Augustus 2019 - Groepsreis avontuurlijk Sri Lanka in de zomer

Tijdens deze bijzondere en actieve Sri Lanka rondreis laten we je in drie weken de highlights én meer zien. Je reist van 5 augustus t/m 25 augustus. Je maakt een trekking, gaat 2 keer op safari en gaat raften op de rivier. De culturele driehoek, de theeplantages en het Nederlandse fort in Galle slaan we ook niet over. Met deze groepsreis maak je ook de Perahera in Kandy mee. Dit is een van de grootste processie optochten van Zuidoost-Azië. Je verblijft bovendien enkele nachten aan de mooie oostkust.

- Vaste prijs, je betaald de website prijs!
- Nederlandstalige reisbegeleiding
- Verblijf in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
- Je bezoekt de belangrijkste highlights
- Tropisch strandverblijf
- Perahera in Kandy

Avontuurlijk Sri Lanka in de zomer <br>
Avontuurlijk Sri Lanka in de zomer

Dag 1 - Vertrek naar Sri Lanka

Je vertrekt vandaag! De avontuurlijke Sri Lanka in de zomer rondreis is begonnen. Je vertrekt vanaf Dusseldorf of Amsterdam en komt de volgende dag aan in Sri Lanka. De vlucht is comfortabel en je hebt één overstap.

Dag 2 - Aankomst in Sri Lanka en transfer naar Negombo

Op de luchthaven word je verwelkomd door de Nederlandse reisbegeleiding. Samen gaan jullie op weg naar het eerste hotel in Negombo. Negombo ligt een stukje boven Colombo aan de westkust van Sri Lanka. Eenmaal aangekomen in het hotel duik je vast direct in het zwembad. In de omgeving van het hotel zijn leuke restaurants.

Dag 3 - Je verkent vandaag Negombo op de fiets

Je verblijft twee nachten in Negombo zodat je echt even kunt landen. In de ochtend staat er een verkenning gepland van Negombo. Op de fiets bezoek je het Nederlandse fort, de Nederlandse kanalen, de vismarkt en het centrum van Negombo met een keur aan kleine winkels. In de middag ben je vrij om te kiezen hoe je de dag verder invult. Morgen vertrekken we uit Negombo.

Op de fiets bezoek je de markt in Negombo<br>
Op de fiets bezoek je de markt in Negombo

Dag 4 - Transfer naar het Nederlandse sterfort in Galle

We reizen naar het zuiden van Sri Lanka. Je verblijft vandaag in het Nederlandse fort in Galle in een klein boutique hotel. In het fort bezoek je de Nederlandse hervormde kerk. Dichterbij de VOC geschiedenis van de Nederlanders in het voormalig Ceylon kom je niet. Het is leuk om even in het fort te lopen. Er zijn veel boetiek winkels en goede restaurants.

Dag 5 - Op naar het Udawalawe national park waar je op safari gaat

We rijden het binnenland in naar het Udawalawe national park. Met een jeep ga je het Udawalawe national park en je hebt hier veel kans om olifanten te spotten. Vlakbij het wildpark is er ook een centrum dat gewonde dieren terug de natuur in begeleid. Je overnacht vannacht in safari tenten en in de avond wordt vast een barbecue bij de rivier georganiseerd.

Dag 6 - We rijden naar het backpackers paradijs Ella

Het uitzicht in Ella is spectaculair <br>
Het uitzicht in Ella is spectaculair

In de ochtend rijden we de bergen in op weg naar het backpackersdorp Ella. Onderweg stoppen we bij het minder bekende Budurawagala. Je treft hier in de rots uitgehakte Boeddha beelden aan midden in de jungle. De weg naar erheen voert je door kleine dorpjes en rijstvelden. Je verblijft in Ella iets buiten het centrum in een hotel met een spectaculair uitzicht. Met de tuk tuk ben je in een paar minuten in het centrum waar je veel leuke restaurants hebt.

Dag 7 - Met de tuk tuk naar Liptons Seat. Onderweg bezoek je een dorpje, ga je picknicken en ga je theeplukken

Met een tuk tuk rijden we je naar Liptons Seat. De plek waar sir Lipton (van de thee) graag uitkeek over zijn geliefde theeplantages. Het is een leuk avontuur om dit per tuk tuk en deels wandelend door de theeplantages te verkennen. Zo kom je echt dicht bij de theepluksters. Als je wilt kun je zelf ook eens het theeplukken proberen. De lunch is vandaag inbegrepen.

Liptons Seat<br>
Liptons Seat

Dag 8 - Met de trein naar Nanu Oya. Vanaf hier rijden we naar Kitulgala

Met de trein van Ella naar Nanu Oya <br>
Met de trein van Ella naar Nanu Oya

We stappen op het station in Ella op de trein naar Nanu Oya. Dit is een prachtig stuk treinreis dat je door de theeplantages en langs watervallen voert. Ook passeer je het hoogste bergstation van Sri Lanka. In Nanu Oya stap je uit en rijden we verder naar Kitulgala. Er is genoeg tijd om onderweg te stoppen voor foto’s. Je verblijft vannacht midden in de natuur direct aan de rivier in een houten huisje.
Dag 9 - Je gaat raften op de rivier. Hierna rijden we naar Kandy waar je de Tempel van de Tand bezoekt

De omgeving van Kitulgala is groen en je kunt hier veel buiten activiteiten doen. Het is de perfecte omgeving om te raften en dit gaan we ook doen! Het raften is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Na het raften word je naar Kandy gebracht waar je in de avond de tempel van de tand bezoekt. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. Dagelijks is er een ceremonie ter gelegenheid van de tand van Boeddha. In Kandy vindt in Augustus een tiendaags festival plaats. Je kunt het in de avond bezoeken. Je verblijft midden in de stad bij het meer.

Dag 10 - Een vrije dag in Kandy. Je verblijft tijdens de Perahera in Kandy.

Vandaag kun je Kandy op eigen gelegenheid bezoeken. In de voorstad Perediniya ligt de botanische tuin van Kandy. Een prachtig park waar je makkelijk enkele uren kunt wandelen. Rondom de tempel van de tand liggen veel leuke winkels en restaurants. Een wandeling rondom het stadsmeer is een prima dagbesteding. ’s Avonds kun je het Perahera festival bezoeken. Dat kan tussen de locals op de stoep of je een koopt een kaartje voor een stoel langs de route.

Je verblijft in Kandy tijdens de Perahera <br>
Je verblijft in Kandy tijdens de Perahera

Dag 11 - Transfers naar Digana waar je in een ecolodge verblijft

Een korte transfer vandaag naar de ecolodge in Digana waar je de komende twee nachten verblijf. Je ervaart hier hoe het leven op het platteland is. De bungalows zijn eenvoudig maar erg leuk. Je hebt een prachtig uitzicht op de jungle en als je goed kijkt zie je veel tropische vogels en met geluk een reuze eekhoorn. Een traditionele rijst en curry maaltijd ontbreekt niet vandaag!

Dag 12 - Je maakt vandaag een wandeltocht door de jungle

Met een gids van de ecolodge en de Nederlandse reisbegeleiding ga je vandaag op pad in de jungle. Digana ligt in de buurt van het Knuckles gebergte. In dit gebied tref je ruig gebergte, kleine dorpjes en theeplantages aan. We lopen een groot deel van de dag en lunchen doen we onderweg. Vaak is dit bij een kleine waterval waar je ook kunt zwemmen. Het laatste stuk van de route wordt met de bus of tuk tuk afgelegd.

Tijdens de wandeling loop je door kleine dorpjes en kom je de lokale bevolking tegen<br>
Tijdens de wandeling loop je door kleine dorpjes en kom je de lokale bevolking tegen

Dag 13 - We rijden naar het minder bekende Maduru Oya national park waar je een safari maakt

We verlaten de jungle en rijden verder naar het Maduru Oya national park. Het park wordt nog niet veel door toeristen bezocht. Je rijdt door een prachtig berggebied om bij het Maduru Oya national park te komen. In de middag ga je op safari en heb je de kans om olifanten, krokodillen en beren te spotten.

Dag 14 - Transfer naar de culturele driehoek waar je de leeuwenrots beklimt

De leeuwenrots is een van de bekendste highlights van Sri Lanka<br>
De leeuwenrots is een van de bekendste highlights van Sri Lanka

Het is ongeveer 2 uur rijden naar het hotel in de culturele driehoek. Na het inchecken en de lunch rijden we naar de leeuwenrots. Het beste beklim je de rots vroeg in de ochtend in de namiddag als het niet meer zo warm is. Het is best een stevige klim over de eeuwenoude trappen. Halverwege zie je prachtige fresco’s uit de 5e eeuw. Het laatste stuk van de klim is een echte uitdaging. Eventueel bezoeken we vandaag ook de rotstempel in Dambulla.

Dag 15 - Je verkent de oude koningsstad Polonnaruwa op de fiets

Je bezoekt de oude koningsstad op de fiets. Verspreid langs de grootste watertank van Sri Lanka (een kunstmatig meer) liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad Polonnaruwa. Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. Het staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Je bezoekt ook het museum dat een goed beeld geeft over het koninkrijk en de gedane vondsten

Dag 16 - Transfer naar Nilaveli voor een paar ontspannen dagen aan het strand

Na al die reisdagen is ook wel lekker om even te relaxen aan het strand. We hebben een mooi hotel geregeld aan het tropische strand in Nilaveli. Onderweg naar het strandhotel kunnen we nog stoppen in Trincomalee. Er ligt een Nederlands fort en een prachtige Hindu tempel.

Hindoe tempel in Nilaveli<br>
Hindoe tempel in Nilaveli

Dag 17 en 18 – Relaxdagen aan het strand van Nilaveli

Je verblijft een paar dagen aan het strand<br>
Je verblijft een paar dagen aan het strand

In onze zomer is een verblijf in Nilaveli de beste keuze voor paar dagen strand. De zee is rustig zodat je het water in kunt en er is weinig wind. Met de boot kun je naar Pigeon Island waar je kunt snorkelen en duiken. Walvissen en dolfijnen spotten kun je in onze zomer ook doen.

Dag 19 - We rijden het binnenland in naar Anuradhapura. Je verkent de oude stad

Transfer het binnenland in met als eindbestemming Anuradhapura. Je bezoekt de oude koningsstad. Naast tempels waar nog veel mensen komen mediteren en bidden zijn er in de oude stad veel overblijfselen van het oude koninkrijk te vinden. Vaak is er in een van de tempels een dienst gaande. Je bezoekt de bodhi boom die gepland is met een loot van de boom waar onder Boeddha verlichting vond en enkele stupa’s.

Enorme stupa in Anuradhapura <br>
Enorme stupa in Anuradhapura

Dag 20 - Transfer terug naar Negombo

Je verblijft de laatste nacht in Negombo<br>
Je verblijft de laatste nacht in Negombo

We verlaten het binnenland en rijden naar Negombo. Negombo ligt dichtbij de luchthaven en komt hier in de loop van de middag aan. Er is nog genoeg tijd om laatste inkopen te doen. Morgen vlieg je terug naar huis.

Dag 21 Transfer naar de Luchthaven voor de terugvlucht.

De terugreis is begonnen! De chauffeur brengt je naar de luchthaven en je neem afscheid van de Nederlandse reisbegeleiding. Je vliegt terug naar Amsterdam of Dusseldorf en hebt een korte tussenstop.

Minimum aantal deelnemers 6 - maximum aantal deelnemers 16

De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 493,00 berekend. De entreegelden onderweg voldoe je ter plaatse, je kunt kiezen of je iets wel of niet wilt zien. Wij vinden het (samen) kaartjes kopen een onderdeel van het reizen en zo zie je zelf wat de entreegelden kosten. Je kunt rekening houden met ongeveer € 240,00 per persoon. Het is gebruikelijk om in Sri Lanka een fooi te geven. Wij vragen je op de eerste dag om een bijdrage te doen in de fooienpot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens en eventuele lokale gidsen voldoen.