Maart 2019 - Groepsreis Sri Lanka highlights in luxe

Door Sri Lanka reizen in een kleine groep en verblijven in luxe hotels kan bij Singha reizen. Je reist van 16 maart 2019 tot 30 maart 2019. Alle excursies zijn inbegrepen in de reissom en je verblijft op basis van half pension. Zo ga je onbezorgd op reis! Tijdens deze 15-daagse groepsreis bezoek je de bekendste culturele highlights, maak je een avontuurlijke fietstocht en ga je op safari in
het Yala national park. Je verblijft 2 nachten aan het tropische strand in Mirissa.

- Je reist in een kleine groep van maximaal 16 deelnemers
- Vaste prijs op de website
- Nederlandstalige reisbegeleiding
- Je vlucht vanaf Amsterdam of Dusseldorf is inbegrepen
- Luxe hotels op basis van half pension
- Entreegelden zijn inbegrepen

De route van de luxe groepsreis<br>
De route van de luxe groepsreis

Dag 1 - Heenvlucht

Je vertrekt vanaf Amsterdam of Dusseldorf naar Colombo. We kiezen een comfortabele vlucht met een zo kort mogelijke tussenstop voor je. Je komt de volgende dag aan in Sri Lanka.

Dag 2 - Hartelijk welkom op luchthaven en transfer naar Negombo

Op de luchthaven in Colombo word je hartelijk verwelkomd door de Nederlandse reisbegeleiding en samen reizen jullie naar het eerste hotel in Negombo. De rest van de dag heb je vrij om te relaxen of om alvast Negombo te verkennen. Je verblijft in Negombo in een luxe hotel aan het strand.

Sri Lanka rondreis - Negombo

Dag 3 - Je verkent Negombo op de fiets en transfer naar Anuradhapura

Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids
Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids

Na het ontbijt ga met een lokale gids en de Nederlandse reisbegeleiding Negombo verkennen op de fiets. Je bezoekt op de fiets het Nederlandse fort, de Nederlandse kanalen, de vismarkt en het centrum van Negombo. Hierna rijden we met de bus het binnenland in naar de oude koningsstad Anuradhapura. De reis duurt ongeveer 3,5 uur en je komt in de namiddag aan bij het hotel

Dag 4 - Met de tuk tuk bezoek je Anuradhapura en Mihinthale. Lokale lunch inbegrepen

Je bezoekt de oude koningsstad Anuradhapura met de tuk tuk. Je maakt een sightseeing tour door de oude stad en bezoekt enkele tempels en stupa’s. Naast tempels waar nog veel mensen komen mediteren en bidden zijn er in de oude stad veel overblijfselen van het oude koninkrijk.. Vaak is er in een van de tempels een dienst gaande. Je bezoekt zeker de bodhi boom die gepland is met een loot van de boom waar onder Boeddha verlichting vond. Hierna rijden we in ongeveer een half uur naar Mihinthale. Mihinthale is een heilige berg en bovenop de berg ligt een klooster dat nog steeds in gebruik is. Het is een bijzondere plek want hier is het boeddhisme in Sri Lanka geintroduceerd.

Stupa in Anuradhapura <br>
Stupa in Anuradhapura

Dag 5 - Op naar Sigiriya waar je de leeuwenrots beklimt

Leeuwenrots in Sigiriya<br>
Leeuwenrots in Sigiriya

We vervolgen de rondreis naar een van de bekendste highlights van Sri Lanka. De leeuwenrots is gelegen in Sigiriya. De beklimming naar de top van de rots wordt beloond door een prachtig weids uitzicht op de omgeving. Tijdens de beklimming kom je langs een grot met fresco’s uit de 5e eeuw en bovenop de rots liggen restanten van het kasteel van koning Kassapa. Na het bezoek aan de leeuwenrots rijden we naar het hotel. Het hotel heeft een indrukwekkende entree met een prachtig uitzicht op de leeuwenrots.

Dag 6 - Je verkent de oude koningsstad Polonnaruwa

Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. Het staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Je bezoekt hier de overblijfselen van het koninklijk paleis. Een bijzondere maansteen tref je bij de ingang van de tempel met allemaal Boeddha beelden. Hier tref je ook enorme in de rots uitgehakte beelden van Boeddha aan. Je bezoekt ook het museum dat een goed beeld geeft over het koninkrijk en de gedane vondsten.

In de rots uitgehakte Boeddha beeld<br>
In de rots uitgehakte Boeddha beeld

Dag 7 - Via Dambulla rotstempel naar Kandy waar je Tempel van de Tand bezoekt

In Dambulla ligt een rotstempel met een enorme hoeveelheid Boeddha beelden en bijzondere rotsschilderingen. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen en honderden Boeddha beelden aan. Na het bezoek aan de rotstempel rijden we in ongeveer 3,5 uur naar Kandy waar je incheckt bij het hotel. In de avond bezoek je de Tempel van de Tand tijdens de avondceremonie.Onder een gouden piramide in de tempel wordt een tand van Boeddha bewaard. De dagelijkse ceremonie is een spektakel op te zien.

De tempel van de tand<br>
De tempel van de tand

Dag 8 - Een vrije dag in Kandy

Je kunt makkelijk uren rondlopen in de botanische tuin

In Kandy is er genoeg te beleven. Het levendige centrum rondom te tempel heeft veel kleine straatjes en winkeltjes. Een bezoek aan de markt is ook zeker aan te raden. Hier kun je redelijk goedkoop souveniertjes kopen. Vergeet je niet af te dingen? Met de tuk tuk ben je ook snel bij de botanische tuin waar je makkelijk uren kunt rondlopen. Lekker relaxen bij het zwembad van het hotel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Dag 9 - Met de trein door het theegebied naar Nuwara Eliya

Vandaag niet de met bus maar de trein! Je reist met de trein van Kandy naar het bergstation Nanu Oya. De reis gaat eerst langs de vele voorsteden van Kandy maar dan ga je de bergen in. Op enig moment zul je zien dat je alleen nog maar theeplantages om je heen ziet. De dames die thee plukken staan soms letterlijk op het spoort. Je hebt een mooi uitzicht op de plantages en we passeren enkele watervallen. De treinreis naar Nanu Oya duurt ongeveer 3 uur. De chauffeur haalt je bij het treinstation op en brengt je naar het hotel. Je verblijft in Nuwara Eliya in het koloniale Grand Hotel.

Met de trein naar Nuwara Eliya <br>
Met de trein naar Nuwara Eliya

Dag 10 - Vroeg op vandaag voor een wandeltocht op de hoogvlakte Horton Plains

Je hebt een prachtig uitzicht bij World's End<br>
Je hebt een prachtig uitzicht bij World's End

Je staat vroeg op vandaag voor de wandeltocht op de hoogvlakte Horton Plains. Je maakt een wandeling langs het uitzichtpunt World’s End en de waterval Bakers Falls. Rond het middaguur ben je weer in het Engelse Nuwara Eliya en heb je genoeg tijd om het centrum te verkennen.

Dag 11 - Via de mystieke tempel Buduruwagala naar Yala

Je reist de bergen uit naar het Yala national park. Het is een mooie route door het berggebied en vanaf Ella heb je diverse rustpunten met een spectaculair uitzicht op het laagland. We stoppen onderweg bij Budurawagala. Budurawagala is een plek in de jungle waar zeven enorme beelden in de rotsen zijn uitgehakt. De beelden stammen uit de 92 en/of 10e eeuw en waren eens zeer kleurrijk. De weg naar erheen voert je door kleine dorpjes en rijstvelden.Mystieke beelden bij Buduruwagala

Dag 12 - In de ochtend maak je een safari in het Yala national park. Transfer naar Mirissa

In het Yala national park kun je luipaarden spotten<br>
In het Yala national park kun je luipaarden spotten

Je maakt in de ochtend een jeepsafari in het Yala national park. Het Yala national park is een van de twee grootste natuurparken in Sri Lanka. Het park ligt dichtbij de oceaan en het overgrote deel is laag begroeid waardoor je meer kans hebt om wild te spotten. Het Yala national park is ook het park waar je kans hebt om luipaarden stoppen. Na de jeepsafari rijden we naar Mirissa waar je 2 nachten in een luxe hotel aan het strand verblijft.Dag 13 - Ontspannen dag aan het strand

Een ontspannen dag aan het strand in Mirissa.Tropisch strand in Sri Lanka<br>
Tropisch strand in Sri Lanka

Dag 14 - Via het Nederlandse fort in Galle naar Colombo

In de ochtend kom je aan bij het Nederlandse sterfort in Galle. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlandsch Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. Via straten met Oudhollandse namen loop je naar de wal waar je uitzicht hebt op de Indische oceaan. We rijden via de snelweg verder naar de hoofdstad Colombo waar je de laatste nacht in Sri Lanka verblijft. Galle Face Green is een boulevard waar het levendig is en Pettah is de wijk waar je veel marktkraampjes hebt.

Dag 15 - Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Je neemt vandaag afscheid van de reisbegeleiding nadat ze je naar de luchthaven hebben gebracht. De reis zit erop en je vliegt terug naar Amsterdam of Düsseldorf.

Minimum aantal deelnemers 6 - maximum aantal deelnemers 16
De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 493,00 berekend. Het is gebruikelijk om in Sri Lanka een fooi te geven. Wij vragen je op de eerste dag om een bijdrage te doen in de fooienpot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens en eventuele lokale gidsen voldoen.