Juli 2019 - Groepsreis Tempels, thee en tropische stranden in de zomer

Een mooie mix van strand, cultuur en natuur heb je met deze groepsreis in de zomer. Je reist van 14 juli t/m 28 juli. Je verblijft aan het tropische strand van Nilaveli, overnacht in een luxe tent bij het Yala national park en verblijft in het koloniale Nuwara Eliya. Je gaat op jeepsafari, bezoekt de oude koningssteden en verkent het platteland.

- Je reist in een kleine groep van maximaal 16 deelnemers
- Vaste prijs, je betaalt de website prijs!
- Nederlandstalige reisbegeleiding
- Je vlucht vanaf Amsterdam of Düsseldorf is inbegrepen
- Leuke middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt

De route van de tempels, thee en tropisch strand groepsreis <br>
De route van de tempels, thee en tropisch strand groepsreis

Dag 1 – Vertrek

De vakantie naar Sri Lanka is begonnen! Je vertrekt vandaag vanaf Amsterdam of Dusseldorf naar Colombo. Laat je ons weten waar je keuze naar toe gaat? We kiezen voor een comfortabele vlucht met een zo kort mogelijke overstap. Je komt de volgende dag aan in Sri Lanka

Dag 2 - Aankomst en hartelijk welkom op de luchthaven. Transfer naar het strandhotel in Unawatuna

Hartelijk welkom op de luchthaven van Colombo. Op de luchthaven regel je de laatste zaken voor het visum. Nadat je de douane bent gepasseerd ontmoet je de Nederlandse reisbegeleiding. Samen reizen jullie naar het eerste hotel in Unawatuna. De reis duurt ongeveer 2 uur en je verblijft in een mooi hotel aan het tropische strand. In Unawatuna heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke restaurantjes en winkeltjes. De rest van de dag heb je vrij om te relaxen of je kunt alvast de omgeving verkennen.

Je verblijft de eerste twee nachten aan het strand van Unawatuna

Dag 3 - Met een gids verken je vandaag het Nederlandse fort in Galle

Het Galle fort <br>
Het Galle fort

Vanaf Unawatuna ben je snel in het Nederlandse fort in Galle. Je maakt een wandeling door de smalle straatjes van het fort en proeft de sfeer. De Nederlandse straatnamen en het oude Nederlandsch kerkje laten oude VOC tijden herleven in Galle. Je loopt naar de wal waar je uitzicht hebt op de Indische oceaan. De rest van de dag kun je zelf invullen. Winkelen in het fort of uitrusten bij het zwembad. De keuze is aan jou!

Dag 4 - Transfer naar Yala waar je op safari gaat

We rijden langs de zuidkust naar het Yala national park. Onderweg stoppen we een aantal keer voor foto’s en voor de paalvissers. Het Yala national park is een van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst aan de oceaan en het overgrote deel is laag begroeid. Je gaat met een jeep het park in onder begeleiding van een erkende ranger. Olifanten, beren, krokodillen en herten kun je hier tegenkomen. Het is ook een van de parken waar je luipaarden kan spotten. Je verblijft vannacht in een luxe tent dichtbij het Yala national park.

Op safari in het Yala national park<br>
Op safari in het Yala national park

Dag 5 - Via Buduruwagala rijden we door het theegebied naar Nuwara Eliya

De theevelden bij Nuwara Eliya<br>
De theevelden bij Nuwara Eliya

Je bezoekt het minder bekende Buduruwagala. Budurawagala is een plek in de jungle waar zeven enorme beelden in de rotsen zijn uitgehakt. De beelden stammen uit de 92 en/of 10e eeuw en waren eens zeer kleurrijk. De weg naar het mystieke tempelcomplex voer door kleine dorpjes en rijstvelden. De chauffeur rijdt verder de bergen in en in de omgeving van Ella heb je een spectaculair uitzicht op het laagland. Het is een mooie route door het theegebied en er is genoeg tijd om te stoppen onderweg voor foto’s

Dag 6 - Met de trein naar Kandy. In de avond bezoek je de Tempel van de Tand

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het bergstation Nanu Oya. Samen met de Nederlandse reisbegeleiding ga je met de trein verder naar Kandy. De reis duurt ongeveer 3 uur en je hebt onderweg een prachtig uitzicht over de theevelden. De trein passeert diverse watervallen en dorpjes. De dames die theeplukken staan soms letterlijk op het spoor. In Kandy word je door de chauffeur weer opgehaald en naar het hotel gebracht. In de avond bezoek je de Tempel van de Tand tijdens de avondceremonie. De dagelijkse ceremonie is een spektakel om te zien.

Met de trein naar Kandy<br>
Met de trein naar Kandy

Dag 7 - Met een lokale gids verken je het platteland van Mawanella. Lunch is inbegrepen

Je maakt vandaag kennis met het platteland van Sri Lanka. Het plattelandsdorpje Illukgoda ligt midden in de groene natuur. Onze gids Kumara laat je kennis maken met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking. Je wandelt door het dorpje heen en bezoekt de dorpstempel. Indien het schooltje open is stoppen we hier ook even. Bij een gezin thuis help je mee met de bereiding van de lunch die we meenemen naar de rivier voor de picknick. Neem je je zwemspullen mee?

Je maakt een prachtige wandeling in Illukgoda <br>
Je maakt een prachtige wandeling in Illukgoda

Dag 8 - Via de Dambulla rotstempel naar de culturele driehoek.

Dambulla rotstempel

We vervolgen de reis naar de culturele driehoek van Sri Lanka en het is ongeveer 3,5 uur rijden naar Dambulla. Bij de Dambulla rotstempel tref je een enorme hoeveelheid Boeddha beelden en rotsschilderingen aan. Het is een kleine klim naar de rotstempel en onderweg word je vast begroet door apen. Pas op, ze kunnen soms wat brutaal zijn. Vanaf Dambulla is het niet lang meer rijden naar het hotel.

Dag 9 - Verkenning oude koningsstad Polonnaruwa en jeepsafari in het Minneriya national park

Het is ruim een uur rijden naar Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en de oude koningsstad zelf. In het uitgestrekte gebied liggen verschillende tempels en beelden van de oude stad. Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. Het is een door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden goed bewaard zijn gebleven. Na de lunch maak je een spannende jeepsafari in het Minneriya national park. In de zomermaanden heb je hier veel kans om kuddes olifanten aan te treffen. De dieren trekken dan door het park op zoek naar water

Polonnaruwa
Polonnaruwa

Dag 10 - Je beklimt de leeuwenrots en transfer naar Nilaveli

Je beklimt de leeuwenrots in Sigiriya<br>
Je beklimt de leeuwenrots in Sigiriya

De leeuwenrots Sigiriya zie je al van ver. Het is best een stevige klim maar gelukkig is er voldoende te zien op weg naar de top. Wat dacht je van een grot met muurschilderingen uit de 5e eeuw? Als finale een trap aan de rotswand beginnend tussen twee leeuwenpoten. Bovenop de rots staan de resten van het kasteel van koning Kassapa en je hebt vanaf hier een prachtig weids uitzicht. Na de klim kun je in de bus uitrusten tijdens de transfer naar de oostkust. Je verblijft in Nilaveli in een mooi hotel aan het tropische strand. Een leuke locatie voor een paar ontspannen dagen aan het strand.

Dag 11 en 12 - Ontspannen dag aan het strand

In onze zomer is een verblijf in Nilaveli de beste keuze voor paar dagen strand. De zee is rustig zodat je het water in kunt en er is weinig wind. Met de boot kun je naar Pigeon Island waar je kunt snorkelen en duiken. Walvissen en dolfijnen spotten kun je in onze zomer ook doen.Nilaveli

Dag 13 - Transfer naar Anuradhapura waar je de oude stad verkent met de tuk tuk

Je verkent Anuradhapura met de tuk tuk<br>
Je verkent Anuradhapura met de tuk tuk

Transfer het binnenland in met als eindbestemming Anuradhapura. Je bezoekt de oude koningsstad per tuk tuk. Je bezoekt enkele tempels en oude stupa’s. Naast tempels waar nog veel mensen komen mediteren en bidden zijn er in de oude stad veel overblijfselen van het oude koninkrijk te vinden. Vaak is er in een van de tempels een dienst gaande. Je bezoekt de bodhi boom die gepland is met een loot van de boom waar onder Boeddha verlichting vond.Dag 14 - Transfer naar Negombo waar je de laatste nacht verblijft

De chauffeur brengt je vandaag naar het vissersdorp Negombo. Je verblijft hier de laatste nacht. Negombo is een levendige stad waar je veel winkels en restaurants hebt. De ideale plek om nog souvenirtjes te kopen!


Negombo<br>
Negombo

Dag 15 - Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Je Sri Lanka rondreis eindigt helaas vandaag, de chauffeur brengt je naar de luchthaven waar je afscheid neemt. Je vliegt terug naar Amsterdam of Dusseldorf en hebt een korte tussenstop.

Minimum aantal deelnemers 6 - maximum aantal deelnemers 16
De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 310,00 berekend. De entreegelden onderweg voldoe je ter plaatse, je kunt kiezen of je iets wel of niet wilt zien. Wij vinden het (samen) kaartjes kopen onderdeel van het reizen en zo zie je zelf wat de entreegelden kosten. Je kunt rekening houden met ongeveer € 240,00 p.p.Het is gebruikelijk om in Sri Lanka een fooi te geven. Wij vragen je op de eerste dag om een bijdrage te doen in de fooienpot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens en eventuele lokale gidsen voldoen.