December 2018 - Sri Lanka groepsreis in de winter

Tijdens deze groepsrondreis zie je veel highlights van Sri Lanka. Je vertrekt op 21 december en vliegt op 4 januari weer terug naar Amsterdam of Dusseldorf. Je bezoekt de oude koningssteden, maakt een jeepsafari en overnacht in de moderne hoofdstad Colombo. Ook heb je een relax dag aan het tropische strand in Tangalle. Omdat je vaak 2 nachten op één plek verblijft is het reistempo rustig.

- Je reist in een kleine groep van max. 16 deelnemers
- Vaste prijs, je betaald de website prijs!
- Vlucht vanaf Amsterdam of Düsseldorf is inbegrepen
- Verblijf in middenklasse hotels, logies en ontbijt
- Rustig reizen, vaak meerdere nachten op 1 plek
- Tropisch verblijf op het strand
- Je verkent de belangrijkste highlights
- Nederlandstalige reisbegeleiding

De route van de Sri Lanka groepsreis in de winter<br>
De route van de Sri Lanka groepsreis in de winter

Dag 1 - De vakantie begint met de vlucht naar Sri Lanka

De vakantie begint vandaag met de vlucht naar Colombo. Je vertrekt vanaf Amsterdam of Dusseldorf. Laat je ons weten waar je voorkeur naar uit gaat? We kiezen voor een comfortabele vlucht met een zo kort mogelijke tussenstop. Je komt de volgende dag aan in Sri Lanka.

Dag 2 - De chauffeur en Nederlandstalige reisbegeleiding wenst je welkom op de luchthaven. Transfer naar het hotel in Negombo

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Colombo en je word hartelijk verwelkomd door de Nederlandse reisbegeleiding. Samen reizen jullie naar het eerste hotel in Negombo. Het is een korte transfer en de rest van de dag heb je vrij om te relaxen of om alvast Negombo te verkennen.

Je verblijft de eerste nacht in het vissersdorp Negombo
Je verblijft de eerste nacht in het vissersdorp Negombo

Dag 3 - Na een avontuurlijke fietstocht ga je naar de oude koningsstad Anuradhapura

Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids
Verken Negombo op de fiets samen met een lokale gids

De dag begint actief met een fietstocht in Negombo. Je bezoekt met de Nederlandse reisbegeleiding en een lokale gids het Nederlandse fort, de Nederlandse kanalen, de vismarkt en het centrum van Negombo. Hierna kun je uitrusten in de bus en we rijden in ongeveer 3,5 uur naar de oude koningsstad Anuradhapura.

Dag 4 - Met de tuk tuk bezoek je Anuradhapura en Mihinthale. Lokale lunch inbegrepen

Na het ontbijt word je met de tuk tuk opgehaald bij het hotel. Je maakt een sightseeing tour door de oude koningsstad en bezoekt enkele stupa’s en tempels. Naast tempels waar nog veel mensen komen mediteren en bidden zijn er in de oude stad veel overblijfselen van het oude koninkrijk te vinden. Vaak is er in een van de tempels een dienst gaande. Je bezoekt de bodhi boom die gepland is met een loot van de boom waar onder Boeddha verlichting vond. Hierna rijden we in ongeveer een half uur naar Mihinthale. Mihinthale is een heilige berg en bovenop de berg ligt een klooster dat nog steeds in gebruik is. Het is een bijzondere plek want hier is het boeddhisme in Sri Lanka geïntroduceerd.

De oude koningsstad Anuradhapura<br>
De oude koningsstad Anuradhapura

Dag 5 - Je gaat vandaag naar Sigiriya waar je de leeuwenrots beklimt

Het is een flinke klim die beloond wordt met een prachtig uitzicht!<br>
Het is een flinke klim die beloond wordt met een prachtig uitzicht!

De reis gaat vandaag verder naar een van de bekendste highlights van Sri Lanka. Je bezoekt vandaag de leeuwenrots in Sigiriya. De beklimming naar de top van de rots wordt beloond door een prachtig weids uitzicht op de omgeving. Tijdens de beklimming kom je langs een grot met fresco’s uit de 5e eeuw en bovenop de rots liggen restanten van het kasteel van koning Kassapa. Na het bezoek aan de leeuwenrots rijden we naar het hotel dat ook in Sigiriya ligt.

Dag 6 - Je verkent de oude koningsstad Polonnaruwa en maakt een safari in het Minneriya national park

Een culturele en avontuurlijke dag vandaag! In de ochtend rijden we in ongeveer 1 uur naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. Het staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Je bezoekt hier met de Nederlandse reisbegeleiding de overblijfselen van het koninklijk paleis. Een bijzondere maansteen tref je bij de ingang van de tempel met allemaal Boeddha beelden. Hier tref je ook enorme in de rots uitgehakte beelden van Boeddha aan. Je bezoekt ook het museum dat een goed beeld geeft over het koninkrijk en de gedane vondsten. Na de lunch maak je een spannende jeepsafari in het Minneriya national park. In de zomermaanden heb je hier veel kans om kuddes olifanten aan te treffen. De dieren trekken dan door het park op zoek naar water.

Polonnaruwa
Polonnaruwa

Dag 7 - Onderweg naar Kandy stop je bij de Dambulla rotstempel. In de avond bezoek je de Tempel van de Tand

Via de rotstempel in Dambulla rijden we vandaag naar de stad Kandy. In de rotstempel tref je een enorme hoeveelheid Boeddha beelden en bijzondere rotsschilderingen aan. Er zijn meer dan 150 muurschilderingen en honderden Boeddha beelden. We rijden hierna in ongeveer 3,5 uur naar Kandy waar je incheckt bij het hotel. In de avond bezoek je de Tempel van de Tand tijdens de avondceremonie. Onder een gouden piramide in de tempel wordt een tand van Boeddha bewaard. De dagelijkse ceremonie is een spektakel op te zien.

In de avond bezoek je de Tempel van de Tand<br>
In de avond bezoek je de Tempel van de Tand

Dag 8 - Een vrije dag in Kandy

Botanische tuin <br>
Botanische tuin

Vandaag kun je de stad Kandy zelf verkennen. Het hotel waar je in verblijft ligt in het levendige centrum bij het meer. Het centrum heeft veel kleine straatjes en leuke winkeltjes. Een bezoek aan de markt is ook zeker aan te raden. Hier kun je redelijk goedkoop souvenirs kopen. Vergeet je niet af te dingen? Met de tuk tuk ben je ook snel bij de botanische tuin waar je makkelijk uren kunt rondlopen. Lekker relaxen bij het zwembad van het hotel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Dag 9 - Een prachtige treinreis door het berggebied naar Nuwara Eliya

Niet met de bus vandaag maar met de trein. De chauffeur brengt je naar het treinstation van Kandy en samen met de Nederlandse reisbegeleiding ga je naar het bergstation Nanu Oya. De treinreis gaat eerst langs de vele voorsteden van Kandy maar dan ga je de bergen in. Op enig moment zul je zien dat je alleen nog maar theeplantages om je heen ziet. De dames die thee plukken staan soms letterlijk op het spoor. Je hebt een mooi uitzicht op de plantages en we passeren enkele watervallen. De treinreis naar Nanu Oya duurt ongeveer 3 uur. De chauffeur haalt je bij het treinstation op en brengt je naar het hotel in het koloniale Nuwara Eliya. Neem je een trui mee? Het kan hier namelijk behoorlijk fris zijn.

Theegebied rondom Nuwara Eliya <br>
Theegebied rondom Nuwara Eliya

Dag 10 - Je maakt een wandeling op de hoogvlakte Horton Plains

&nbsp;Een prachtig uitzicht bij World's End<br>
 Een prachtig uitzicht bij World's End

Vroeg op vandaag! Je maakt een mooie wandeling op de hoogvlakte Horton Plains. Tijdens de wandeling kom je langs het uitzichtpunt World’s End en de waterval Bakers Falls. Rond het middaguur ben je weer in het Engelse Nuwara Eliya en heb je genoeg tijd om het centrum te verkennen. Er zijn diverse plekken in de stad die aan de Engelse stichters doet denken. Zo is er een Engels postkantoor, een renbaan, het Victoria park en een stadsmeer.

Dag 11 - Via Buduruwagala naar het Yala national park

We verlaten het berggebied en rijden naar het bekende Yala national park. Het is een mooie route door het theegebied en bij Ella heb je een spectaculair uitzicht op het laagland. We stoppen onderweg diverse keren om foto’s te maken. Je bezoekt het minder bekende Buduruwagala. Buduruwagala is een plek in de jungle waar zeven enorme beelden in de rotsen zijn uitgehakt. De beelden stammen uit de 9e en/of 10e eeuw en waren eens zeer kleurrijk. De weg naar Buduruwagala voert je door kleine dorpjes en rijstvelden.Mystieke beelden bij Buduruwagala
Mystieke beelden bij Buduruwagala

Dag 12 - In de ochtend maak je een safari in het Yala national park. Transfer naar Tangalle

Op safari in het Yala national park<br>
Op safari in het Yala national park

Je gaat op jeepsafari in het Yala national park. Het Yala national park is een van de twee grootste natuurparken in Sri Lanka. Het park ligt dichtbij de oceaan en het overgrote deel is laag begroeid waardoor je meer kans hebt om wild te spotten. Het Yala national park is ook het park waar je kans hebt om luipaarden spotten. Na de jeepsafari rijden we naar Tangalle waar je 2 nachten in een hotel aan het strand verblijft.Dag 13 - Ontspannen dag aan het strand

Een ontspannen dag aan het strand in Tangalle.


Tropisch strand in Sri Lanka<br>
Tropisch strand in Sri Lanka

Dag 14 - Via het Nederlandse fort in Galle naar Colombo

Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlandsch Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven in Galle. Via straten met Oudhollandse namen loop je naar de wal waar je uitzicht hebt op de Indische oceaan. Na het bezoek aan het sterfort in Galle rijden via de snelweg verder naar de hoofdstad Colombo waar je de laatste nacht in Sri Lanka verblijft. Galle Face Green is een boulevard waar het levendig is en Pettah is de wijk waar je veel marktkraampjes hebt.

Dag 15 - Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Helaas de Sri Lanka rondreis zit er weer op. De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam of Dusseldorf.

Minimum aantal deelnemers 6 - maximum aantal deelnemers 16
De genoemde prijs is voor een gedeelde tweepersoonskamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een eenpersoonskamer wilt hebben wordt een toeslag van € 310,00 berekend. De entreegelden onderweg voldoe je ter plaatse. Je kunt kiezen of je iets wel of niet wilt zien. Wij vinden het (samen) kaartjes kopen een onderdeel van het reizen en zo zie je zelf wat de entreegelden zijn. Je kunt rekening houden met ongeveer € 240,00 per persoon. Het is gebruikelijk om in Sri Lanka een fooi te geven. Wij vragen je op de eerste dag om een bijdrage te doen in de fooienpot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens en eventuele lokale gidsen voldoen.