Groepsreis Sri Lanka highlights in luxe hotels

Met deze groepsreis ga je op pad met de echte Sri Lanka reisspecialist. Je vertrekt op 21 oktober 2017. De prijs is inclusief je vlucht vanaf Düsseldorf. De groepsreis wordt georganiseerd in samenwerking met een Limburgs reisbureau. Een busreis met verschillende opstapplaatsen in Limburg naar Düsseldorf is inbegrepen. Het is natuurlijk ook mogelijk om op eigen gelegenheid naar Düsseldorf te gaan. Je bent van harte welkom!

- Vaste prijs, je betaald de website prijs!
- Nederlandse reisbegeleiding
- Verblijf in goede middenklasse of luxe hotels
- Ontbijt, diners en entreegelden inbegrepen
- Unieke Singha dorpsverkenning
- Rustig reizen, vaak meerdere nachten op 1 plek
- Tropisch verblijf op het strand
- Je verkent de belangrijkste highlights

De route van de groepsreis Highlights in Sri Lanka<br>
De route van de groepsreis Highlights in Sri Lanka

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis gaat beginnen

Je Sri Lanka rondreis begint met vertrek vanaf Düsseldorf. Transfer per touringcar vanuit verschillende Limburgse opstapplaatsen naar Düsseldorf is inbegrepen. Het is natuurlijk ook mogelijk om op eigen gelegenheid naar Düsseldorf te gaan. Je vliegt met Emirates via Dubai naar Sri Lanka en komt de volgende dag in de ochtend aan in Sri Lanka.

Dag 2 Je chauffeur ontmoet je op de luchthaven

Op de luchthaven wordt je verwelkomt door je Nederlands sprekende gids. Waikkal ligt op een half uur rijden van de luchthaven direct aan zee. Je verblijft in een luxe resort. Nadat je je opgefrist hebt ga je vandaag ook met je chauffeur het centrum van Negombo bekijken en bezoek je daar de levendige winkelstraatjes. Je maakt een boottocht op de lagune achter de haven van Negombo.

De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo gewoon op het strand voor je hotel
De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo gewoon op het strand voor je hotel

Dag 3 Wat is een Sri Lanka rondreis zonder Sigiriya?

Een high five bovenop Sigiriya leeuwenrots!
Een high five bovenop Sigiriya leeuwenrots!

De eerste stop is nog enigszins Nederlands. Je bezoekt het Dutch Village. Hier maak je kennis met de zorg voor ouderen in Sri Lanka. Een bijzonder kijkje in de Sri Lankaanse cultuur. In de namiddag, als de zon al begint te zakken, bezoek je de leeuwenrots Sigiriya. De beklimming is best een uitdaging! Gelukkig is er ook onderweg naar boven al voldoende te zien.

Dag 4 Vandaag bezoek je de koningsstad Polonnaruwa

Het is ongeveer een uur rijden naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en krijgt uitleg over de koningsstad. Je bezoekt de stad in een echte tuktuk! Dit is de lokale driewiel taxi. De beelden en tempels liggen verspreid. Polonnaruwa was ooit de tweede hoofdstad van Sri Lanka nadat Anuradhapura viel als hoofdstad. Het is gebouwd in de 11e en de 12e eeuw na Christus. Het is al enige jaren een door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden en tempels goed bewaard zijn gebleven.

Polonnaruwa - Sri Lanka rondreizen Singha reizen

Dag 5 Via Dambulla rijden we naar Kandy

Je bezoekt de grootste groente en fruit markt in Sri Lanka
Je bezoekt de grootste groente en fruit markt in Sri Lanka

In Dambulla ligt de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka en een rotstempel met een enorme hoeveelheid Boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen en vele honderden boeddha beelden aan. We rijden verder naar Kandy. Aan het eind van de middag neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. We zullen daar op tijd te zijn voor de avondceremonie.

Dag 6 Een bijzondere Singha reizen dorpsverkenning

Je gaat kennismaken met het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking.

Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpskenner is ook een mogelijkheid. Het programma kan wisselen, het gaat om de (bijzondere) ontmoeting. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak langs de rivier dus neem je je zwempak mee?

Een bijzondere ontmoeting met de dorpskinderen
Een bijzondere ontmoeting met de dorpskinderen

Dag 7 Via de botanische tuin en een theefabriek bezoek op weg naar Nuwara Eliya

Botanische tuin - Kandy

In Perediniya, bij Kandy, breng je een bezoek aan de Botanische tuin. Je rijdt door naar Nuwara Eliya waar je in de middag aankomt. Onderweg is veel te zien. Je zult merken dat het landschap snel veranderd in een landschap met alleen plantages. Nuwara Eliya's ligt hoog in de bergen en er zijn diverse plekken die aan de Engelse stichters doet denken zo zijn er een Engels postkantoor, een renbaan, het Victoria park
en een stadsmeer om bootje te varen.

Dag 8 Horton Plains

Vroeg op weg vandaag naar de hoogvlakte Horton Plains gebracht waar je een wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's. De eerste is een uitzichtpunt en de tweede een waterval. Bij vroeg vertrek heb je de meeste kans om vanaf World's End een onbewolkt vergezicht te hebben. Rond de middag ben je terug in het hotel. In de namiddag wordt er een high tea met veel lekkernijen geserveerd.

Nuwara Eliya<br>
Nuwara Eliya

Dag 9 Met de trein naar Ella.

Treinreis naar Ella

De treinreis die je vandaag maakt staat op mening lijstje met mooiste treinreizen ter wereld. En dat begrijpen we maar al te goed! Prachtige vergezichten met bergen, rotspartijen en watervallen worden afgewisseld door pittoreske treinstationnetjes, waaronder het hoogst gelegen station van Sri Lanka en theeplantages. We komen in de middag aan in Ella. Ella is een echt backpacker dorpje waar je veel leuke budget hotels vindt. Om helemaal in de sfeer te blijven verblijf je vanavond in een goed budget hotel.

Dag 10 - Wandelen naar Little Adam's Peak

Na het ontbijt maak je een wandeling door de theeplantages heen naar Little Adam's Peak. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Na de wandeling gaan met de tuk tuk naar een theefabriek en leer je er veel over de verschillende theesoorten. Natuurlijk wordt er ook geproefd!

Dag 11 Op weg naar het Yala national park

Het Yala National Park is één van de twee grootste natuurparken in Sri Lanka. Het ligt dicht bij de oceaan en het overgrootte deel van het park is veelal laag begroeid. Dat maakt de kans om wild te spotten lekker groot! Je gaat met een jeep het park in en maakt een mooie tocht door Yala national park. Het is één van de parken in Sri Lanka waar je luipaarden kunt zien. Luipaarden zijn helaas lastiger te vinden, ze laten zich niet makkelijk spotten maar we horen regelmatig dat gasten toch een luipaard zagen tijdens hun Sri Lanka rondreis.

Op jeep safari in Sri lanka
Op jeep safari in Sri lanka

Dag 12 Een verkenning van het sterfort in Galle

We rijden naar Unawatuna waar je een paar dagen aan het tropische strand verblijft. Onderweg naar het hotel bezoek je het Nederlandse en historische fort van Galle. Straatnamen en het oude Nederlandse Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. Het hotel is gelegen aan het strand van Unawatuna.

Dag 13 en 14 Unawatuna stranddag

Strandverblijf in Unawatuna.

Dag 15 We laten je Colombo zien tijdens een rit door de stad

We laten je vandaag Colombo stad zien. De hoofdstad is de laatste jaren snel aan het ontwikkelen is buzzling. Je bezoekt Pettah, dit is een oude wijk waar de handel gedreven wordt. Ook staat Galle Face Green op het programma, de boulevard langs de oceaan.

Dag 16 Colombo - Luchthaven

Je stapt de laatste keer in bij je chauffeur tijdens deze Sri Lanka rondreis. Op de luchthaven nemen jullie afscheid en vangt je terugtocht aan. Je vliegt met Emirates via Dubai terug naar Dusseldorf en komt hier vandaag 19.45 uur aan ( onder voorbehoud). Met de touringcar kan je weer terug naar Limburg of je gaat op eigen gelegenheid naar huis.


Minimum aantal deelnemers 20
De genoemde prijs* is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen
partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 598,00 berekend. Alle beschreven excursies conform programma zijn inclusief alle entrees t.w.v. € 240,00 p.p. In Sri Lanka maakt fooi een onderdeel uit van het inkomen van de mensen die met toeristen werken. Wij vragen je op de eerste dag een bijdrage te doen in de fooien pot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens, eventuele gidsen en rangers voldoen.

* Op basis van de meest voordelige vluchtklasse, indien deze niet meer beschikbaar is geven wij aan wat de meerkosten voor de daar op volgende vluchtklasse is.