je verkent vandaag het platteland <br>
Je verkent vandaag het platteland

Dag 10 - Vrije dag in Kandy

Je kunt makkelijk uren rondlopen in de botanische tuin in Kandy<br>
Je kunt makkelijk uren rondlopen in de botanische tuin in Kandy

Er is genoeg te zien in Kandy! Een bezoek aan de overdekte markt is aan te raden. Hier kun je redelijk goedkoop souvenirtjes kopen. Vergeet je niet af te dingen? Met de tuk tuk ben je ook snel bij de botanische tuin waar je makkelijk uren kunt rondlopen. Lekker relaxen bij het zwembad van het hotel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Dag 11 - Via de Dambulla rotstempel rijden we naar Sigiriya

We rijden in ongeveer 3,5 uur naar de rotstempel in Dambulla. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen en honderden Boeddha beelden aan. Het is korte klim naar de tempel die wordt beloond met een prachtig uitzicht. Hierna rijden we een stukje verder naar het hotel dat is gelegen in Sigiriya. Het hotel heeft een van de indrukwekkendste entrees van Sri Lanka. Je hebt hier namelijk een prachtig uitzicht op de bekende leeuwenrots.

Onderweg naar Sigiriya stoppen we bij de rotstempel in Dambulla<br>
Onderweg naar Sigiriya stoppen we bij de rotstempel in Dambulla

Dag 12 - Je verkent de oude koningsstad Polonnaruwa en maakt een safari in het Minneriya national park

Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. Het staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Je bezoekt hier de overblijfselen van het koninklijk paleis. Een bijzondere maansteen tref je bij de ingang van de tempel met allemaal Boeddha beelden. Hier tref je ook enorme in de rots uitgehakte beelden van Boeddha aan. Je bezoekt ook het museum dat een goed beeld geeft over het koninkrijk en de gedane vondsten. Na de lunch maak je een spannende jeepsafari in het Minneriya national park. In de zomermaanden heb je hier veel kans om kuddes olifanten aan te treffen. De dieren trekken dan door het park op zoek naar water.

Dag 13 Je beklimt de leeuwenrots en transfer naar Nilaveli

De Sigiriya leeuwenrots is een rotsfort uit de 5e eeuw en staat op de UNESCo werelderfgoed lijst. De beklimming naar de top van de rots wordt beloond door een prachtig weids uitzicht op de omgeving. Tijdens de beklimming kom je langs een grot met fresco’s uit de 5e eeuw en bovenop de rots liggen restanten van het kasteel van koning Kassapa. Na de beklimming rijden we verder naar de oostkust waar je een paar dagen in een luxe hotel aan het strand verblijft.

Dag 14 en 15 - Ontspannen dag aan het strand

In onze zomer is een verblijf in Nilaveli aan de ooskust ideaal. De zee is rustig zodat je het water in kunt en er is weinig wind. Een prima plek om een paar dagen te relaxen. Bij Pigeon Island kun je snorkelen en duiken. Je kunt er ook voor kiezen om een walvissen en dolfijnen spotten excursie te boeken.

Tropisch strand in Nilaveli<br>
Tropisch strand in Nilaveli

Dag 16 Transfer naar Anuradhapura waar je de oude stad verkent met de tuk tuk

Bodhi boom in Anuradhapura<br>
Bodhi boom in Anuradhapura

We vervolgen de rondreis met een bezoek aan de oude koningsstad Anuradhapura. Je bezoekt de oude koningsstad Anuradhapura met de tuk tuk. Tijdens de sightseeing tour bezoek je de oude stad, enkele tempels en stupa’s. Naast tempels waar nog veel mensen komen mediteren en bidden zijn er in de oude stad veel overblijfselen van het oude koninkrijk. Vaak is er in een van de tempels een dienst gaande. Je bezoekt zeker de bodhi boom die gepland is met een loot van de boom waar onder Boeddha verlichting vond.

Dag 17 - Transfer naar Negombo

De laatste volle dag in Sri Lanka is aangebroken. We rijden naar de badplaats Negombo dichtbij de luchthaven ligt. In de buurt van het hotel liggen leuke winkeltjes en restaurants.

Dag 18 - Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Helaas de Sri Lanka rondreis zit er weer op. De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam of Dusseldorf.

Minimum aantal deelnemers 6 - maximum aantal deelnemers 16

De genoemde prijs* is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 650,00 berekend. In Sri Lanka is het gebruikelijk om een fooi te geven en het maakt onderdeel uit van het inkomen van de mensen die met toeristen werken. Wij vragen je op de eerste dag een bijdrage te doen in de fooien pot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens, eventuele gidsen en rangers voldoen.

* Op basis van de meest voordelige vluchtklasse, indien deze niet meer beschikbaar is geven wij aan wat de meerkosten voor de daar op volgende vluchtklasse is.