Sri Lanka Perahera festival - 18 dagen

Deze GROEPSREIS SRI LANKA FESTIVAL vertrekt 9 augustus 2018. GEGARANDEERD VERTREK!

- DEZE REIS IS VOLGEBOEKT, GEEN PLEKKEN BESCHIKBAAR -

- max. 16 personen
- Vanaf 10 personen met Nederlandse begeleiding

INCLUSIEF
- verblijf in goede middenklasse hotels
- alle hotels met uitgebreid ontbijt
- 2 nachten bij een oud klooster in de bergen
- bezoek aan genoemde parken en excursies
- bezoek aan het Kandy Perahera festival
- met tuk tuk door de theeplantages
- fietsen tussen de tempels

GENOEMDE PRIJS IS INCLUSIEF JE VLUCHT VANAF AMSTERDAM OF DUSSELDORF

Je bezoekt de Kandy perahera. Gedurende tien dagen staat de stad in het teken van deze processie en deel je de straten met bedevaartgangers 
Je bezoekt de Kandy perahera. Gedurende tien dagen staat de stad in het teken van deze processie en deel je de straten met bedevaartgangers 

9 augustus - Dag 1 Je Sri Lanka festival reis is begonnen

Je vertrekt vandaag! Je Sri Lanka festival reis is begonnen. Wij vertrekken vanaf Dusseldorf of Amsterdam. Je komt altijd pas de volgende dag in Sri Lanka aan. Wij bieden je de reis inclusief je vlucht aan, wil je deze zelf boeken kan dat, we overleggen graag met je.

10 augustus - Dag 2 Je wordt verwelkomt in Sri Lanka

Op de luchthaven verwelkomt je reisbegeleider de groep. Samen gaan jullie op weg naar het eerste hotel in Negombo. Negombo ligt een stukje boven Colombo aan de westkust van Sri Lanka. Tijdens de rit van zo'n half uur (hoewel dat in Sri Lanka nooit zeker is) wordt je vast bijgepraat door je reisbegeleider. Eenmaal aangekomen duik je vast direct in het zwembad en geniet je van het eigen strand. In de omgeving van je hotel zijn leuke restaurantjes.

Hartelijk welkom in kleurrijk Sri Lanka
Hartelijk welkom in kleurrijk Sri Lanka

11 augustus - Dag 3 Vandaag verken je Negombo

Negombo is bekend vanwege de Dutch Canals
Negombo is bekend vanwege de Dutch Canals

Je verblijft twee nachten in Negombo zodat je echt even kunt landen. In de ochtend staat er een verkenning gepland van Negombo. In tuk tuk's (de lokale driewiel taxi's) bezoeken we het Nederlandse fort, de Dutch canals, de vismarkt en het centrum van Negombo met een keur aan kleine winkeltjes. 's Middags ben je vrij om te kiezen hoe je de dag verder wilt invullen. Morgen gaan we Negombo verlaten.

12 augustus - Dag 4 Op weg naar de zuidkust

We reizen naar het zuiden van Sri Lanka. Onderweg bezoeken we een zeeschildpadden opvang en maken een boottocht op de rivier door mangrove bossen. Voor de entreegelden en eventuele tips zal je reisbegeleider een pot opstellen. Voor het diner zijn we in het hotel in Ahangama, een klein plaatsje aan de zuidkust van Sri Lanka.

Misschien kom je ook wel een boot met monniken tegen?
Misschien kom je ook wel een boot met monniken tegen?

13 augustus - Dag 5 Bezoek aan Galle sterfort en rit naar Tissamaharama

In veel van de koloniale huizen zitten leuke winkels en restaurantjes 
In veel van de koloniale huizen zitten leuke winkels en restaurantjes 

We rijden een klein stukje terug om je het Nederlandse sterfort bij Galle te laten zien. In het fort bezoek je de Nederlands hervormde kerk. Dichter bij de VOC geschiedenis van de Nederlanders in voormalig Ceylon kom je niet. Het is leuk om nog even door het fort te lopen. Er zijn leuke winkeltjes en restaurantjes en het fort is de afgelopen jaren mooi gerestaureerd. Hierna rijden we langs de zuidkust naar het zuid-oosten van het eiland. In de namiddag kom je aan in je hotel in Tissamaharama.

14 augustus - Dag 6 Vroeg op vandaag, safari time!

Vroeg opstaan vandaag, zo hebben we de meeste kans om wild te spotten. Met een jeep ga je het Yala national park in. Het is één van de parken waar je luipaard kunt spotten. Daarnaast olifanten, buffels, krokodillen en soms beren. Na je safari rijden we de bergen in op weg naar Haputale. Hier is je verblijf basic en bijzonder! We slapen nabij een oud engels klooster hoog in de bergen. Een prima uitvalsbasis om morgen de theeplantages te gaan verkennen.

Samen met een gids ga je in een jeep op safari
Samen met een gids ga je in een jeep op safari

15 augustus - Dag 7 Je bezoekt Lipton seats in een tuk tuk

Met een tuk tuk rijden we je naar Lipton Seats. De plek waar sir Lipton (van de thee) graag uitkeek over zijn geliefde theeplantages. Het is een leuk avontuur om dit per tuk tuk en deels wandelend door de theeplantages te verkennen. Zo kom je echt dicht bij de theepluksters. Soms kun je zelfs nog even meehelpen theeplukken. Als de tijd het toelaat bezoeken we ook een theefabriek. We slapen weer in de buurt van Adisham monestry.

Theepluksters in het hooggebergte van Sri Lanka
Theepluksters in het hooggebergte van Sri Lanka

16 augustus - Dag 8 Met de trein verder de bergen in

Het engelse postkantoor van Nuwara Eliya
Het engelse postkantoor van Nuwara Eliya

We stappen op het station van Haputale op de trein naar Nanu Oya. Dit is een prachtig stuk treinreis dat je door de bergen, door theeplantages en langs watervallen voert. Ook passer je het hoogste bergstationnetje van Sri Lanka. In Nanu Oya stap je uit en we rijden je in een klein half uurtje naar Nuwara Eliya. Hier verken je de rest van de dag zelf het bergdorp dat veel Engelse invloeden kent.

17 augustus - Dag 9 We verkennen Horton Plains, rit naar Kandy

Vroeg op vandaag om het beste zicht te hebben vanaf Worlds End. Dit is het uitzichtspunt op de hoogvlakte van Horton Plains. Ook wandel je langs Bakers falls, een mooie waterval. De rit naar Horton plains duurt ongeveer een uur en de wandeling zo'n drie uur. 's Middags rijden we de bergen uit om in de namiddag in Kandy aan te komen. Hier vindt in augustus een tiendaags festival plaats. Je kunt het op de avond bezoeken.

De Perahera is een bijzonder spektakel met muziek, dans en olifanten
De Perahera is een bijzonder spektakel met muziek, dans en olifanten

18 augustus - Dag 10 Dag ter vrije besteding in Kandy

De tempel van de tand aan het stadsmeer in Kandy
De tempel van de tand aan het stadsmeer in Kandy

Vandaag kun je Kandy verder op eigen gelegenheid bezoeken. In de voorstad Perediniya ligt de botanische tuin van Kandy. Een prachtig park waar je makkelijk enkele uren kunt wandelen. Rondom de belangrijkste tempel, de tempel van de tand, liggen veel kleine winkeltjes. Ook een wandeling rond het stadsmeer is een prima dagbesteding. 's Avonds kun je het festival bezoeken. Dat kan tussen de locals op de stoep (wel een lange zit) of je koopt een kaartje voor een stoel langs de route. LET OP. Wel goed afdingen.

19 augustus - Dag 11 We bezoeken een klein plattelandsdorpje bij Kandy

Op een uurtje rijden van Kandy ligt Illukgoda. Dit is echt Sri Lankaans platteland. Je bezoekt met een gids het dorp en leert veel over het eenvoudige leven op het Sri Lankaanse platteland. Je bezoekt een schooltje, de rubberplantage en we gaan traditioneel lunchen, als het weer het toelaat langs de rivier. Mocht er tijd zijn kun je als extra nog een meditatie doen met de lokale dorpsmonnik. Zo leer je Sri Lanka van binnenuit kennen. Ook deze nacht verblijf je in Kandy.

Je bezoekt met een gids het platteland van Sri Lanka
Je bezoekt met een gids het platteland van Sri Lanka

20 augustus Dag 12 Nu even tijd om te relaxen

Na al die reisdagen is het ook wel lekker om even heerlijk te relaxen. Je hotel ligt op een minuut lopen van het strand van Passikudah. Dit is het nog niet zo ontwikkelde oosten van Sri Lanka. Het strand deel je vaak met de vissers en daardoor is dit ook de plek om je te goed te doen aan heerlijke kreeft of jumbo prawns. Lekker met een boek bij het zwembad van het hotel kan uiteraard ook.

21 en 22 augustus - Dag 13 en 14 Ontspannen dagen aan de oostkust

Twee volle dagen om heerlijk te ontspannen.

23 augustus - Dag 15 Op naar Polonnaruwa, de oude koningsstad

Onderweg naar je hotel in Sigiriya bezoek je de oude koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt de oude stad op de fiets. Verspreid langs de grootste watertank van Sri Lanka (een kunstmatig meer) liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad Polonnaruwa. Als we in de namiddag nog tijd hebben bezoeken we nog de rotstempel bij Dambulla. Past dat niet meer dan bezoeken we die op weg naar Negombo enkele dagen later. Overnachting in Sigiriya.

Hou je er rekening mee dat dit heilige tempels zijn en schouders en knie bedekt dienen te zijn.
Hou je er rekening mee dat dit heilige tempels zijn en schouders en knie bedekt dienen te zijn.

24 augustus - Dag 16 Beklimming van Sigiriya Leeuwenrots

De wolkenmeisjes uit de vijfde eeuw in de grotten van Sigiriya
De wolkenmeisjes uit de vijfde eeuw in de grotten van Sigiriya

Niet zo ver van je hotel ligt Sigiriya leeuwenrots. Best beklim je die in de vroege ochtend of namiddag als de zon niet zo scherp meer is. Het is best een stevige klim over de eeuwenoude trappen. Halverwege prachtige fresco's uit de vijfde eeuw. Het laatste stuk van je beklimming is echt een uitdaging. Eventueel bezoeken we Dambulla vandaag ook nog. Mocht je nog een keer op safari willen dan ligt het Mineriya national park dicht in de buurt. Hier ga je zeer olifanten treffen.

25 augustus - Dag 17 We rijden je terug naar Negombo voor nog een laatste avond Sri lanka

We verlaten het binnenland en rijden je terug naar Negombo. Hier kom je in de loop van de middag aan en heb je de gelegenheid om nog wat laatste inkopen te doen. Je verblijft in hetzelfde strandhotel waar je reis ook begon.

26 augustus - Dag 18 Je Sri Lanka rondreis zit erop.

We rijden je terug naar de luchthaven waar je aan je terugvlucht gaat beginnen.


Minimum aantal deelnemers 10 - maximum aantal deelnemers 16 De genoemde prijs* is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 295,00 berekend. De entree-gelden onderweg voldoe je ter plaatse, je kunt kiezen of je iets wel of niet wilt zien. Wij vinden het (samen) kaartjes kopen een onderdeel van het reizen en zo zie je zelf wat de entreegelden kosten. Je kunt rekening houden met ongeveer € 220,00 p.p. Daarnaast maakt in Sri Lanka een fooi onderdeel uit van het inkomen van de mensen die met toeristen werken. Wij vragen je op de eerste dag een bijdrage te doen in de fooien pot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens, eventuele gidsen en rangers voldoen.

* Op basis van de meest voordelige vluchtklasse, indien deze niet meer beschikbaar is geven wij aan wat de meerkosten voor de daar op volgende vluchtklasse is.