Aanbiedingsreis: Rondreis Sri Lanka met fantastische luxe overnachtingen!

Ben je op zoek naar een voordelige luxe rondreis in Sri Lanka? Dan is dit de reis voor jou! Tijdens de reis bezoek je de culturele highlights van Sri Lanka, ga je op safari in het Minneriya national park, bezoek je een theeplantage en verblijf je een aantal dagen aan het tropische strand van Nilaveli. Je verblijft tijdens de reis in unieke luxe hotels.

- Je bezoekt de culturele highlights van Sri Lanka
- Verblijf in luxe hotels
- Tropisch strandverblijf in Nilaveli

Heerlijk overnachten in Anuradhapura<br>
Heerlijk overnachten in Anuradhapura

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Je reis gaat beginnen, vandaag vlieg je naar het internationale vliegveld van Sri Lanka en je komt de volgende dag aan. Vluchten naar Sri Lanka gaan vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel. Wij helpen je graag met uitzoeken welke vluchten het best geprijsd zijn en goede overstaptijden hebben.

Dag 2 Aankomst op Sri Lanka

Na aankomst op het vliegveld haal je de bagage op en ga je naar de aankomsthal waar de chauffeur op jullie staat te wachten. Je herkent hem aan het bordje met jullie naam en ons logo erop. De chauffeur brengt jullie naar Wattegama, een dorpje in de bergen vlakbij Kandy. Je zal tijdens deze rit al meteen zien hoe groen Sri Lanka is en hoeveel natuur er is op dit mooie tropische eiland. Je verblijft in het luxe Simpson”s Resort. Vanuit de infinity pool kijk je op de bergen en de mooie natuur rondom dit schitterende hotel.

Dag 3 Sightseeing in Kandy

De tempel van de tand<br>
De tempel van de tand

Kandy heeft een aantal hele bijzondere highlights zoals de Tempel van de Tand. Deze tempel is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Sri Lanka en meer dan de moeite van bezoeken waard, vooral tijdens de “Pooja” ceremonie. Een indrukwekkende ervaring. Je bezoekt ook de beroemde botanische tuinen. Naast de mooie landschapsarchitectuur vind je hier ook een schitterende orchideeën verzameling. Als je in de tuin omhoog kijkt zie je zeker vliegende honden, grote vleermuizen die graag in de botanische tuinen verblijven.

Dag 4 Je bezoekt een theefabriek

De ochtend heb je vrij te besteden. Je kan in de buurt heerlijk gaan wandelen. Als je een lokale gids mee wilt kan je dat eenvoudig via het hotel regelen. In de middag ga je een theefabriek bezoeken. Thee is één van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka en de Ceylon thee is natuurlijk wereldberoemd. In de theefabriek kan je zien hoe de verschillende soorten thee gemaakt worden. Uiteraard mag je de verschillende theesoorten ook proeven.


Dag 5 Je bezoekt de rotstempel Dambulla en reist naar Nilaveli

De bijzondere Dambulla rotstempel<br>
De bijzondere Dambulla rotstempel

Op weg naar Trincomalee bezoeken we de Dambulla rots tempels. In de vijf rots tempels staan honderden beelden van Boeddha, maar ook van oude Singhalese koningen en Hindoe goden. De wanden zijn helemaal beschilderd en veel van deze schilderingen zijn meer dan 500 jaar oud. Na aankomst in Trincomalee heb je de rest van de dag vrij te besteden, bijvoorbeeld op het mooie brede zandstrand.

Dag 6 en 7 Ontspannen dagen aan het strand

Een paar heerlijke stranddagen staan op het programma. Of wil je misschien lekker relaxen in het luxe resort? Het Jungle Beach resort ligt in het groen en heeft een heerlijke spa plus een fantastisch restaurant, misschien wel het beste restaurant aan de oostkust van Sri Lanka.

Dag 8 Je bezoekt de oude koningsstad Anuradhapura

In de oude koningsstad Anuradhapura vind je veel grote Stupa's <br>
In de oude koningsstad Anuradhapura vind je veel grote Stupa's

Je bezoekt de oude koningsstad Anuradhapura. Dit is de eerste koningsstad van Sri Lanka. Je vindt hier bijzondere monumenten waarvan sommige meer dan 2000 jaar oud zijn. In de oude stad vindt je ook een Bodhi boom en deze boom is de oudst gedocumenteerde boom ter wereld. Het is namelijk een stekje van de boom waaronder Boeddha verlichting bereikte. Je verblijft de komende dag in het luxe Ulagalla resort. Een stukje paradijs op aarde, met schitterende kamers en een heerlijk zwembad.

Dag 9 Je beklimt de leeuwenrots en bezoekt een plattelandsdorpje

Je beklimt vandaag de beroemde leeuwenrots. Op de rots stond 1600 jaar geleden een schitterend paleis en de rots zelf was helemaal wit geschilderd. In het regenseizoen leek het of het paleis in de wolken zweefde. Ook waren er honderden fresco’s op de rots geschilderd, waar er nog een paar heel goed van bewaard zijn. Deze zie je als je de rots gaat beklimmen.

In de middag verken je een plattelandsdorpje. Je begint met een mooie boottocht over een meer, waar je veel vogels, vlinders of misschien een krokodil tegenkomt. Daarna ga je op bezoek bij de lokale bevolking, waar je verse ingrediënten gaat plukken voor de traditionel lunch. De lunch wordt gemaakt in aardewerk potten op een houtvuurtje. Zo maken de Sri Lankanen al eeuwen de lekkerste rice & curry’s! In de buurt van het dorpje kan je apen, beren en olifanten tegenkomen

De wereldberoemde Leeuwenrots in Sigiriya <br>
De wereldberoemde Leeuwenrots in Sigiriya

Dag 10 Sightseeing Polonnaruwa en jeepsafari in het Minneriya national park

Olifanten spotten in Sri Lanka! <br>
Olifanten spotten in Sri Lanka!

Vandaag ga je cultuur snuiven in de oude koningsstad Polonnaruwa en op safari in het Minneriya National Park! Polonnaruwa is de 2e historische koningsstad in Sri Lanka. Deze stad is ongeveer 1000 jaar oud en daardoor zijn de monumenten beter bewaard dan in Anuradhapura. Je vindt hier onder andere de mooiste Boeddhabeelden in heel Sri Lanka. In de middag ga je op safari in het Minneriya national park. Tijdens deze avontuurlijke safari zie je veel vogels en heel veel olifanten! Eind augustus augustus en in september kan je hier de “Gathering” zien, dan komen honderden olifanten bij elkaar

Dag 11 Terugvlucht

Ook aan deze fantastische rondreis komt een einde. Jullie chauffeur brengt je terug naar het internationale vliegveld. Optioneel kan je er voor kiezen om nog een paar dagen Malediven aan je reis toe te voegen. Je bent nu toch in de buurt!