Sri Lanka tuk tuk avontuur - 17 dagen

Deze Sri Lanka groepsreis vertrekt 21 juli 2018.

- NOG 14 PLAATSEN BESCHIKBAAR, 2 PLAATSEN IN OPTIE -

BIJ RESERVEREN VOOR 31 DECEMBER 2017 €50,00 PER PERSOON KORTING!

- max. 16-18 personen
- Vanaf 10 personen Nederlandse begeleiding

INCLUSIEF
- tuk tuk huur en instructiedag
- routebeschrijving en opdrachten
- kamperen in de jungle met safari
- bezoek aan genoemde parken en excursies
- unieke ervaring ZELF JE TUKTUK BESTUREN
- rij je tuk tuk door het Knuckels gebergte
- trekking met gids op het platteland
- dé reis voor avontuurlijke
stellen en gezinnen

GENOEMDE PRIJS IS INCLUSIEF JE VLUCHT VANAF AMSTERDAM OF DUSSELDORF

Je bestuurt zelf grote delen van je rondreis je eigen tuk tuk
Je bestuurt zelf grote delen van je rondreis je eigen tuk tuk
Is deze reis iets voor mij en hoe gaat het in zijn werk? >

21 juli - Dag 1 Je Sri Lanka tuk tuk groepsreis is begonnen

Je vertrekt vandaag! Je Sri Lanka groepsreis is begonnen. Je kunt vanaf verschillende luchthavens vertrekken. Wij vertrekken vanaf Dusseldorf of vanaf Amsterdam. Je komt altijd pas de volgende dag in Sri Lanka aan. Wij bieden je de reis inclusief je vlucht aan, wil je deze zelf boeken kan dat, we overleggen graag met je.

22 juli - Dag 2 Aankomst Sri Lanka en transfer naar je Negombo hotel

Je wordt op de luchthaven verwelkomt door een medewerker van Singha reizen. Samen gaan jullie in onze bus op weg naar het eerste hotel. Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven in het binnenland bij Negombo. Hier maak je kennis met de andere avonturiers en het team dat voor je zorgt tijdens je tuk tuk rondreis door Sri Lanka. Je hotel heeft een heerlijk zwembad in een ruime tuin en belangrijker.. tussen de bungalows ligt een weg waarop je morgen kunt oefenen in je tuk tuk..

Het heerlijke zwembad in de tropische tuin van je eerste hotel
Het heerlijke zwembad in de tropische tuin van je eerste hotel

23 juli - Dag 3 Vandaag een training en instructiedag in je hotel

Sommige tuks zijn zelfs tot besteltuk omgebouwd
Sommige tuks zijn zelfs tot besteltuk omgebouwd

Vandaag krijg je instructie in het rijden van je tuk tuk en krijgt ieder team een uitgebreide briefing van de route en de spelregels. Ook krijg je vandaag je opdrachten. Het team dat aan het eind de opdrachten hebt best heeft uitgevoerd wint een prijs. Alle opdrachten zijn gericht op het kennis maken met Sri Lanka. Je leert Sri Lanka echt kennen als je in een tuk tuk door het land rijdt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Morgen gaan we op rondreis!

24 juli - Dag 4 Op weg naar Kalpitiya in je eigen tuk tuk

Vandaag rij je in je eigen tuk tuk naar Kalpitiya. Omdat we je ook met het echte Negombo kennis willen laten maken voltooi je je eerste opdracht daar op de vismarkt. Hier verzamel je je eerste punten. Vervolgens volg je de opgegeven route naar Kalpitiya. Stop onderweg in ieder geval ook als je wat moois ziet, je hebt tijd genoeg. Ondanks het spelelement is het geen race! Sterker nog, te snel rijden geeft strafpunten, je veiligheid staat voorop. Je verblijft in Kalpitiya eenvoudig midden in de natuur. Hier is het goed toeven voor de visliefhebber, de zee ligt op loopafstand.

Het schiereiland Kalpitiya waar je deze nacht verblijft
Het schiereiland Kalpitiya waar je deze nacht verblijft

25 juli - Dag 5 Met de tuk tuk rij je naar het wildpark - jeep safari

Je gaat kamperen midden in de natuur nabij het Wilpattu national park
Je gaat kamperen midden in de natuur nabij het Wilpattu national park

Je verlaat Kalpitiya en onderweg naar het Wilpattu national park hebben we weer enkele opdrachten voor je klaarliggen waardoor je op een leuke manier contact maakt met de lokale bevolking. Lunchen doe je onderweg in een plaatselijk restaurantje samen met de locals. Je zult bekijks genoeg hebben. In de middag kom je aan bij het tentenkamp midden in de natuur. Het Wilpattu national park verken je in jeeps vanuit het tentenkamp.

26 juli - Dag 6 Op weg in de tuk tuk naar Anuradhapura

Na een gezond ontbijt verlaat je het tentenkamp en rij je met je tuk tuk naar Anuradhapura. Dit is één van de oude koningssteden van Sri Lanka. Onderweg hebben we vandaag een uitdagende challenge voor je bedacht waarmee gelijk je lunchplek geregeld is.

Denk je ondertussen ook aan de foto opdrachten die je gedurende je reis kunt vervullen, ook hiermee verzamel je punten. Op gezette tijden nemen we 's avonds de tussenstand op en bij het ontbijt hoor je dan wat de stand is. In Anuradhapura verblijf je de komende twee nachten in een leuk hotel met zwembad.

Alle tuks gezellig op een rijtje, iedereen is weer veilig in het hotel
Alle tuks gezellig op een rijtje, iedereen is weer veilig in het hotel

27 juli - Dag 7 Vandaag bezoek je in je tuk tuk Anuradhapura en Mihinthale

Vandaag staat in het teken van de cultuur. Je bezoekt in je eigen tuk tuk de oude koningstad Anuradhapura en het heilige klooster Mihinthale. Dit doe je in je eigen tuk tuk maar hoe we dat gaan doen houden we nog even als verrassing. Dit is ten slotte een reis voor avonturiers. Na Anuradhapura rij je naar Mihinthale. Hier parkeren we de tuks bij elkaar en beklim je de rots en bezoek je het klooster boven op de berg. Je overnacht deze nacht weer in Anuradhapura.

Morgen gaan we met z'n allen met de bus een paar dagen verder om uiteindelijk in Sigiriya weer met de tuk tuk's de reis te vervolgen. Een keer airconditioning is ook lekker toch?

De heilige stupa bij Anuradhapura
De heilige stupa bij Anuradhapura
Anuradhapura en Mihinthale bezoeken we in de tuk tuks
Anuradhapura en Mihinthale bezoeken we in de tuk tuks

Het mystieke klooster van Mihinthale
Het mystieke klooster van Mihinthale

28 juli - Dag 8 We rijden je vandaag naar de oostkust van Sri Lanka

Eindeloze stranden aan de oostkust van Sri Lanka
Eindeloze stranden aan de oostkust van Sri Lanka

's Morgens staat de bus klaar om ons naar de oostkust te rijden. We bezoeken onderweg naar Nilaveli nog Trincomalee. Hier ligt in het Nederlandse sterfort een belangrijke Hindu tempel, de Koneswaram tempel. Je zult zien dat dit een heel ander type tempel is dan de Boedhistische tempels die je in Anuradhapura hebt bezocht. Je verblijft drie nachten in Nilaveli. Dit is ook de plek waar je in de zomer kunt duiken bij Pigeon Island of op walvisexcursie kunt op zee.

29 en 30 juli - Dag 9 en 10 Ontspannen verblijf in Nilaveli

Je verblijft in Nilaveli op steenworp afstand van het privé strand van het hotel. Je loopt zo'n 25 meter en staat op het prachtige strand van Nilaveli. Verspreid over een lange strook langs de kust liggen hier de hotels. Soms met hele stukken geen bebouwing ertussen. Bij Pigeon Island kun je duiken. Er varen bootjes heen en na betaling van de entree (het is beschermd gebied) kun je er duiken. Vanuit Trincomalee varen boten de zee op zodat je kennis kunt maken met de dolfijnen en walvissen die hier in de zomer langstrekken. Gewoon relaxen met een boek kan natuurlijk ook.

Dolfijnen ga je vast zien, voor walvissen heb je iets meer geluk nodig.
Dolfijnen ga je vast zien, voor walvissen heb je iets meer geluk nodig.

31 juli - Dag 11 Via Dambulla rijden we je naar Sigiriya

De prachtige rotstempel van Dambulla
De prachtige rotstempel van Dambulla

We verlaten Nilaveli en rijden naar de culturele driehoek. Onderweg bezoek je bij Dambulla de rotstempel. Hier tref je in diverse grotten meerdere Boeddha beelden aan en prachtige rotsschilderingen. Het is een heilige plek en je zult er, net als in de tempels in Anuradhapura en Mihinthale, je knieën en schouders bedekt moeten hebben.

Als we nog tijd hebben bezoeken we de groentemarkt in Dambulla. Vanaf Dambulla is het een goed half uur rijden naar je hotel nabij Sigiriya.

1 augustus - Dag 12 Je verkent Polonnaruwa en Sigiriya leeuwenrots

Vandaag wordt je weer herenigd met je tuk tuk. In een uurtje rij je zelf naar Polonnaruwa. Hier bezoek je de diverse sites van de oude koningsstad. Het best kun je beginnen in het museum. Sowieso om kaartjes te kopen en je een overzicht te geven van de oude stad. Ook hier zijn enkele van de plekken die we bezoeken heilig, hou je rekening met je kleding.

Na je bezoek rij je terug. Let op... er kunnen olifanten op de weg komen in de namiddag. Je moet dus zeker voor het donker terug zijn!! In de (na) middag beklim je Sigiriya leeuwenrots. Koning Kassapa woonde vroegen bovenop de rots. Halverwege je beklimming kom je langs een grot met prachtige fresco's uit de 5e eeuw. Ons hotel ligt vrijwel om de hoek van de rots.

De rotsschilderingen van Sigiriya leeuwenrots
De rotsschilderingen van Sigiriya leeuwenrots

2 augustus Dag 13 Door berggebied naar Digana. Een prachtige rit vandaag!

Vandaag met de tuk tuks door het Knuckles gebergte
Vandaag met de tuk tuks door het Knuckles gebergte

Via het Kandalama meer bij Dambulla rij je met je tuk tuk een stiller deel van Sri Lanka in. We hebben de route zo gemaakt dat je vandaag door het Knuckle gebergte rijdt. Het is een bergketen in het midden van Sri Lanka waar kleine dorpjes, ongerepte natuur en theeplantages elkaar afwisselen. De uitdaging is vandaag om het juiste uitzichtspunt te vinden. Ohh ja, zeker in dit gebied is het handig om een extra flesje benzine bij je te hebben. Het is best werken voor de tuk en zijn berijders om de stijle bergen op te komen. In Digana verblijf je in een kleinschalig eco resort midden in het groen. Als we nog tijd hebben gaan we vanavond naar Kandy en bezoeken we de tempel van de tand.

3 augustus - Dag 14 Trekking met gids door het platteland

Vandaag ga je met een gids het platteland verkennen
Vandaag ga je met een gids het platteland verkennen

Je gaat met een gids het platteland van Sri Lanka verkennen. Vandaag wandel je door kleine dorpjes, tussen de rijstvelden door, langs theeplantages en vaak kom je ook nog bij een waterval. Lunchen doe je onderweg, lokaal, zoals je dat al vaker hebt gedaan deze reis. Je verblijft midden in het groen en slaapt in houten of lemen hutten zoals veel van de locals dat doen. Je warme water vandaag of morgenochtend komt vast van de houtoven.

4 augustus - Dag 15 We rijden je naar de kust om nog even te relaxen

We rijden deze ochtend terug naar Negombo. Omdat de weg vanaf Kandy naar de kust een erg drukke is kiezen we voor de bus. In de loop van de dag komen we aan bij de kust. Negombo is ideaal om nog de laatste dagen te verblijven. We kiezen nu voor een hotel dat direct aan het strand ligt. In de directe omgeving van je hotel liggen leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Hier vermaak je je vast de laatste dagen.

Je Negombo hotel ligt in Negombo direct aan het mooie zandstrand
Je Negombo hotel ligt in Negombo direct aan het mooie zandstrand

5 augustus - Dag 16 Negombo

Vandaag kun je heerlijk zelf kiezen hoe je de dag invult.

6 augustus - Dag 17 Transfer naar de luchthaven

We rijden je terug naar de luchthaven waar je aan je terugvlucht gaat beginnen.


Minimum aantal deelnemers 10 - maximum aantal deelnemers 16
De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 375,00 berekend. De entree-gelden onderweg voldoe je ter plaatse, je kunt kiezen of je iets wel of niet wilt zien. Wij vinden het (samen) kaartjes kopen een onderdeel van het reizen en zo zie je zelf wat de entreegelden kosten. Je kunt rekening houden met ongeveer € 220,00 p.p. Daarnaast maakt in Sri Lanka een fooi onderdeel uit van het inkomen van de mensen die met toeristen werken. Wij vragen je op de eerste dag een bijdrage te doen in de fooien pot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens, eventuele gidsen en rangers voldoen.


RESERVEER JE VOOR 31 DECEMBER 2017 DAN ONTVANG JE € 50,00 PER PERSOON KORTING!