Sri Lanka tuk tuk avontuur in de meivakantie - 16 dagen

Deze Sri Lanka groepsreis vertrekt 21 april 2018.

BIJ RESERVEREN VOOR 31 DECEMBER 2017 €50,00 PER PERSOON KORTING!

- max. 16-18 personen
- Vanaf 10 personen Nederlandse begeleiding

INCLUSIEF
- tuk tuk huur en instructiedag
- routebeschrijving en opdrachten
- kamperen in de jungle met safari
- bezoek aan genoemde parken en excursies
- unieke ervaring ZELF JE TUKTUK BESTUREN
- rij je tuk tuk door het Knuckels gebergte
- trekking met gids op het platteland
- dé reis voor avontuurlijke
stellen en gezinnen

GENOEMDE PRIJS IS INCLUSIEF JE VLUCHT VANAF AMSTERDAM OF DUSSELDORF

Je bestuurt zelf grote delen van je rondreis je eigen tuk tuk
Je bestuurt zelf grote delen van je rondreis je eigen tuk tuk


Is deze reis iets voor mij > Wat is inclusief >
Lees deze belangrijke informatie voor je boekt >

Vraag nu je Sri Lanka rondreis aan, boek deze in april en ontvang van ons € 100,00 korting per persoon. Da's héél voordelig naar Sri Lanka

21 april - Dag 1 Je Sri Lanka tuk tuk groepsreis is begonnen

Je Sri Lanka groepsreis is begonnen. Vandaag pak je het vliegtuig met Sri Lanka als eindbestemming. Je kunt vanaf verschillende luchthavens vertrekken. Wij vertrekken vanaf Dusseldorf of vanaf Amsterdam. Waar je ook vandaan vliegt, je komt altijd pas de volgende dag in Sri Lanka aan. De reis die wij bieden is inclusief vlucht. Wil je deze liever zelf boeken? Dat kan uiteraard, we overleggen graag met je.

22 april - Dag 2 Aankomst Sri Lanka en transfer naar Negombo

Op de luchthaven wordt je hartelijk ontvangen door een medewerker van Singha reizen. Samen vertrekken jullie in onze bus op weg naar jullie eerste hotel dat vlak bij de luchthaven in het binnenland bij Negombo ligt. Hier maak je kennis met de andere avonturiers en het team dat voor je zorgt tijdens je tuk tuk rondreis door Sri Lanka. Je hotel is omringd door natuur en heeft een heerlijk zwembad. En ook niet onbelangrijk, tussen de bungalows ligt een weg waarop je morgen kunt oefenen in je tuk tuk.

Het heerlijke zwembad in de tropische tuin van je eerste hotel
Het heerlijke zwembad in de tropische tuin van je eerste hotel

23 april - Dag 3 Vandaag een training en instructiedag bij je hotel

Vandaag is de dag waar je al die tijd naar uitgekeken heb, je gaat je eerste meters maken als tuk tuk chauffeur! Je krijgt instructie in het rijden van je tuk tuk en daarnaast ontvangt ieder team een uitgebreide briefing van de route en de spelregels. Ook krijg je vandaag je opdrachten. Het team dat aan het eind de opdrachten het best heeft uitgevoerd wint een prijs. Alle opdrachten zijn gericht op het kennis maken met Sri Lanka. Je leert Sri Lanka namelijk echt kennen als je in een tuk tuk door het land rijdt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Dus neem nog maar een verfrissende duik, morgen gaan we op rondreis!

24 april - Dag 4 Op weg naar Kalpitiya in je eigen tuk tuk

Vandaag rij je in je eigen tuk tuk naar het schiereiland Kalpitiya. Maar eerst nog langs de vismarkt in Negombo, hier zijn namelijk de eerste punten te verzamelen met je eerste opdracht. Op deze manier laten we je ook met het echte Negombo kennis maken. Vervolgens volg je de opgegeven route naar Kalpitiya. Vergeet niet onderweg te stoppen als je wat moois ziet, je hebt tijd genoeg om te genieten van deze mooie rit. Ondanks het spelelement is het geen race! Sterker nog, te snel rijden
geeft strafpunten, je veiligheid staat voorop. Je verblijft in Kalpitiya
eenvoudig midden in de natuur. Hier is het goed toeven voor de
visliefhebber en de zee ligt op loopafstand.

Het schiereiland Kalpitiya waar je deze nacht verblijft
Het schiereiland Kalpitiya waar je deze nacht verblijft

25 april - Dag 5 Met de tuk tuk rij je naar het wildpark - jeep safari

Er valt genoeg te zien tijdens een jeepsafari<br>
Er valt genoeg te zien tijdens een jeepsafari

Je verlaat Kalpitiya en onderweg naar het Wilpattu national park hebben we weer enkele opdrachten voor je klaarliggen waardoor je op een leuke manier contact maakt met de lokale bevolking. Lunchen doe je onderweg in een plaatselijk restaurantje samen met de locals. Je zult bekijks genoeg hebben. In de middag kom je aan bij het tentenkamp midden in de natuur. Je gaat op jeepsafari in het Wilpattu national park.

26 april - Dag 6 Op weg in de tuk tuk naar Anuradhapura

Na een gezond ontbijt verlaat je het tentenkamp en rij je met je tuk tuk naar Anuradhapura. Dit is één van de oude koningssteden van Sri Lanka. Onderweg hebben we vandaag een uitdagende challenge voor je bedacht waarmee gelijk je lunchplek geregeld is.

Vergeet je niet de foto opdrachten die je gedurende je reis kunt volbrengen, ook hiermee pak je de nodige punten. 's Avonds wordt de tussenstand opgenomen en bij het ontbijt hoor je dan wat de stand is.
Je verblijft de aankomende twee nachten in een leuk hotel in Anuradhapura. In de tropische tuin van het hotel ligt een zwembad waar het goed vertoeven is na een dag in de tuk tuk.

Alle tuks gezellig op een rijtje, iedereen is weer veilig in het hotel
Alle tuks gezellig op een rijtje, iedereen is weer veilig in het hotel

27 april - Dag 7 Anuradhapura en Mihinthale bezoek je in je tuk tuk

Vandaag staat in het teken van de cultuur. In je eigen tuk tuk bezoek je de oude koningsstad Anuradhapura en vervolgens het heilige bergklooster in Mihinthale. Dit doe je in je eigen tuk tuk maar hoe we dat gaan doen houden we nog even als verrassing. Dit is ten slotte een reis voor avonturiers. Bij Mihinthale aangekomen parkeren we de tuk tuks bij elkaar en beklim je de rots en bezoek je het klooster boven op de berg. Je overnacht deze nacht in hetzelfde hotel als gisteren.

Morgen gaan we met z'n allen met de bus naar de oostkust voor een lekkere dag aan het strand, om uiteindelijk in Sigiriya weer met de tuk tuk's de reis te vervolgen. Een keer airconditioning is ook lekker toch?

Mooie tafarelen in Anuradhapura<br>
Mooie tafarelen in Anuradhapura
Anuradhapura en Mihinthale bezoeken we in de tuk tuks
Anuradhapura en Mihinthale bezoeken we in de tuk tuks
Het mystieke klooster van Mihinthale
Het mystieke klooster van Mihinthale

28 april - Dag 8 We rijden je vandaag naar de oostkust van Sri Lanka

Eindeloze stranden aan de oostkust van Sri Lanka
Eindeloze stranden aan de oostkust van Sri Lanka

's Morgens staat de bus klaar om ons naar de oostkust te rijden. We bezoeken onderweg naar Nilaveli nog Trincomalee. Hier ligt in het Nederlandse sterfort een belangrijke Hindu tempel, de Koneswaram tempel. Je zult zien dat dit een heel ander type tempel is dan de Boedhistische tempels die je in Anuradhapura hebt bezocht. Je verblijft twee nachten in Nilaveli. Dit is ook de plek waar je in de zomer kunt duiken bij Pigeon Island of op walvisexcursie kunt op zee.

29 april - Dag 9 Ontspannen verblijf in Nilaveli

Je verblijft in Nilaveli op steenworp afstand van het privé strand van het hotel. Je loopt zo'n 25 meter en staat op het prachtige strand van Nilaveli. Verspreid over een lange strook langs de kust liggen hier de hotels. Soms met hele stukken geen bebouwing ertussen. Bij Pigeon Island kun je duiken. Er varen bootjes heen en na betaling van de entree (het is beschermd gebied) kun je er duiken. Vanuit Trincomalee varen boten de zee op zodat je kennis kunt maken met de dolfijnen en walvissen die hier in de zomer langstrekken. Gewoon relaxen met een boek kan natuurlijk ook.

30 april - Dag 10 Via Dambulla rijden we je naar Sigiriya

De prachtige rotstempel van Dambulla
De prachtige rotstempel van Dambulla

We verlaten de oostkust en rijden weer land inwaarts naar de culturele driehoek. Tijdens de rit naar Sigiriya komen we langs Dambulla. Hier bezoek je een prachtige rotstempel. In diverse grotten tref je meerdere Boeddha beelden aan en prachtig bewaarde rotsschilderingen. Het is een heilige plek en je zult er, net als in de tempels in Anuradhapura en Mihinthale, je knieën en schouders bedekt moeten hebben.

Als de tijd het toelaat brengen we nog een bezoek aan de groentemarkt in Dambulla. Vanaf Dambulla is het een goed half uur rijden naar je hotel nabij Sigiriya.

1 mei - Dag 11 Je verkent Polonnaruwa en Sigiriya leeuwenrots

Na een paar dagen zonder tuk tuk is het weer tijd om de draad weer op te pakken. In een uurtje rij je zelf naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Hier bezoek je diverse sites, het beste kun je beginnen in het museum. Sowieso om kaartjes te kopen en je een overzicht te geven van de oude stad. Hou ook hier rekening met je kleding, want enkele plekken die je bezoekt zijn heilig.

Na je bezoek rij je weer terug naar Sigiriya. Let op... er kunnen olifanten op de weg komen in de namiddag. Je moet dus zeker voor het donker terug zijn!! Eenmaal terug in Sigiriya beklimmen we de leeuwenrots. Koning Kassapa woonde vroegen bovenop de rots. Halverwege je beklimming kom je langs een grot met prachtige fresco's uit de 5e eeuw. Ons hotel ligt vrijwel om de hoek van de rots.

De leeuwenrots in Sigiriya
De leeuwenrots in Sigiriya

2 mei Dag 12 Door berggebied naar Digana. Een prachtige rit!

Vandaag met de tuk tuks door het Knuckles gebergte
Vandaag met de tuk tuks door het Knuckles gebergte

Via het Kandalama meer bij Dambulla rij je met je tuk tuk een stiller deel van Sri Lanka in. We hebben de route zo gemaakt dat je vandaag door het Knuckles gebergte rijdt. Het is een bergketen in het midden van Sri Lanka waar kleine dorpjes, ongerepte natuur en theeplantages elkaar afwisselen. De uitdaging is vandaag om het juiste uitzichtspunt te vinden. Ohh ja, zeker in dit gebied is het handig om een extra flesje benzine bij je te hebben. Het is best werken voor de tuk en zijn berijders om de stijle bergen op te komen. In Digana verblijf je in een kleinschalig eco resort midden in het groen. Als we nog tijd hebben gaan we vanavond naar Kandy en bezoeken we de tempel van de tand.

3 mei - Dag 13 Trekking met gids door het platteland

Onder begeleiding van een gids gaan we het platteland van Sri Lanka verkennen. Je wandelt door kleine dorpjes, tussen de rijstvelden door, langs theeplantages en vaak kom je ook nog bij een waterval. De lunch is zoals wel vaker tijdens deze reis onderweg en lekker lokaal. Ook deze nacht verblijf je in hetzelfde eco resort als gisteren.

4 mei - Dag 14 We rijden je naar de kust om nog even te relaxen

Omdat de weg vanaf Kandy naar de westkust een erg drukke is kiezen we ervoor om deze rit met de bus te maken. In de loop van de dag komen we aan bij de kust. Negombo is ideaal om je rondreis af te sluiten. We kiezen nu voor een hotel dat direct aan het strand ligt. In de directe omgeving van je hotel liggen leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Hier vermaak je je vast de laatste dagen.

Je Negombo hotel ligt in Negombo direct aan het mooie zandstrand
Je Negombo hotel ligt in Negombo direct aan het mooie zandstrand

5 mei - Dag 15 Negombo

Vandaag kun je heerlijk zelf kiezen hoe je de dag invult. Uiteraard volgt er vandaag nog wel een prijsuitreiking, wie o wie heeft de meeste punten verzameld?

6 mei - Dag 16 Transfer naar de luchthaven

We rijden je terug naar de luchthaven waar je aan je terugvlucht gaat beginnen.

Minimum aantal deelnemers 10 - maximum aantal deelnemers 16
De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 340,00 berekend. De entree-gelden onderweg voldoe je ter plaatse, je kunt kiezen of je iets wel of niet wilt zien. Wij vinden het (samen) kaartjes kopen een onderdeel van het reizen en zo zie je zelf wat de entreegelden kosten. Je kunt rekening houden met ongeveer € 220,00 p.p. Daarnaast maakt in Sri Lanka een fooi onderdeel uit van het inkomen van de mensen die met toeristen werken. Wij vragen je op de eerste dag een bijdrage te doen in de fooien pot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens, eventuele gidsen en rangers voldoen.


RESERVEER JE VOOR 31 DECEMBER 2017 DAN ONTVANG JE € 50,00 PER PERSOON KORTING!