Sri Lanka en het coronavirus

Sri Lanka specialist Singha Reizen kan zich voorstellen dat er vragen zijn over het reizen naar Sri Lanka nu er veel berichten zijn over het coronavirus. Omdat wij het belangrijk vinden dat je een goede overweging kunt maken voordat je één van onze reizen boekt zetten wij de feiten op een rijtje voor je. Dit doen we aan de hand van een aantal vragen.

STATUS 21-02-2020
SRI LANKA IS CORONA VIRUS VRIJ!

KAN IK OP BASIS VAN HET REISADVIES NAAR SRI LANKA AFREIZEN?
Ja, het reisadvies is niet negatief.

WAT ZIJN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN?
Buiten China is er alleen op de Filipijnen één slachtoffer gevallen. Vooralsnog stijgt wereldwijd, met een sterke focus op China, het aantal besmettingen nog. Een besmetting betekend niet dat iemand niet kan overleven. Zo lopen er onderzoeken met het middel remdesivir die hoopgevend zijn. Momenteel zijn zo'n kleine 1250 mensen hersteld van een besmetting. Een Vergelijk: Volgens de WHO (wereld gezondheidsorganisatie) sterven er jaarlijks aan de gevolgen van longcomplicaties als gevolg van een 'normale griep' 290.000 tot 650.000 mensen afhankelijk van de heftigheid van de griep*. (*bron.NOS)

WAT IS MOMENTEEL HET REISADVIES VOOR SRI LANKA, IS HET NEGATIEF?
NEE, het is niet negatief. Het reisadvies van BUZA voor Sri Lanka is nog gelijk aan de periode voorafgaand aan de constatering van het virus. In Sri Lanka geldt code geel: 'Let op veiligheidsrisico's.' Deze status heeft het land al langer en geldt voor veel landen in de wereld. Op 3 februari is daar een mededeling bijgeplaatst aangaande het coronavirus. Deze tekst is geplaatst op meerdere pagina's van landen waar men een relatie ziet met het virus.

VERSPREID HET CORONAVIRUS ZICH IN SRI LANKA?
NEE, op dit moment niet, er is één geval geconstateerd. Net als in Nederland en België is Sri Lanka ook een land waar toeristen uit China graag een bezoek brengen aan de highlights. 25 januari is bij één van die Chinese toeristen, een toerist uit de Hubei provincie, geconstateerd dat zij het virus bij zich droeg toen zij griepklachten kreeg. Deze 43 jarige vrouw is in quarantaine geplaatst en zal na volledig herstel weer terugkeren naar China. Er zijn verder geen besmettingen bekend in Sri Lanka, alleen deze ene Chinese vrouw. Op de luchthaven van Sri Lanka wordt net als op veel luchthavens een gezondheidscheck gedaan op nieuwe toeristen die het land binnenkomen.

KAN IK REIZEN NAAR SRI LANKA?
JA, er is momenteel geen feitelijke belemmering om te reizen naar Sri Lanka. De luchtvaartmaatschappijen vliegen gewoon op Sri Lanka en ook Singha Reizen heeft nu een tiental gasten rondreizen. Reis je naar Sri Lanka zorg dan voor een deugdelijke reisverzekering. Momenteel reserveren wij nog vrijwel dagelijks rondreizen naar Sri Lanka voor de komende zomerperiode. Uiteraard hebben wij ook toekomstige gasten die voor één van onze andere bestemmingen kiezen of een andere afweging maken. Veel gasten voor Sri Lanka oriënteren zich op onze zomeraanbiedingen, ook India met ons broertje www.indusreizen.nl is populair als alternatief. Heb je nog andere vragen of wil je liever persoonlijk met ons bespreken wat het beste bij je past? Mail naar info@singhareizen.nl of bel 085 - 2737244.

WAT ADVISEREN JULLIE?
Singha Reizen heeft momenteel een tiental gasten die rondreizen in Sri Lanka en veel gasten die hun Sri Lanka vakantie voor de komende zomer hebben geboekt. Ook hebben wij nu of in de aanstaande zomerperiode via www.mekongreizen.nl gasten in Vietnam en Thailand en via www.sakurareizen.nl in Japan. Wij vinden het altijd al belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en dat adviseren wij je nu ook. Overweeg of het bij jou past om nu op reis te gaan of te boeken. Iedereen dient daarbij een eigen afweging te maken. Zelf zal Singha Reizen deze zomer ook weer aanwezig zijn in Sri Lanka om haar gasten met raad en daad en onze eigen excursies bij te staan. Besluit je, net als wij, om op reis te gaan.. zorg in dat geval voor een goede reis en annuleringsverzekering en overleg eventueel met je reisorganisatie om tot een keuze te komen van een bestemming die het beste bij je past.
 • Vietnam
 • Laos
 • Cambodja
 • Myanmar
 • Thailand
 • Maleisië

 • India
 • Nepal
 • Bhutan
 • Tibet

 • Japan
 • Taiwan
 • Zuid Korea